Arkadaşlarım beni harika gezilerinden dışladılar. Ne yapmalıyım?

canvade

Yeni Üye
Diğer dört kadınla bir arkadaş grubunun parçasıyım. Harika bir uluslararası gezi yapıyorlar ve beni davet etmediler. Kadınlardan biriyle başarılı bir şekilde seyahat ettim ve gezinin organizatörüyle daha az başarılı oldum. (Bu, aramızda o zamandan beri üstesinden geldiğimiz belirli bir mesafe yarattı.) Dışlanmam beni gerçekten incitti ve cesaretimi kırdı. Seyahat etmeyi seviyorum ama partnerim bu tür gezileri karşılayamıyor, bu yüzden seyahat arkadaşları olarak arkadaşlarıma güveniyorum. En yakın arkadaşım olmasalar da bu kadınları da seviyorum ve saygı duyuyorum. Ama bu deneyim bana hiçbiri için önemli olmadığımı hissettiriyor. En iyi hareketim nedir? Organizatörle konuştun mu? Her biriyle yüzleşmek mi? Veya gruptan çıkmak?

EVDE YALNIZ

Burada belirli bir sonuç istediğini biliyorum: o uçağa beş kişilik bir grup olarak binmek. Ama bu muhtemelen olmayacak. (Üzgünüm. Dışarıda bırakılmanın acı verdiğini biliyorum.) Ancak bu tek yolculuğun ötesine baktığınızda, başka olasılıklar görebilir ve daha da önemlisi bu kadınların hala arkadaşınız olduğuna karar verebilirsiniz.

Lojistik olarak, dört kişiyle seyahat etmek, beş kişiyle seyahat etmekten çok daha kolaydır. Restoranlarda dört kişilik masalar, beş kişilik masalardan (aslında altı kişilik masalar) daha fazladır. Dört kişi bir taksiye binebilir ve iki otel odasını paylaşabilir. Ek olarak, diğer insanlarla iyi seyahat etmek genellikle kişisel ritme bağlıdır: Ne zaman kalkmayı severiz? Ne kadar aktifiz? Ne kadar yalnız kalmaya ihtiyacımız var? Ancak, bu faktörler ve hatta tur operatörüyle yaptığınız kötü seyahat, ilişkinin kalitesi hakkında çok az şey söylüyor. Arkadaşlarınızın (muhtemelen pragmatik) kararı, hoşlanmadığınızın kanıtı değildir.

Eşinizin uluslararası seyahati karşılayamayacağını söylüyorsunuz. Öyleyse neden harika bir yurt içi gezi planlamıyorsunuz? Ayrıca daha yakın arkadaşları da gösterirler. Merhaba? Umut verici konuşuyorsun. Uluslararası gezginlere bir dahaki sefere orada olmayı seveceğinizi söylemenin kesinlikle bir zararı yok. İncinmiş duygularını onurlandır ama bu bölümü aşırıya kaçma, tamam mı?

Diğer insanlar ne kadar sürede çocuklarımın koleji için para biriktirmeye başlamalı?

Yıllık bahçe partimizi çocuklarımın doğum günlerini kutlamak için planlıyorum: oğlum 7 yaşına giriyor ve kızım 4 yaşına giriyor. Bir düzine aileyi davet ediyoruz. Çocuklara yönelik 529 kolej tasarruf planımız ve hediye almaya alternatif olarak katkıda bulunma fırsatı hakkında misafirlerimizi bilgilendirmek istiyorum. Çocuklarımın artık oyuncaklara ihtiyacı yok ve 50 $ ‘lık bir oyuncağın bir gün üniversite harçlarını ödemeye yardımcı olabileceği halde göz ardı edilmesi bana acı veriyor. Konuklara bunu bildirmenin kibar bir yolu var mı?

ANNE

Öngörünüzü alkışlıyorum: vergi avantajlı 529 tasarruf planıyla üniversitenin sürekli artan maliyeti için bütçe oluşturmak akıllıca bir hareket. Parti çarı olmadığımı da belirtmek isterim. Bu aramayı kendiniz yapabilirsiniz. Yerinizde olsam muhtemelen aileme ve çok yakın arkadaşlarıma hesapları bildirmeyi tercih ederdim.

Ama küçük çocuklar için bir arka bahçe doğum günü partisinin üniversite birikimi için katkı payı istenecek yer olduğunu düşünmüyorum. Belki yanılıyorum: Çocuklara da 50 dolarlık hediye vermem. (Beni tanesi 20 dolardan bir kitaba veya eğlenceli zanaat projesine yazdırın.) Kişisel olarak, Seçenek 529’u daha anlamlı durumlar için saklardım: ilkokul mezuniyetleri ve diğer geçiş törenleri.

Karalama defteri için sakla, tamam mı?

Arkadaşlardan bir yığın tatil fotoğrafına bakmalarını beklemenin kabalık olarak görüldüğünü hatırlıyorum. Tatil fotoğraflarına bakmak için bir arkadaşın yüzüne iPhone’u koymak da aynı derecede kaba değil mi? “Napoli’deki otel lobimize bak!” “Roma’da öğle yemeğinde ne yediğimize bak!” Arkadaşlıkları bozmadan bu durumdan nasıl kurtulurum?

ARKADAŞ

Keşke bu sıkıntı seyahat fotoğraflarıyla sınırlı kalsaydı! Her aktivitede bana sık sık sıradan mutfak makyajlarının, sıradan brunch’ların ve çocukların resimleri gösteriliyor. (Arkadaşlar mükemmel çekim için kamera rulolarını gözden geçirirken ölü zamanı da unutmayın.) Yine de, hoş olsa bile, sıradan davranışları nedeniyle insanları eleştirmeyi nadiren başarırsınız.

İşte senaryom: “Lütfen telefonunuzu kaldırın! Bütün gün ekranlara bakıyorum. Seninle ilgileniyorum. Bana yolculuğun hakkında daha fazla bilgi ver. Fotoğrafları bana daha sonra gönderebilirsiniz.” Not: Bazen işe yarar.

artı bir yok mu? Ama ya tüy dökmezse?

Bir arkadaşımız her davetimizde kedisini getirip getiremeyeceğini soruyor. o gerçek mi Kedisini evimizde istemiyoruz. Her seferinde hayır dememiz ne kadar kötü? Alerjimiz olduğunu doğru bir şekilde iddia edemeyiz, ancak yardımcı olursa söyleyeceğiz.

EV SAHİBİ

Kediyi bir taşıyıcıya mı almak istiyorsun? Sosyal bir etkinliğe serbest dolaşan bir kedi getirmeyi hiç duymadım. Ancak genel kurallar geçerlidir: ev sahibi olarak konuk listenizi oluşturma hakkınız vardır. Arkadaşınızı tekrar tekrar reddetmek zor olabilir ama yanlış bir şey yapmıyorsunuz. Sadece “Kedinizi almamayı tercih ederiz” deyin.

Zor durumunuzla ilgili yardıma ihtiyacınız varsa, SocialQ@Haber adresine, Facebook’ta Philip Galanes’e veya @SocialQPhilip Twitter’dan.