2024'te “Gelecek” Nedir? Görünüşe göre giriş-çıkış listeleri.

canvade

Yeni Üye
Büyük boy çantalar, gümüş takılar ve bahçe işleri modada. Sessiz lüks, podcast'ler ve geç yatma saatleri artık yok. En azından Instagram ve TikTok'a göre, yeni yılda hangi trendlerin gelişeceğini ve pazar günü saat gece yarısını vurduğunda hangi trendlerin kaybolacağını kendinden emin bir şekilde ilan eden listeler bol miktarda bulunuyor.

Noel ile Yeni Yıl arasındaki ölü hafta her zaman iç gözlem için iyi bir yer olmuştur. Normalde çalışarak veya sosyalleşerek geçirilen saatler, birdenbire pişmanlıklar içinde debelenmek, kötü alışkanlıkları yeniden gözden geçirmek veya geri dönüş planları yapmak için uygun hale gelir. Ancak geleneksel Yeni Yıl kararları almak yerine, birçok TikTok ve Instagram kullanıcısı, kendileri için 2024 Karma yılı beklentileriyle, önümüzdeki yıl neyin havalı kabul edilip edilmeyeceğine dair tahminlerde bulunan “Giriş ve Çıkış” listeleri yayınlamaya başladı.

Stand-up komedyeni ve TikTok kişiliği Lukas Battle, “Yeni Yıl kararlarının çok kişisel olduğunu ve giriş-çıkış listesinin daha çok genel bir niş beyanı olduğunu düşünüyorum” dedi. “Bu aynı zamanda geçen yılla dalga geçmenin ve bir hedef belirlemenin de bir yolu. Örneğin: OUT: zehirli bir ilişki içinde olmak, IN: arkadaşlarla takılmak ve akşam yemeğine gitmek.”

Giriş ve çıkış listeleri, yaratıcılarına göre bireyseldir ve kişisel tercihleri ve inançları, mizah anlayışını ve gelecek yıl için bir vizyon oluşturmak üzere bilinçli (veya bilgisiz) tahminleri içerir. Listedeki bazı öğeler hayvan baskıları veya espresso martini gibi gerçek moda veya kültürel trendlerdir, diğerleri ise daha davranışsaldır. 2024'teki yaygın trendler arasında erken yatma, yeterli sıvı alımı ve kırmızı ışık terapisi yer alırken, dürtüsel alışveriş, telefonda akılsızca gezinme ve e-sigara popüler trendler arasında yer alıyor.

Kendini “Blair Waldorf'un eylemine kapılmış genç bir Martha Stewart” olarak tanımlayan etkileyici Kit Keenan, geçen hafta moda tasarımcısı annesi Cynthia Rowley ile “In vs. Out”un ne olduğu hakkında röportaj yaptığı bir TikTok videosu yayınladı. dünya yeni yıl. Fikir birliği mi? Diz boyu çoraplar, hazırlık okulu ve hayvan baskıları; Kapri pantolonlar kesinlikle çıktı. Bayan Keenan, “Bella Hadid olmadığın sürece seni kaprilerle görmek istemiyorum” dedi.

Bay Battle'ın kendi giriş-çıkış listesinde, zenginliğin gizli yollarla iletildiği “sessiz lüks” trendinin sona ermesini bekliyordu. Bunun yerine, bunu “para konusunda tuhaf olmamak, bunu arkadaşlarına anlatabilmek ve gerçekten 'Bunu yapmak istemiyorum' diyebilmek” ile ilgili olduğunu söylediği “yüksek bütçeleme” ile değiştirmeyi planlıyor. 'Bunun parama veya zamanıma değeceğini düşünmüyorum.'”

Indie sleaze ve balletcore gibi fenomenlerin yükselişini öngören profesyonel bir trend tahmincisi olan Mandy Lee, aynı zamanda Instagram hesabında yayınladığı bir giriş-çıkış listesi de oluşturdu. Onlar için listeler, trendler hakkında ciddi ve bilinçli tahminler yapmaktan çok, arkadaşlar ve takipçilerle düşük riskli eğlenceler hakkındadır.

Bayan Lee, “Bu, aslında trend olduğunu düşündüklerinden çok, insanların kişisel tezahürleri gibi geliyor” dedi. “Yılbaşında acılı yumurta yaptığım için listeme acılı yumurta ekledim. Teslim edilen yumurtaların yeniden canlanacağını düşünüyor muyum? Dürüst olmak gerekirse belki; ama bunun olduğunu gösteren hiçbir gerçek veri noktası ya da kanıt yok.”

Çeşitli giriş ve çıkış listelerinde belirli konular yer aldı ve bu, en azından insanların 2024'te neleri havalı bulduğuna dair bir fikir verebilir. Örneğin minimalizm vurgulanıyor ve vahşi hayvan baskıları, cesur renkler ve devasa logolarla değiştiriliyor. Kızlık dönemi trendinin vücut bulmuş hali olan fiyonklar da tıpkı Snapchat, aşırı paylaşım ve temiz kız estetiği gibi düşüşte. İçerideki ne? Ayıklık, telefonu rahatsız etmeyin moduna geçirmek, puantiyeli renkler, kiraz kırmızısı, akşam yemeği partileri, kıyafet tekrarı, baş düşmana sahip olmak ve soda içmek bunlardan birkaçıdır.

Bazı şeyler aynı anda hem içeride hem dışarıdaymış gibi görünür. Belki de bu yılın giriş ve çıkış listelerindeki hiçbir madde, bir o kadar çok giriş ve çıkış listesinde yer alan yulaf sütünden daha tartışmalı değildir. Ama Bay Battle burada gri bir alan olmadığını söylüyor. “Ah, yulaf sütü kesinlikle bitmiş” dedi. “Partideki biri bana bunun sağlıksız olduğunu söylediği için çıktı.”