Bazı ebeveynler tatillerde yetişkin çocuklarını geride bırakıyor

canvade

Yeni Üye
Yaz boyunca, 35 yaşındaki Viviane Trinh, 60’lı yaşlarının sonundaki annesi ve 70’li yaşlarındaki babasından oluşan anne ve babasından, bu yıl ailenin Şükran Günü ve Noel kutlamalarını, olmak istedikleri altı kişinin lehine atladıklarını açıklayan sürpriz bir e-posta aldı. aylık. Japonya’dan Singapur’a bir haftalık yolculuk. “Kimsenin itirazı olup olmadığını sordular” dedi.

West Village’da yaşayan diş hekimi Bayan Trinh kendini parçalanmış hissetti.

Bir yandan ailesinin geleneklerini seviyor. Tüm ekip – kendisi, iki kardeşi ve ortakları – ebeveynlerinin Stamford, Connecticut’taki evinde toplanıyor ve burada büyük bir Şükran Günü yemeği yiyorlar. Şükran Günü’nün ertesi günü ağacı süslemeye başlıyorlar ve Noel’den önceki haftalarda yardım etmeye devam ediyor. Noel Günü, hediye alışverişi ile başka bir kutlamayı beraberinde getiriyor.

“Aile geleneklerimizin değişeceğini hiç düşünmemiştim” dedi.

Ancak Bayan Trinh aynı zamanda ebeveynlerinin, özellikle de yaşlandıkça istediklerini yapmalarını istiyor. “Annem ve babam bizi o kadar çok seviyor ki, bize her zaman bir şeyler veriyorlar ve bu, bir çift olarak kendi aşklarını yeniden alevlendirmek için bir şans” dedi. “Benim yaşımdaki insanlar kendi planlarını yapıyor ve kendi ailelerini kuruyor” diye ekledi.

Bu yıl, yetişkin çocukların bazı ebeveynleri aile geleneklerinden vazgeçiyor ve rüya gezileri de dahil olmak üzere kendi planlarını yapıyor. Şöyle düşünüyorlar: Tatillerimiz onlarca yıldır çocuklarımızla ilgili; Neden nihayet kendimize zaman ayırmıyoruz?

Ancak geleneksel rolleri ve gelenekleri değiştirmek zor olabilir.

Şükran Günü’nü ve Noel’i kocasının ailesiyle geçiren Bayan Trinh, “Annemle babam bu kararı verene kadar aile geleneklerimize ve aile zamanımıza ne kadar değer verdiğimi fark etmemiştim” dedi.

Memphis’te darülaceze ve palyatif bakım hemşiresi olarak yarı zamanlı çalışan 72 yaşındaki Susan Rossen, 46, 43 ve 37 yaşlarındaki üç çocuğu ve yaşları 3 ile 17 arasında olan altı torunuyla çok sayıda Hanuka tatili geçirdi.

Ancak bu yıl o ve kocası 50. yıl dönümlerini kutluyorlar ve tatillerini Aruba’da geçirmeye karar verdiler. “Orada devre mülkümüz var ve buraya çocuklarla, torunlarla, kardeşlerle, akrabalarla pek çok kez geldik” dedi. “Hiçbir zaman sadece ikimiz seyahat etmedik, bu yüzden bir çift seyahatine karar verdik.”

Farkı hissediyor. “Çocuklarımız hakkında çok konuşuyoruz” dedi. “Onlara hediyelik eşya alıyoruz.” Çift, ayrılmadan önce Memphis’te diğer aile üyeleriyle birlikte yaşayan çocuklarıyla birlikte Hanuka Bayramı’nı da kutlamayı ihmal etmedi ve döndüklerinde onları tekrar görmeyi planlıyor.

Ama aynı zamanda yeni tatil gelenekleri yaratmak da ilham vericiydi. “Geçen perşembe gecesi buradaki otellerden birinde Hanuka partisi vardı” dedi. “Birkaç yüz kişi vardı; mum yaktılar; latke’ler, jöleli çörekler ve koşer şarküteri sandviçleri vardı; Konser verdiler. Çok keyifliydi.”

Bayan Rossen, tatillerini ailesiyle birlikte geçirmemenin kendisi için o kadar da önemli olmadığını, özellikle de aynı şehirde yaşayan kişiyle düzenli olarak görüştüğünü söyledi.

Aynı nedenden dolayı, Oak Park, Illinois’de ortaokul öğretmeni olan 39 yaşındaki Laurel Niedospial, Evanston’da yaşayan babası ve karısının bunun yerine Kaliforniya’ya bir yolculuğa çıkmaya karar vermelerine aldırmadığını söyledi. Noel’i kendisi ve 8 ve 3 yaşlarındaki iki çocuğuyla birlikte geçirdi. “Onu çok sık gördüğüm için bana hiç de hafifmiş gibi gelmedi” dedi. “Gitmeden önce bir kutu hediye bile bıraktılar.”

Ayrıca ailesindeki rollerin değiştiğini anladığını da söyledi. “Benim için Noel artık çoğunlukla çocuklarımla ilgili ve ben artık o çocuk değilim” dedi. “Batonu geçiyoruz.”

Bu tatil sezonunda çocuklarından uzak kalmayı seçen bazı ebeveynler bundan hoşlanmadıklarını fark ediyor.

Indianapolis’te yaşayan 75 yaşındaki emekli Dinah Duvall, kocasıyla birlikte Portekiz’deki Douro nehrinde nehir gezisine çıkmaya karar verdi. “Şükran Günü’nde üç çocuğum ve eşleri evdeydi” dedi. “Kocam ve ben şöyle düşündük: ‘Neden burada kalıyoruz?’ Hadi bir yerlere gidelim.'”

Eğlenceli bir yolculuktu. “Geminin her yerinde süslemeler var ve insanlar kendilerini şenlikli hissetmeye başlıyor” dedi.

Ancak Bayan Duvall ailesini özlediğini söyledi ve bu da bir sonraki Noel’in nasıl görünebileceğine dair bir fikir oluşmasına yol açtı. “Sanırım onlarla konuşabiliriz ve gelecek yıl bizimle gemi yolculuğuna çıkıp çıkmayacaklarını öğrenebiliriz” dedi. “Tatillerde onlarla yeni bir şeyler yapma fikrini seviyorum.”