Aşk Mektubu: En Güçlü Kemik

canvade

Yeni Üye
Bu haftanın çarpıcı Modern Aşk makalesi, sürekli genişleyen gelen kutumuzda bulduğum en güçlü, insani ve etkileyici denemelerden biri.

Amalia Melis, “Onun İçin Son Bakkal Listem” de, kocasının gece geç saatlerde ölümcül bir düşüşle kafatasını paramparça etmesinden altı yıl sonra kemiklerini ortaya çıkarmayı anlatıyor. Melis Hanım, Yunanistan’da yer darlığı nedeniyle kemik mezarlarının yaygın bir uygulama olduğunu açıklıyor.

Makaleniz belirli bir zamana ve yere bağlı, ancak ayrıntıların ötesine geçiyor gibi görünüyor.

Bayan Melis’in sözleri, Shakespeare’in Hamlet’indeki acı-tatlı mezar kazıcı sahnesini anımsatıyor (Hamlet, Aptal Yorick’in iskeletine bakarak yakınıyor: “Bu kafatasının içinde bir dil vardı ve bir zamanlar şarkı söyleyebilirdi”).

Makalesi aynı zamanda Jane Hirshfield’ın vücudumuzdaki kemiklere sahip olduğumuz şeklindeki sıradan gerçeği olağanüstü kılan My Skeleton adlı şiirinin katı gerçekliğinden de yararlanıyor.

Lütfen Melis Hanım’ın yazısını benimle birlikte okuyun ve keyfini çıkarın:

“Yorgun bir arkeolog gibi çukura bakıyorum, neredeyse burnumun dibindeki şeyi kaçırıyorum – toprağın derinliklerine gömülmüş kemikler, tabut kapağının iç kısmından yırtılmış dantel parçaları, kollarınızın olduğu yerde uzun kemikler, bir zamanlar beni tutan o kollar. tutulmuş.” .”