Atom Moore’un fotoğrafları saatleri sanata dönüştürmeyi amaçlıyor

canvade

Yeni Üye
Hiçbirinin sahip oldukları Renk Örneklerinin ötesinde saatlere özel bir ilgisi yoktu. Ancak 2014 yılında Bayan McGivney’in bir arkadaşı Adam Craniotes’in onu Midtown’daki bir barda RedBar adlı saat koleksiyoncuları toplantısına davet etmesiyle bu durum değişti.

Bay Moore, “Adam bizi davet ediyor ve biz de ‘Adam, elimizde sadece kumaş örnekleri var’ diyoruz” diye anımsıyor. “Ve diyor ki, ‘Sorun değil, RedBar’da züppe yoktur’.”

Bay Moore ve Bayan McGivney geldiğinde Bay Craniotes onlardan saatlerini masanın üzerine koymalarını istedi. Bay Moore, “Az önce tanıştığım bu kadın ‘Aman Tanrım, Swatch’u seviyorum’ dedi” dedi. “Ve bu Patek Philippe sonsuz takvimini bileğinden çıkarıp bana veriyor ve ‘Renk örneklerini göreyim’ diyor.

“İlk kez 1.000 doların üzerinde bir saate sahibim” diye ekledi. “Ben de şöyle düşündüm: ‘Ellerimde ne tuttuğumu bile bilmiyorum ama çerçevesinde elmaslar var ve çok güzel.’ ‘Züppelere yer yok’ sözü doğruydu.” (Toplantılar, saat koleksiyoncularından oluşan küresel bir topluluk olan RedBar Grubu’nun doğuşuna yol açtı; Bayan McGivney grubun genel müdürüdür.)

Bay Moore, RedBar etkinliklerine bir kamera getirmeye başladı ve insanların paylaştığı saatleri yakalamak için farklı ışıklar ve flaşlar denedi. Yavaş yavaş, markaların manipüle edilmiş görselleriyle keskin bir tezat oluşturan gerçekçi bir stil geliştirmeye başladığını söyledi.

Bay Moore, “İnsanların saatlerin gerçekte neye benzediğini anlamalarına yardımcı olmak istedim” dedi.

Saat fotoğrafçılığına ilgi arttıkça fotoğraf çekme imkanları da arttı. Bay Moore, 2014’teki RedBar etkinliğinde, vintage ve ikinci el saat perakendecisi Analog:Shift’in (şu anda İsviçre Watches perakende zincirine ait) kurucusu James Lamdin’in kendisinden şirketin web sitesi için bazı saatlerin fotoğrafını çekmesini istediğini hatırladı.