Akşam yemeği partilerimizde çocuk istemiyoruz. Yine de onları dahil etmemiz gerekiyor mu?

canvade

Yeni Üye
Yeni meslektaşlarımızın ve arkadaşlarımızın çoğunun küçük çocukları olmasına rağmen kocam ve ben çocuksuz olmaktan mutluyuz. Artık salgının en kötüsünü geride bıraktığımıza göre, evde eğlenmeyi ve yeni arkadaşlarımızla bağlantı kurmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Sorun: Birimiz, yetişkinlerin sohbet edebilmesi için çocuğu olmayan çiftleri davet etmek istiyor. Diğerleri bunun yaratabileceği izlenimden endişe ediyor ve yeni arkadaşlarından ve meslektaşlarından çocuk bakımı ayarlamanın masraflarını ve zorluklarını karşılamalarını istiyor. Bu konuda herhangi bir düşünceniz var mı?

EVLAT YOK

Sorunuzun sosyal temeli ile başlayalım ve oradan devam edelim: Siz ve kocanız, yeni arkadaşlarınızı evinize kabul ederek onlarla ilişkilerinizi derinleştirmek istiyorsunuz. Bayıldım! Hıçkırık: Çocuklarını dışlamak istiyorlar. Ben de bunu anlıyorum. Evim çocuklara uygun değil ve onu yeniden dekore etmeye ya da metal levha yeme (veya yetişkinlerle sohbet etme) konusundaki en iyi girişimlerimin 8 yaşındaki asi çocuklar tarafından kaçırılmasına özel bir ilgim yok.

Davetli listenizi belirleme hakkına sahipsiniz. Ancak olay şu: Çocukları dışarıda bırakan bir davet, sizin de belirttiğiniz gibi, bazı ebeveynler için stresli ve hatta itici olabilir. Sosyal etkinlikler için çocuk bakımı düzenlemek herkesin karşılayabileceği bir lüks değildir. Misafirlerinizin ihtiyaçlarını göz ardı etmek, teşvik etmeye çalıştığınız nezaketin zayıflamasına yol açabilir.

O halde yeni arkadaşlarınızla konuşun! “Eşim ve ben sizi akşam yemeğine davet etmek istiyoruz. Ancak çocuklarla ilgilenmeye hazır değiliz. Yani bir bebek bakıcısı tutmanın sakıncası yoksa bunu kendi yerimizde de yapabiliriz. Veya hep birlikte parkta piknik yapmak için buluşabiliriz veya kısa bir yürüyüşe çıkabiliriz. Senin için ne işe yarar?” Bazı arkadaşlar bakıcı tutar; diğerleri yapmayacak. Ancak forumun burada önemli olan şeyin, yani daha yakın ilişkiler kurmanın önüne geçmesine izin vermeyin.

Bir elmasın ışıltısında yalnızca acıyı gör

Babam üç yıl önce öldü. Hakaret ediyordu. Ben onun istismarını terapi yoluyla hallederken, annem bunu büyük ölçüde halının altına süpürdü. Sebep olduğu acıyı kabul etmiyor. Bu aramızda bir uçurum yarattı. Şimdi bana alyansından kolye olarak takabileceğim bir pırlanta vermek istiyor. Bence bu, acı dolu bir evliliğin gergin bir sembolü ve bunu istemiyorum. Ama aramızda daha fazla kavgaya yol açacaksa reddetmekte tereddüt ediyorum. Tavsiye?

KIZ ÇOCUĞU

Hediyeler söz konusu olduğunda standart düşüncem, hem verene hem de alıcıya, alıcıların hediyelerle istediklerini yapmakta özgür olmalarıdır. Ancak burada kendimi farklı hissediyorum. Öncelikle elmas bir yadigârdır. Yüzüğe değer vermiyorsanız, annenize değer veren başka bir akraba bulma veya yüzüğü tamamen farklı bir şekilde kullanma fırsatı verin. Bu sevgiyle yapılabilir.

Daha da önemlisi bu özel pırlanta sizin için acı dolu anıları canlandırıyor. Babanın kime tacizde bulunduğunu söylemiyorsun. (Birinin başına geldiği için üzgünüm.) Yine de annenizi bu kadar önemli bir konuda zorlamanın verimsiz olduğunu düşünüyorum. Benim tavsiyem, onu suçladığınız gibi bunu halının altına süpürmemeniz ve mümkünse aile terapisinde birlikte çalışarak aranızdaki uçurumu iyileştirmenizdir. Annenizle dürüst bir ilişki bir elmastan daha önemlidir.

Bir tane almayın, bir tane bedava alın

Birçok mahalle barı iki fiyatına happy hour sunuyor: ilk içkiyi alıyorsunuz ve ardından ikinci bedava içki için bilet alıyorsunuz. Ama nadiren ikinci bir içki isterim, bu yüzden oldukça büyük bir bilet koleksiyonu biriktirdim. Üzerlerinde tarih veya koşul yazılı değildir. Bire bir fırsatı geçerliyken sonraki ziyaretlerde, ilk içeceğim için biletleri kullanmak yanlış olur mu? Elbette barmene bahşiş verirdim ama bunlar, bir şey satın almazsam kesinlikle fark edecek bir barmenin olduğu küçük barlar.

e

Birçoğumuz en azından zamanın bir kısmında evden çalıştığımız için bunlar muhtemelen küçük barlar için geçit töreni günleri değil. (Mutfak masasında geçirilen bir iş gününün sonunu kutlamak için barlara gidenlerin sayısının azaldığından şüpheleniyorum.) İşte size nazik tavsiyem: Her seferinde ilk içkinin parasını ödeyin. Artan bileti kullanarak veya hatta onu başka bir müşteriye vererek (daha sonra iki bedava içecek alacak olan) açık bir kuralı ihlal etmiyor olabilirsiniz, ancak bence teklifin ruhunu bozmuş olursunuz.

Tarihi kaydettim ama ne için?

Bir kuzenimizin kızının düğünü için bir kayıt kartı aldık. Memnun kaldık! Yeni kıyafetler aldık (kıyafet kuralı yere kadar uzanan elbiseler gerektiriyordu), seyahat düzenlemeleri yaptık ve kayıt ofisinden bir hediye gönderdik. Düğün sitesine yanıt veremedik: isimlerimiz orada değildi. Artık düğüne sadece beş hafta kaldı ve hâlâ bir davetiye almadık. Davet edilmemiş olmamız mümkün mü?

KUZEN

Düğün sitesinde bir hata olmadığı sürece üzgünüm ki muhtemelen davetli değilsiniz. Tahminim: Tarihi kaydetme kartları gönderildikten sonra kısaltılması gereken bir davetli listesinin kurbanı olabilirsiniz. Elbette liste kesinleşene kadar çiftin kart göndermemesi gerekiyordu. Kuzeninizi arayın ve neler olduğunu sorun. (Anlayışlı olmaya çalışın. Çok fazla hata var.) Yanlış bir şey yapmadınız. Peki başka bir şehre uzun elbiseyle seyahat etmeden önce davet edilip edilmediğinizi bilmek istemez misiniz?

Zor durumunuzla ilgili yardıma ihtiyacınız varsa SocialQ@Haber’a, Facebook’ta Philip Galanes’a veya @SocialQPhilip X platformunda.