Alicia Keys ve Swizz Beatz, Brooklyn Müzesi'ne sanat koleksiyonu getiriyor

canvade

Yeni Üye
Buna zenginlik utancı diyelim: Müzisyen Alicia Keys ve profesyonel olarak Swizz Beatz olarak tanınan prodüktör ve DJ kocası Kasseem Dean, California, New York ve New York'ta çok az kişinin evine sığabileceği kadar devasa sanat eserleri satın aldılar. New Jersey'i zorlayabilir. Kehinde Wiley, Derrick Adams ve Titus Kaphar gibi sanatçıların bazı devasa tabloları sonunda kapıdan içeri girdi ve film geceleri ve aile toplantılarının arka planı olarak çiftin günlük yaşamının demirbaşları haline geldi.

Keys yakın zamanda yapılan bir röportajda, “Bu sanat eserlerinin hepsini hiçbir zaman aynı odada görmedik” dedi. Bu durum, koleksiyonundaki anıtsal sanat eserlerinin Brooklyn Müzesi'nin Büyük Salonu'nda büyük bir sergide sergileneceği 10 Şubat'ta değişecek.

“Devler: Swizz Beatz ve Alicia Keys'in Dean Koleksiyonundan Sanat” başlıklı sergi, ikilinin önde gelen siyahi sanatçı koleksiyoncuları olduğunu doğruluyor, ancak kendi yıldız güçlerinin bariz çekiciliği inkar edilemez. Keys, bu bahar Broadway'e gelecek olan “Hell's Kitchen” müzikaliyle Grammy Ödüllü bir şarkıcı ve Dean, Beyoncé, Jay-Z, Lil Wayne ve DMX gibi sanatçılarla hit şarkılara imza attı.

100'den fazla sanat eserinin yer aldığı serginin düzenlenmesine yardımcı olan ve müzenin yakın zamanda gerçekleşen Spike Lee sergisinde yer alan modern ve çağdaş sanat küratörü Kimberli Gant, “Dekanların marka bilinirliği oldukça yüksek” dedi. “İnsanlar Swizz Beatz ve Alicia Keys'i seviyor ama onları koleksiyoner olarak tanımıyorlar.”

Dean koleksiyonculuğa 1990'lı yıllarda ilk plaklarından elde ettiği geliri DMX'ten Ansel Adams'ın bir fotoğrafını satın almak için kullandığında başladı. Ancak o zamandan bu yana pazardaki favori satın almalarının ölçeği ve kapsamı büyüdü. Beş yıl önce koleksiyonunun yaklaşık 400 parçadan oluştuğunu tahmin ediyordu; Şimdi sayının binlerle ifade edildiğini söylüyor. Yakın zamanda satın alınanlar arasında, sergide yer alacak olan Derrick Adams'ın 2018 tarihli tablosu “Floater 74” yer alıyor. Bir zamanlar çiftin oturma odasında asılı olan, havuzda dinlenen siyah figürlerin 25 metre uzunluğundaki görüntüsü, şişirilebilir flamingolar ve diğer havuz oyuncaklarıyla dolu yemek alanı ve koltuk takımının üzerinde mavi bir ufuk oluşturuyordu.

Dean, ilk başta pazara girmenin zor olduğunu açıklayarak, “Afro-Amerikan sanatına odaklanmamızın nedeni insanların onu toplamamasıydı” dedi. Sanat dünyası ilişkiler üzerine kuruludur ve az sayıda büyük müzayede evi veya galeri siyahi müşterilere hitap etmektedir.

Müzayedelerde ve fuarlarda sergilenen sanatçı çeşitliliğinin arttığına dikkat çeken Dean, “Şu anda işler biraz daha iyi” diye ekledi. “Kesinlikle değişiklikler görüyorum, ancak koleksiyonerler olarak pazarı şekillendirme sorumluluğunu üstlenmeliyiz.”

Müze müdürü Anne Pasternak'ın kendisini işe almasının ardından 2019 yılında Brooklyn Müzesi yönetim kuruluna katıldığında satın almaları arttı.

Pasternak bir röportajda “Onların gerçek bir tutkuyla koleksiyon geliştirmelerini izledim” dedi. “Onlarla galerilere gider, sanat fuarlarında onları görürdüm.”

Çift, koleksiyonlarındaki birçok eseri müzeye bağışlamaya hazırlandıklarını söyledi ancak liste kesinleşirken tam olarak hangi eserin veya kaç eserin bağışlanacağını söylemeyi reddetti. Pasternak, kişisel favorilerinin arasında Amy Sherald'ın iki tablosunu, Meleko Mokgosi'nin panel resimlerini ve Gordon Parks'ın fotoğraflarını içerdiğini söyledi.

Brooklyn Müzesi sergisinin planlaması 2022'de başladı; Dean, çatışma çıkmasını önlemek için geçen yılın sonlarında müze yönetim kurulundan istifa etti. “Bu doğru bir karardı çünkü gösteriye odaklanmayı sürdürmek istiyorduk” dedi.

Kâr amacı gütmeyen müzeler genellikle kurumlarına borç para vermek ve nüfuz sağlamak için zengin mütevelli heyetine güvenir, ancak çıkar çatışması kuralları genellikle bu kurul üyelerinin ilişkiden mali olarak faydalanmasını engeller.

Şu anda konseyin etik kurallarının revizyonuna liderlik eden Uluslararası Müzeler Konseyi Etik Komitesi başkanı Sally M. Yerkovich, “Brooklyn Müzesi çatışma görünümünü önlemeye çalışıyor gibi görünüyor” dedi. “Bir mütevelli olarak asıl odak noktası, mütevellinin kişisel olarak değil, müzenin yararı olmalıdır.” Yerkovich, müzelerde sergilenen sanat eserlerinin genellikle daha yüksek bir değer getirdiğini açıklayarak, yönetim kurulu üyelerinin koleksiyonlarının müze duvarlarında sergilenmesinin genellikle hoş karşılanmadığını söyledi. İkincil piyasadaki fiyat finansal değer kazanır.

Dean, çiftin ne gösteriyi finanse ettiğini ne de bir şey satmayı planladığını söyledi.

Geçtiğimiz yirmi yıl boyunca, bazı eleştirmenler Brooklyn Müzesi'ni, Haberler eleştirmeni Michael Kimmelman'ın “hızlı, geçici bir yöntem olarak tanımladığı” olarak adlandırdığı 2002 “Yıldız Savaşları” gösterisinden başlayarak, bilimsel araştırmaların eksik olduğu popülist sergiler düzenlemekle suçladılar. manşetlere çıkın, trafiği artırın ve para toplayın.

Son zamanlarda müze, müzisyen David Bowie, “Christian Dior: Designer of Dreams” ve “African Fashion” hakkında iyi karşılanan gösterilerin yanı sıra film yapımcısı Spike Lee'nin “Yaratıcı Kaynaklar” gibi anı-eğlence programlarının yapımcılığını veya kiralanmasını sağladı. Kendisini sonuna kadar savundu ve komedyen Hannah Gadsby'nin son derece tartışmalı bir Picasso sergisinin küratörlüğüne yardım etmesine izin verdi. Müze, 2024 yılında Paul McCartney'nin Beatles dönemi fotoğraflarından oluşan “Fırtınanın Gözleri” sergisini duyurmaya hazırlanıyor. Şu anda Norfolk, Virginia'daki Chrysler Sanat Müzesi'nde bulunmaktadır.

Pasternak müzenin programını savundu. Pasternak, “Bazılarının çabalarımıza şüpheyle yaklaştığının farkındayım” dedi. “İşleri kitabına göre yapmak hiçbir zaman işimize yaramadı. Ve bunu gerçek bir titizlik ve özenle yaptığımız sürece denemeye devam etmenin önemli olduğunu düşünüyorum.”

Yönetmen, “İnsanlar bu ünlülerin isimlerine çok önem veriyor ama ben onları kültüre önemli katkılarda bulunan insanlar olarak görüyorum” dedi. “İlgilenmeyenler için beş katlı olağanüstü galerilerimiz ve kalıcı sergilerimiz var.”

Parsnip, ziyaretçilerin dünyanın en popüler iki müzisyeninin ne tür sanat eserleri topladığına dair meraklarını gidermek, 25 dolarlık özel sergi ücretini ödemek ve Dean koleksiyonunun güçlü yanlarından dolayı kalmak için gelmeleri durumunda serginin başarılı olacağını söyledi.

Küratör Gant, “Sanatçılar olarak Alicia ve Swizz, yaratıcı ifade yoluyla dünyada değişim yaratmayı amaçlayan müzisyenler ve görsel sanatçılar arasındaki sinerjiyi göstermeye odaklanıyorlar” dedi.

Portre sanatçısı Barkley L. Hendricks'e ait nadir manzaralara (bunlardan 14 tanesi) ve video yapımcısı Arthur Jafa'nın lastik heykeline işaret eden Gant, müzeyi sık sık ziyaret edenlerin bile koleksiyon karşısında şaşıracağını söyledi. Ebony G. Patterson'un ışıltılı bir enstalasyonu ve Nina Chanel Abney'nin cinsel içerikli dört sahnesi de dahil olmak üzere diğer eserler renklerle parlıyor.

Keys, “İnsanların gördüklerinden çok memnun kalacağını düşünüyorum” dedi ve sanat koleksiyonculuğundaki mantrasının her zaman şu olduğunu ekledi: “Sanatçılar tarafından, sanatçılar için, insanlarla birlikte.”