Ah, tembel hayat – Haberler

canvade

Yeni Üye
Öğleden sonra, yaz sonu. Nemli, 83 derece. Dışarıda ağustosböcekleri vızıldıyordu.

Dizüstü bilgisayarımı kapattım, ev ofisimdeki masamdan kalktım ve yatak odasına gittim. Uzandım ve yazar-yönetmen Ron Shelton’ın 1988 yapımı Bull Durham filminin yapımını anlatan kitabı The Church of Baseball’a göz atmaya başladım.

Göz kapaklarım ağırlaştı. Uykuyla mücadele etmek yerine kitabı bırakıp biraz kestirdim.

Yazın bu son haftaları, ofis dışı bildirimlerinin biriktiği ve Wall Street’in bile para kazanmaya biraz ara verdiği, insanların tembel olacağı, aylaklık edeceği, uyuklayacağı son zamanlar olabilir – özellikle de birçokları için dönüşte. büyük şirketlerde Ofis değiştirmeye ilişkin ülke kuralları yürürlüğe giriyor.

Milyonlarca Amerikalı şimdiden masalarına geri çağrıldı. Artık Amazon, BlackRock ve Meta da dahil olmak üzere çalışanları uzaktan çalışmaya devam eden birçok şirket zor günler yaşıyor.

Amazon CEO’su Andy Jassy, İşçi Bayramı’ndan hemen önce ofise dönmemiş çalışanlara haftada en az üç gün çalışmaya başlamalarının daha iyi olacağını söyleyerek sonbaharın gidişatını belirledi. “Amazon’da işinize yaramayacak.”

Pandemi döneminin daha esnek, daha az denetimli iş günleri sona ererken, pek çok kişi verandada oturup bahçeye bakmanın veya sabah kahvesi içmenin küçük zevklerine veda etmeye hazırlanıyor. Tembel olmanın erdemlerine inananlar bunun utanç verici olduğunu söylüyor.

İngiliz dergisi The Idler’ın editörü ve yayıncısı Tom Hodgkinson, “Bu sizin için iyi bir şey” dedi. “Boş kaldığınızda fikirler gelir.”

55 yaşındaki Bay Hodgkinson, zamanının çoğunu karısıyla Bugatti’de Fransa ve İtalya’da dolaşarak geçiren İngiliz yazar ve filozof Aldous Huxley’i örnek verdi. Huxley bir defasında “Akıllı ve iyi hislere sahip her insan gibi ben de çalışmaktan nefret ediyorum” demişti.

How to Be Idle adlı kitapları bulunan Bay Hodgkinson, İtalya’daki bir tatilden yeni döndüğünü, orada birkaç kitap okuduğunu, havuz kenarında uzandığını ve ailesi ve arkadaşlarıyla keyifli yemeklerin tadını çıkardığını ekledi. Bu program Londra’daki hayatından pek farklı değil. Bisikletiyle yayın ofisine gidiyor ve çoğu zaman geç geliyor. Haftanın iki günü öğle yemeğinden sonra tenis oynamak için ara veriyor. Bir akıllı telefonu yok.

Bay Hodgkinson, “Gün boyunca karşılaşabileceğiniz bazı anlar vardır, ancak biz bunları telefon kontrolleriyle doldurma eğilimindeyiz” dedi.

Tembelliğin ataletle aynı şey olmadığını açıkladı. “Bu, içinizdeki filozofu yeniden keşfetmek ve kendinize düşünmek ve dinlenmek için biraz zaman tanımakla ilgili” dedi. “Bu aslında özgürlük arayışıyla ilgili.”

Birçok düşünür günlük strese ara vermenin faydalarını da benimsedi. İngiliz matematikçi ve filozof Bertrand Russell, 1932’de Harper’s Magazine için “Aylaklığa Övgü” başlıklı bir makalesinde dört saatlik bir iş günü önerdi. “Dünyada çok fazla iş yapıldığını ve çalışmanın erdemli olduğuna inanılarak çok büyük zararlar verildiğini düşünüyorum” diye yazdı.

Daha yakın zamanlarda Tom Lutz tembelin öyküsünü yayınladı Hiçbir Şey Yapmamak ve Kate Northrup bu telaşa karşı Daha Az Yap adlı bir manifesto yazdı. Her iki yazar da röportaj talebine yanıt vermedi ve bu onlar için iyi oldu.

Kaliforniya’da 1980’lerde başlayan ve o zamandan bu yana hızla büyüyen bir giyim markası olan Lazy Butt Club, plaj sandalyesinde uzanmış bir ördek karikatürünün yer aldığı tişörtler ve diğer giysiler satıyor. Markanın sloganı: “Tembelliği teşvik edin.”

Markayı babası Michael’ın kurucusu Daniel Jay, “Bu, rahatlamanız gerektiğini hatırlatıyor ve bunda bir sorun yok” dedi. Daniel Jay, koşuşturma kültürünün mükemmel örneği olan girişimci Gary Vaynerchuk’tan alıntı yaparak şunu ekledi: “‘Gary Vee’ dünyasında biz bunun panzehiriyiz.”

Geri tepme fikri son zamanlarda sosyal medyada dalga konusu oluyor. Mart ayında, Fort Collins, Col.’dan 26 yaşındaki sosyal medya fenomeni Gabrielle Judge, #lazygirljob etiketini icat etti. Cümle ve arkasındaki fikir viral oldu.

Bayan Judge, üniversiteden hemen sonra bir yazılım şirketinde çalıştığını söyledi. İyi para kazandı ve deneyim kazandı, ancak giderek daha fazla hayal kırıklığına uğradı. “Harika bir işin sadece bir şeyler yapmak olduğunu çok çabuk anladım Daha çalış,” dedi. “Tembel kız anlayışım çiçek açmaya başladı. Hala aynı maaşı veren ama zihinsel yükümü o kadar almayan bir işi nasıl bulabilirim?”

Ancak Hakim Hanım’ın tembelliğe tuhaf bir yaklaşımı vardır. Asıl işinden uzakta geçirdiği boş zamanlarında #tembelkızişi fikrine odaklanan bir içerik oluşturma şirketi kurdu. Artık kendisi bir girişimci ve etkileyici olduğu için şöyle dedi: “İş-yaşam dengesi en iyi şekilde olmayabilir.”

Aslında, asıl tembel kız son zamanlarda bir TEDx konuşmasına hazırlanmakla ve bir kitap üzerinde çalışmakla meşguldü. Ancak Bayan Judge, ahlak anlayışının aslında hiçbir şey yapmamakla ilgili olmadığını, ancak zamanınızı nasıl geçireceğiniz konusunda “seçim özgürlüğüne” sahip olmakla ilgili olduğunu açıkladı. Görünüşe göre bu birçok insanın istediği bir şey. “İşte bu yüzden göreve dönmeye karşı bu kadar çok direnç var” dedi.

Şekerlememden uyandığımda Bay Shelton’ın beyzbol filminin yapımıyla ilgili kitabını yeniden okuyordum. İşini sabah 9’dan öğlene kadar yaptığını, sonra da birkaç basket attığını öğrendim. Bu benim #tembelkız işi fikrim.