Aktarım Tarzı Bölüm 4: Yas İçin Giyinmek

canvade

Yeni Üye
Bu makale, Succession’ın son sezonunun 4. Bölümü hakkında önemli spoiler içermektedir.

Geçen haftaki bölümün kalp ağrısı ve endişesinden sonra, “Succession” hiç vakit kaybetmeden dizinin dondurucu kalbine, gücün ele geçirilmesine geri döndü. Logan’ın ölümünün ertesi gününden başka ne beklemeliydik? Roy’lar Roy’a gider.

Bölüm, Kendall, Roman ve Shiv’in hala duygularında olduğu ve Shiv’in hamile olduğunun ortaya çıktığı bazı çekimlerle başlarken, sonunda bıçaklar çıkmıştı. “Kardeşler” geri döndü ve birbirleriyle savaşıyorlar. Logan’ın yönetici ekibi geri döndü ve onları durdurmaya çalışıyor. Marcia, Milano’daki alışverişten döndü. “Pis Kardeşler” Tom ve Greg yine odanın bir köşesinde birbirlerine küfürler fısıldıyorlar. Hala şu soruyla ilgileniyoruz: yarı uyanık, yarı iş toplantılarında ne giyersiniz?

Jessica Testa: Bu sezona kadar gardırobu duygusal durumu hakkında pek çok şey ortaya koyan Shiv’den bahsederek başlamalıyız. Bileşik kabuk kırılır. Şimdi meselenin sadece boşanma olmadığını daha iyi anlıyoruz. O hamile. Bu bölümde gardırobunu daha da ilginç kılıyor çünkü eski Shiv GERİ DÖNDÜ.

Adam Trebay: Her şey çok titizlikle sessize alındı. Ve yas kıyafetlerinin yapımı, tipik olarak çarpık olsa da, ustacaydı. Bu çağdaş bir ikilem: yas tutmak için ne giymeli? Loro Piana’dan bir polo tişört mü? Siyah bir takım elbise? Kot?

Vanessa Friedman: Yas tutmak ve aynı zamanda şirketi yönetmek için yönetim kurulu ile mücadele etmek iyidir. Zor bir dengeleme eylemi. Benim için bu bölümün yıldızı Shiv’in kazayağı ceketiydi. Sanırım Alexander McQueen’indi (ya da en azından çok benzer bir tanesi).

Stella Bugbee: Evde kalan misafirlerin çoğu ciddi ve resmi görünüyordu, bu da kardeşlerin karşılaştırıldığında sıradan görünmesine neden oluyordu. Shiv, takım elbise ve çocuklar arasında bir denge buldu. Belki de şirketi yönetmek için en iyi seçim olacağına dair bir işaret?

JT: Sanki Taç Giyme Yıkım Derbisi için giyinmiş gibi geldi. Ve sonra kardeşlerden ilki koşudan çıktı. Ama en sevdiğim stil anı, Marcia’nın mini yas duvağı postesiydi.

VF: Çok güçlü dul. Shiv’in dediği gibi, “Ölüm onun olur.”

GT: Yalnızca Marcia geleneksel olarak yas için giyinmişti. O eski kafalıydı ve kıyafetleri kesin bir görsel otorite beyanı görevi görüyordu.

JT: Bir Cenazede 63 Milyon Dolarlık Gayrimenkul Anlaşmasını Kim Yapar? Maria!

SB: Bu arada, zavallı Kerry darmadağındı.

VF: Torbadan dışarı akan Kerry atıklarına daha yakından bakmak istedim.

GT: Bir sürü hap. Yerde beyaz toz. Servis kapısından çıkışı iç karartıcıydı.

VF: Shiv’in stilettoları yerindeydi. Merdivenleri çıkarken tökezlediğinde bile çok keskindi.

SB: Yolculuk benim için biraz fazla müdahaleci hissettiren tek andı.

GT: Katılıyorum ve düşmeler genellikle düşüklere işaret ediyor.

SB: Evet, hemen kalkmasına rağmen. Bu ailenin kalbindeki cinsiyet eşitsizliğini gerçekten vurgulayan bir kostüm anıydı.

GT: Ve kültürden. Neredeyse tüm kadınlar resmi giyinmişti ve erkekler öğle yemeği için Ivy’ye gidiyormuş gibi görünüyorlardı.

VF: Her zaman taht için yarışan zavallı yaşlı Tom hariç.

JT: Hizmet etmek için burada!

GT: Bunu her söylediğinde beş duş almak istiyorum. Kimse fizyolojik olarak samimiyetsizliğe yatkın olabilir mi bilmiyorum. Ben Affleck’in RBF’si gibi: Elimde değil.

SB: Yine de merdivenlerde Shiv’in ilk tanıştıklarında giydiği ipek gömleği tartıştığı o an (manipülatif olsa bile) mükemmel bir yazıydı.

JT: Ve bu moda dokunuşlarının bu şovun yazarları için çok önemli olduğunu hatırlatmak isterim.

VF: İpek gömlekten siyah balıkçı yaka ve düğmeli cekete uzanan yolculuğu, ilişkilerinin bir tür hikayesi. Denese bile tüm bu katmanlara nüfuz edemezdi.

GT: Evet ve düğmeli “bana dokunma” anı onu kapattı. Jess’in yorumuna dönecek olursak, bu bölümü kostümler açısından unutulmaz kılan şey, bilinçaltında sizi ayrıntılara girmeye sevk eden aşırı isteksizlikti.

SB: Kesinlikle. Bölüm, her biri ruhun kendi karanlık gecesinden çıkan pijamalı üç ana Roy kardeşiyle başladı. Açılış çekiminde Kendall, solgun ve yüzü şişmiş, sessiz tonlarda yerde oturuyor. Bembeyaz bir V yakayla agresif bir şekilde dişlerini fırçalayan Roman’ı kestim, ardından hala yorganın altında mola vermek üzere olan Shiv geldi. Kıyafet, izleyicinin kimin yukarıda kimin aşağıda olduğunu bilmesine yardımcı olur.

GT: Roman, kendi deyimiyle “ileride yas tutmuştu”.

SB: Sanırım bunun onun için ne kadar iyi çalıştığını göreceğiz.