Batsheva'nın Moda Haftası şovunda yalnızca 40 yaş üstü kadınlar model olarak yer alıyor

canvade

Yeni Üye
Son haftalarda Batsheva Hay, kadınları dans stüdyosunun önünde, metroda ve bir bakkalda durdurdu. Yabancıların DM'lerine düştü.

“Çok güzelsin” dedi onlara en sıcak, en “aldatma değil” sesiyle. Modellik yapmayı düşünür müsünüz?

Bayan Hay, New York'lu bir moda tasarımcısıdır ve bu nedenle defilesini New York Moda Haftası'nda gerçekleştirmiştir. Sokak oyunculuğu yeni bir şey değil; moda endüstrisinde mankenlik ajanslarından ziyade gerçek hayattan gelen yeni yüzleri sıklıkla bulabilirsiniz.

Alışılmadık olan şey, Bayan Hay'in yalnızca 40 yaşın üzerinde görünen kadınlara hitap etmesidir.

Neden 40?

Bayan Hay, “Çünkü 42 yaşındayım” dedi. Ve bu konuda karmaşık hisleri var. “Yaşlanmanın benim ve arkadaşlarım için büyük bir endişe kaynağı olduğunu düşünüyorum. Modanın rahatsızlık duyduğu bir alan.”

40 yaşına geldiğinde bu rahatsızlık onu şaşırttı. Modadaki her şeyin aniden “çok genç” göründüğünü söyledi. Giyimle ilişkisi değişiyordu ve bu, geçimini giyimle sağlayan biri için oldukça endişe vericiydi. Defilelerde veya reklam kampanyalarında gördüğü modellerin çoğuna annelik yapabilecek yaşta olduğunu fark etti. Bayan Hay, sosyal çevresinde, “Herkes yüzleriyle bir şeyler yapmaya başlayıp başlamamaları gerektiğini konuşuyor.”

Podyumda 40 yaş üstü bir kadın görmek alışılmadık bir durum değil. Geçen yıl Vogue onun varlığını (iyi anlamda) bir “istila” olarak nitelendirmişti. Ancak 30, 50 veya 80 kişilik bir kadroda genellikle yalnızca bir tane bulunur ve muhtemelen üçten fazla olmaz. Eski modeller, büyük beden modellerle aynı şekilde simgeleştirilir. Markalar bunları kullanıyor ve daha kapsayıcı görünüyor.

67 yaşındaki model Birgitt Doss, “Daha fazlasını görmek istiyorum” dedi. “Onu iç çamaşırlarıyla görmek istiyorum.” O anda iç çamaşırı Batsheva dantelli elbisenin içinden görünüyordu. O umursamadı. Bayan Doss, “Buna bayıldım” dedi. “Artık kendimi çok daha özgür hissediyorum. 25 yaşındayken şunu düşündüm: Hayır!”

Bayan Doss'un 1980'lerde model olarak çalıştığını ancak 30'lu yaşlarında iş bulamadığını söyledi. Ardından 2018 yılında Eckhaus Latta'nın açık oyuncu kadrosunda yer aldı. Kariyeri devam etti; O zamandan beri Lemaire, Rachel Comey ve Collina Strada gibi isimler için modellik yaptı.

Şimdi, Ocak ayının sonlarında bir Çarşamba akşamı, Bayan Doss, Batsheva'nın Manhattan şehir merkezindeki stüdyosunda gösteri için elbiseler deniyordu. Bayan Hay, modellerin kıyafetlere uyarlanması ve beden ayarlamalarının yapılması gibi provaları gerçekleştirdi.

Normalde bir defilenin iş akışında oldukça rutin bir uygulama olan şey, bir tür coşkulu grup çalışması haline geldi.

Modellik tecrübesine sahip sanat danışmanı 52 yaşındaki Racquel Chevremont, “'Artık görünmez bir aşamadayım' diyen pek çok arkadaşım vardı” dedi. Bayan Hay, trende tanıştığı bir kadının hesabına göz atarken Bayan Chevremont'u Instagram'da buldu.

Bayan Hay, “Kadınları durdurduğumda fark ettiğim bir şey var” dedi. “'Ben mi?' dediler. Görünmezlik ya da görülmeme hissi var, o yüzden öyle mi Bu şekilde baktığınızda, bu çok şaşırtıcı.”

Bayan Chevremont'un denediği ilk elbise, Bayan Hay'in Brooklyn'deki Crown Heights'taki bir hırdavat mağazasında bulduğu bir masa örtüsünden yapılmıştı.

Bayan Chevremont, “Plastik bir elbiseyi hiç düşünmedim” dedi.

Bayan Hay, “Sana biraz fütüristik görünüyor” dedi.

İşte Batsheva estetiği: Bayan Hay, şehirli bir Laura Ashley (iki marka işbirliği yaptı), mütevazı ama biraz çarpık kır tarzı elbiseleriyle tanınıyor. Bayan Hay, daha 40 yaşına gelmeden görünmezlik fikrine hayran kalmıştı. Mütevazı kıyafetler bile kendinizi görünmez hissetmenize neden olabilir.

“Bu özgürlük var” dedi. “Kimse sana bakmıyor.”

Batsheva'nın rol aldığı kadınların tamamı daha önce modellik yapmamıştı. 55 yaşındaki Vanessa Place, Bayan Hay'in çalışanlarından birinin arkadaşı. Aynı zamanda kalabalığın önünde performans sergileme becerisine sahip bir şair ve ceza temyiz avukatıdır.

Podyuma çıkışı sorulduğunda “Bence bu başka bir görünümle aynı” dedi. “Çoğunlukla özgüvenle ilgili.”

Oyuncu ve model olarak performans sergileyen ve 50 yaşın üzerindeki “Silver Fox” modelleri için bir gösteri düzenleyen 65 yaşındaki insan kaynakları uzmanı Gwen DeVoe, “Bana sorarsanız yürümenin yanlış bir yolu yoktur” dedi. Sahte kürk leopar desenli bir pelerin giymeyi denedi. Bayan Hay, kendisine uygun bir pantolon dikebilmek için ölçülerini aldı.

Provaların başlamasını beklerken “Antigone”u tekrar okuyan Bayan Place, kapüşonlu bir elbise denedi.

Bayan Hay, “Bir sürü miğfer yaptım” dedi. Koleksiyonu yaşlanma korkusunu göz önünde bulundurarak tasarladığını ve “sarkan” ve “gevşek” saçlarla deneyler yaptığını söyledi. Ayrıca Yukarı Batı Yakası'nda gördüğü eksantrik görünümlü yaşlı kadınlardan ilham alarak türban olarak giyilebilecek büyük boy fiyonklar da yaptı.

Bayan Hay, defile için modellerin yüzlerini nispeten açık tutmayı planladığını söyledi. Geçmişte daha teatral saç ve makyaj kullanıyordu.

“İşte” dedi, “Kimsenin daha genç görünmeye çalışıyormuş gibi hissetmesini istemiyorum.”