Bebe Buell, rock ‘n’ roll ilham perisi, kendi şarkısını söylüyor

canvade

Yeni Üye
Bebe Buell kasabaya geri dönmüştü.

Geçen bir gece, Manhattan’daki East 20th Street’teki önemli bir binada yer alan özel bir kulüp olan National Arts Club’da yaklaşık 75 kişi, onun yeni anı kitabı Rebel Soul: Musings, Music, & Magic’i okumasını izlemek için toplandı. ve şarkılarından bazılarını söyleyin.

Mahalle Bayan Buell’e tanıdık geliyordu. 1972’de Camp Lejeune, NC’den New York’a taşındıktan kısa bir süre sonra, sadece birkaç blok ötedeki ünlü gece kulübü Max’s Kansas City’nin müdavimi oldu. O zamanlar, Eileen Ford Ajansı ile sözleşmeli ve Yukarı Doğu Yakası’ndaki St. Mary’s Residence’ta yaşayan 18 yaşında bir modeldi. Orada rahibeler tarafından uygulanan bir sokağa çıkma yasağı vardı ama bir gece Bayan Buell sıvıştı ve Max’s’e gitti ve sonunda New York’tan Andy Warhol, Lou Reed, Iggy Pop ve David Johansen ve Johnny Thunders Dolls ile parti yaptı.

Manhattan’ın Kızı’ndan Playboy Magazine’in Kasım Güzeli’ne gitti. Yıllar boyunca Todd Rundgren, Elvis Costello, Steven Tyler, Jimmy Page, Mick Jagger ve Rod Stewart ile en iyi işlerinden bazılarını yapan ilişkileri oldu, ancak kitabında onun bir ilham perisinden daha fazlası olduğunu ve yanlış bir şekilde bir hayran olarak etiketlendiğini yazıyor. basın.

Ulusal Sanat Kulübü’nde ona katılan insanlar da aynı şekilde düşünüyor gibiydi. Bunlardan biri, eski bir müzik yöneticisi olan Dick Wingate, Epic Records’taki meslektaşlarına Bayan Buell’in dört şarkılık EP’si Covers Girl’ü 1980’de yayınlamaları için ikna etmeye çalıştığını, ancak direnişle karşılaştığını söyledi. Bay Wingate, “Gerçekten onun birçok yönden öncü olduğunu düşünüyorum,” dedi. “Sadece ‘Yapacağım şeyi yapacağım ve insanların ne düşündüğü umrumda değil’ dedi ve o zamanlar kolay değildi.”

Bugün, 69 yaşındaki Bayan Buell, lüks bir apartmanda yumuşak dilli bir gitarist ve konsiyerj hizmetleri başkanı olan 56 yaşındaki kocası James Wallerstein (sahne adı: Jimmy Walls) ile Nashville yakınlarında yaşıyor. Çift, arka koltukta iki köpekleri Chicken Burger, 15 ve Lola, 11 ile kiralık bir SUV ile Manhattan’a uzun bir yolculuk yaptıklarını söyledi. Çarşamba öğleden sonra Bayan Buell, Ulusal Sanatlar Kulübü’nün yedinci katında kaldıkları yüksek tavanlı süitte partiye hazırlandı.

Saat 18.00’de erken gelenler zemin kattaki parlak ışıklı Doğu Galerisi’ne akın etti. Bir fotoğrafçı ve moda illüstratörü olan David Croland, Bayan Buell ile 1972’de Ziegfeld Çılgınlıklarından ilham alan bir fayda için onu boyaması için işe alındığında tanıştığını söyledi. “O asla bir grup arkadaşı olmadı” dedi. “Kendi hayranları vardı. Az önce ortaya çıktı ve insanlar sıraya girdi.”

Odanın karşısında birini gördü: “Danny! Danny!” Jim Morrison, the Stooges, Velvet Underground ve Ramones ile yakın işbirliği içinde çalışan veya yöneten, rock müziğin kilit isimlerinden biri olan Danny Fields’dı. Bay Fields, Bayan Buell için “Güzel, yetenekli, harika insanları keşfetmenin ve onlarla bağlantı kurmanın savunucusuydu” dedi. “Zeki, seksi ve güzeldi, zarif bir zevki vardı. Neden herkesin ona aşık olduğunu hiç merak etmedim.”

Onur konuğu odaya tamamen siyahlar içinde girdi: bir Calvin Klein ceketi, elde dikilmiş püsküllü opera eldivenleri ve Norma Kamali imzalı eski bir etek.

Bayan Buell, “Ben gerginim,” dedi.

Bay Wingate’in yanında durdu. Uzun süre sonra, 1981’de Rhino Records’ta yayınlanan Covers Girl’deki çabalarını takdir etti, o zamanlar yeni sürümlerle tanınan bağımsız bir şirket.

Bayan Buell, “Sektördeki herkes bu rock yıldızı kız arkadaşın, bu playboy kızın rockçı falan olup olamayacağını merak ederken, Dick Wingate’in bir vizyonu vardı,” dedi. “Akıllıydı.”

“Ah, Bebe,” dedi, “bunu söylediğin için çok tatlısın.”

“Bu gece seni nasıl gururlandırabilirim?” dedi. “Bu an için çok çalıştım. Artık birlikte kayıt yapamayacağımızı biliyorum.”

“Biliyor musun, birçok insan için gerçek bir ilham kaynağısın.”

Devam etmeden önce beni ağlatma, dedi.

Bayan Buell küçük bir sahneye çıkarken konuklar yerlerini aldılar.

“Burada evleniyormuş gibi hissediyorum” dedi. “İki kez ağladım. Bu yüzden muhtemelen bir enkaz gibi görünüyorum.

Kalabalıktan biri, “Hayır!” dedi.

Bayan Buell, David Bowie şarkısına atıfta bulunarak, “Ben her zaman bir ‘asi, asi’ oldum, değil mi?” dedi. “Yüzüm bembeyaz.”

Sahneye uzun süredir arkadaşı olan, rock gitaristi Rick Derringer’ın eski karısı olan yayıncı Liz Derringer katıldı. Yıllar önce, Bayan Buell’i bir lise arkadaşı olan ve Bayan Buell’in kızı aktris Liv Tyler’ın babası olan Aerosmith’in solisti Bay Tyler ile tanıştırdı.

Bayan Derringer, Bayan Buell’e çeşitli rock’çılarla geçirdiği geceleri kapsayan ve kendi sesine doğru ilerlemesini gösteren “Rebel Soul”un bazı önemli anlarında rehberlik etti. Kitap ayrıca Bayan Buell’in “dünya dışı varlıklarla birçok deneyimi” olarak tanımladığı şeyi de detaylandırıyor. Ulusal Sanat Kulübü izleyicileri için, UFO karşılaşmalarıyla ilgili iddiaları Bay Rundgren ve diğer eski erkek arkadaşları hakkındaki hikayelerle karıştırdı.

Bayan Buell, “Rock yıldızlarıyla dolaşan bu vahşi kısrak olarak tasvir edildim” dedi. “İnsanlar olan bitenin gerçeğinin bu olmadığının farkında değiller. Kafasını vuran genç bir kızdım. Todd’un başka kadınlarla çıkmayan bir arkadaş olmasını istiyordum ama o zamanlar bu imkansızdı.”

Bayan Derringer, “Biz çok gençtik ve 70’lerin başındaydık” dedi.

Bayan Buell, “Ben 18 yaşındaydım, o 23 yaşındaydı ve hepimiz çok güzeldik” dedi. “Hormonlar çıldırıyordu. New York’ta çok fazla güzellik vardı. Johnny Thunders 19’da odanın içinde dolaştığında, derin bir nefes almanız gerekiyordu. İtalyan Aygırı, onun hakkında biraz. Ve pembe saten pantolon ve kız arkadaşımın botlarını giyiyordu!”

“Ayrıca birçok platonik ilişkim oldu,” diye devam etti. “Bowie ve diğerleriyle derinlere inen dostluklar.”

Bayan Buell, 70’lerin ortalarında Bay Rundgren’in grubu Utopia Minneapolis’te çalarken sahne arkasında tanıştığını söylediği Prince ile arkadaşlığı hakkında bir bölüm okudu. Prince utangaçtı, henüz ünlü değildi ve Bayan Buell’e bir gün onun adını ışıklarda göreceğini söyledi. Kitabına göre, ayrılmadan önce, Playboy’daki fotoğraflarının çok güzel olduğunu düşündüğünü fısıldamış.

Bayan Buell, bölümü bitirirken gözyaşlarına boğuldu: “O ve Bowie yüzünden hala ağlıyorum” dedi.

Bir Gibson akustik gitar taşıyan Bay Wallerstein, dalgalı bukleleri ve kırmızı pantolonuyla Max’s Kansas City’deymiş gibi görünen başka bir gitarist Gyasi Heus gibi onlara yakın yürüdü. Bayan Buell, Nashville’de kocası ve diğerleriyle yazdığı “By a Woman”, “Cross My Legs” ve “Can You Forgive” gibi şarkıları söylerken çaldılar.

Setin sonuna doğru arkadaşlarına dönerek, “Tamam arkadaşlar, bunu a capella yapacağım” dedi. orada kal çünkü harika görünüyorlar. Güzel rock çocukları. Hiçbir şey muhteşem rock çocuklarını yenemez!”

Son şarkı, Marangozlar için 1971’de bir rock yıldızının peşinden koşan yalnız bir hayran hakkında hit olan “Superstar” idi. Bayan Buell herkesi koroda kendisine katılmaya teşvik etti:

bana beni sevdiğini söylediğini hatırlamıyor musun bebeğim

Bu yoldan geri geleceğini söylemiştin bebeğim

Bebeğim, bebeğim, bebeğim, bebeğim, bebeğim, seni seviyorum, gerçekten seviyorum.

Middle Tennessee Eyalet Üniversitesi’nde dekan olan Bayan Buell’in bir arkadaşı olan Beverly Keel, “Benim için tüm hayatı diğer insanlarla olan ilişkileri tarafından şekillendirildi. O, Liv’in annesi, Todd Rundgren’in kız arkadaşı, çocuğunun annesi Steven Tyler. Ve şimdi nihayet başından beri olduğu kişi olarak tanınıyor.”

Bayan Buell, kitabının kopyalarını imzaladıktan sonra geceyi bitirmeye hazır göründü. “Bitirdim,” dedi. “Yukarıda 15 yaşında bir köpeğim var. Chicken Burger’i kontrol edip üstümü değiştirmem gerekiyor.”

Uzun süredir Bayan Buell’in destekçisi olan eğlence muhabiri Roger Friedman’ın bir önerisi vardı: “Neye ihtiyacın olduğunu biliyor musun? Bir elektrikli kemana ihtiyacın var.”

“Evet, bunu alabilirim,” dedi.

“Elektrikli bir kemana ihtiyacın var,” diye tekrarladı. “Muhteşem olurdu.”

Bayan Buell, “Eh, o enayileri aşırı kullanamazsınız,” dedi. “Onu sadece ağlaman gerektiğinde getirirsin.”