Açık sokaktaki kilise

canvade

Yeni Üye
Teksas, Bağımsızlık'ta vurduğum bir adamı aradım. Terry Cooper bir ay boyunca iyi bir arkadaş olmuştu. Yarı -boktan, yarı danışman, sağlam bir Hıristiyandı, ancak kutsal bir rol oynamadı. Manevi ikilemimin iyi bir bölümünü zaten biliyordu. 10 saat boyunca benim yönümde sürdü ve Raton'un dışındaki ormanda birkaç gün sakladık.

“Çeşmedeki kadının tarihini hiç duydun mu?” diye sordu.

Ben vardı, ama gerçekten sahip değildim – gerçekten değil, dikkatli değil – ve yeni bir yıldız dizisi altında, gerçekten “hiçbir yerde” yolda olmadığımı buldum. Çeşmedeki kadın, bana, yaşayabileceğiniz daha büyük bir şey keşfettiğinde su bardağını bıraktı.

“Sen bir hikaye anlatıcısısın” dedi. “Ve sen bir dinleyicisin. İstediğiniz Tanrı sokakta tanıştığınız insanlarda olacak. Bir binada değil.”

Onun haklı olduğunu düşündüm – ihtiyacım olan tanrı, insanların hayatları boyunca sürdüğümde bana söylemeleri istedikleri ve ihtiyaç duydukları hikayelerdeydi.

Daha sonra Terry beni, bisikletimi ve kırık bisikletimi Raton Pass ile Colorado'ya sürdü. Trinidad şehrinde Bike Doctor adlı bir dükkan buldum. Sahipleri, McGuire ailesi, beni bir süre kalmaya davet etti. Bana öğreteceklerdi, bisiklet yapmayı söylediler.

İlçelerde daireler. Hikayelerdeki Hikayeler.

Altı ay sonra, inancın eğilimi dinlemeye başladığını anlayarak Kaliforniya'daki Golden Gate Köprüsü'nü geçtim. Dünya herkesin hikayesiydi. Benim için sadece başlangıçtaydı.

Colum McCann, “Twist” romanının yazarıdır.

“İnanç” in geri kalanını buradan okuyun.