Amerikalı gibi giyinmek ne anlama geliyor?

canvade

Yeni Üye
Yıllar süren bir göçmen olarak çalıştıktan sonra nihayet Amerika Birleşik Devletleri'ne geri dönüyorum, ancak gardırobumun beni bir başparmak gibi öne çıkaracağından endişeleniyorum. Fazla basitleştirmek istemiyorum ama gardırobumu tayt ve kot pantolonla değiştirme fikrinden nefret ediyorum. Tarzımdan ödün vermeden nasıl ait olduğum gibi görünebilirim? — Carmen, Winnetka, Illinois.

Öncelikle “kot pantolon ve tayt” stereotipinin veya Stars 'n' Stripes saçmalığının kurbanı olmayın. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki stil hakkında genel ifadelerde bulunmak, Avrupa genelindeki stil hakkında olduğu kadar zordur. New England Güney'den farklıdır, Kaliforniya'dan farklı olan Teksas'tan farklıdır. (Kuzey ve Güney Kaliforniya bile birbirinden farklıdır.)

Bununla birlikte, bugünlerde neyin “Amerikan görünümü” olarak kabul edildiğini tanımlamak zor. Her türden ulusal tarz stereotipleri hızla unutulur. Bu gerçekten iyi bir şey.

Bu kadar büyük ifadelerin daha moda olduğu zamanlarda bile – örneğin “Amerikan tarzı” her türden spor giyimle eşanlamlıyken – gerçek olmaktan çok sahte bir yapıydı. (Her Bonnie Cashin veya Levi's hayranı için bir Babe Paley vardı.)

Ancak ağaçların arasında dururken kendi ormanınızı tanımak çoğu zaman zor olduğundan, diğer ülkelerden birkaç moda haftası meslektaşıma bunun bir “Amerikan” imzası mı yoksa bir “Amerikan” promosyon hediyesi mi olduğunu düşünmelerini sormayı düşündüm. Geri dönenlere şaşırdım.

Neredeyse evrensel olarak bir Amerikalının ne giydiğine değil ne giydiğine bakarak anlaşılabileceği söylendi. Nasıl onu giydiler. İngiliz Vogue'un yeni yazı işleri müdürü Chioma Nnadi, Londra'da büyüdü ve Birleşik Krallık'a dönmeden önce yıllarını New York'ta geçirdi. Kendisi için öne çıkan şeyin rahatlama ve zarafetin yüksek-alçak kombinasyonu olduğunu söyledi.

“Örneğin, BAFTA sonrası partide Ayo Edebiri” dedi ve aktrisin beyaz düğmeli gömleğine, Bottega Veneta “kot pantolonuna” (aslında kot gibi görünen deriden yapılmışlardı) ve Tiffany'den devasa akuamarin kolyeye dikkat çekti. . Bayan Nnadi, “Hâlâ büyük görünüyordu ama aynı zamanda havalı da görünüyordu” dedi.

Perfect dergisinin editörü Bryan Yambao, Filipinler'de doğdu, İsveç'te yaşıyor ve BryanBoy adıyla blog yazarı olarak ünlendi. Ayrıca kendi görüşüne göre “lak”ın Amerikan görünümünün ayırt edici özelliği olduğunu ve bunun belirli giysi parçalarından çok saç, cilt ve tırnaklarla ilgili olduğunu söyledi. Amerikalıların sabahları çabalıyormuş gibi görünmekten korkmadıklarını söyledi. (Bunun takdire şayan bir özellik olduğunu düşünüyordu.) Sanki ne giydiklerine ve bunları nasıl bir araya getirdiklerine önem veriyorlardı.

Her şey tutumla ilgilidir: giyim sürecine aktif olarak katılma, bunun sorumluluğunu alma ve rol yapmama isteği. Bütün bunlar, bu soruyu sormanız ve nasıl algılandığınızı düşünmeniz bile, zaten doğru yolda olduğunuz anlamına geliyor.

Stil sorularınızın yanıtları

Vanessa her hafta Açık Konu başlığında bir okuyucunun modayla ilgili sorusunu yanıtlıyor; bu soruyu kendisine istediğiniz zaman şu adresten gönderebilirsiniz: E-posta veya heyecan. Sorular düzenlendi ve kısaltıldı.