“Beklenmeyen Kırmızı” nedir? – Haberler

canvade

Yeni Üye
Oturma odanız monoton mu? Yatak odanız biraz sıkıcı mı? Banyonuz nasıl? Biraz gösterişli bir dokunuş kullanabilir mi?

Biraz kırmızı eklemeyi deneyin.

En azından Taylor Migliazzo Simon'un teorisi bu.

Brooklyn'in Williamsburg semtinden bir tasarımcı olan Bayan Migliazzo Simon, neredeyse bir milyon kez izlenen yakın tarihli bir TikTok videosunda fikrini savundu.

30 yaşındaki Bayan Migliazzo Simon, “'Beklenmeyen kırmızı' teorisi temel olarak kırmızı, büyük veya küçük her şeyi, hiç sığmayacağı bir odaya almak ve otomatik olarak daha iyi görünmesini sağlamaktır” diyor. kitap videosu.

Daha sonra, iki kırmızı lavabolu ağırlıklı olarak yeşil bir banyo ve mor duvarlı ve kırmızı kapılı bir otel koridoru da dahil olmak üzere, sığmadığı odalarda kırmızı rengi gösteriyor.

“Kırmızının nötr bir renk olmasını talep ediyorum” diyor, “çünkü çok güzel görünüyor her şey.”

Bir telefon görüşmesinde Bayan Migliazzo Simon, dairelere bakarken ve Pinterest'te gezinirken “beklenmedik kırmızı” teorisine ulaştığını söyledi.

“Çok kasıtlı olarak tasarlanmış bir odada yalnızca kırmızının patlamasını fark ederdim” dedi. “Kocaman bir kanepe olmasına gerek yoktu. Odada başka kırmızı olmasa bile resim çerçevesi ya da abajur gibi bir şey olabilir.”

Bayan Migliazzo Simon, aynı yöntemin kobalt mavisi gibi diğer parlak renklerle de işe yarayabileceğini söyledi. Ama yine de hayır.

“Kırmızının özel bir yanı var” dedi. “Olumlu ve olumsuz o kadar çok farklı duygu uyandırıyor ki dikkatinizi çekiyor.”

New York'taki iki ev eşyası mağazası olan Big Night'ın sahibi olan kırmızı tutkunu Katherine Lewin, rengi “bir tür bağımlılık yapıcı” olarak nitelendirdi.

Bayan Lewin, “Bunu ilk kez 2009 veya 2010 yılında kırmızı dudak denemeye tenezzül ettiğimi fark ettim” dedi. “Ben de 'Vay be' dedim. Bu renkte çok fazla güç var.'”

32 yaşındaki Bayan Lewin, mağazasının ikinci lokasyonunu tasarlarken, mükemmele yakın beyaz bir aydınlatma armatürü aklına takıldı. Kendisi ve ekibi onu kırmızıya boyadığında tam potansiyelinin farkına vardı.

“Beklenmeyen kırmızı” videonun popülaritesi, TikTok'un evdeki trendleri artırma yeteneğinin en son işaretidir. Bayan Migliazzo Simon, platformun, üst düzey tasarımı bir bilgisayar bilimi öğrencisinin dağınık duyarlılığıyla birleştiren bir görünüm olan “kitaplık zenginliğinin” yayılmasına nasıl yardımcı olduğunu belirtti.

“Trendler herkesin ayak uyduramayacağı kadar hızlı gelir ve gider” dedi. “Kırmızının oldukça zamansız bir renk olduğunu düşünüyorum. Umarım bu öylece patlayıp sonra kenara düşen bir şey değildir.”

Yine de, siz bunu okurken TikTok'un silinmez algoritması kesinlikle yeni bir estetik üretiyor.

Platformda “kitaplık zenginliği” terimini popüler hale getiren tasarımcı Kailee Blalock, “Herkes bir sonraki trendin parçası olmak istiyor çünkü sosyal medyada popülerlik bu şekilde kazanılır” dedi. “Bir sonraki büyük olay hakkında konuşan ilk kişi ilk etkiyi alır.”