Birkaç yıl flört ettikten sonra, süpürge sopasıyla atlamak “doğru” hissettirdi.

canvade

Yeni Üye
Dört buçuk yıl çıktıktan sonra Eva Jamila McKend ve Dennis Roane Bates Jr. evliliğin bir sonraki adım olduğunu biliyordu.

CNN’de ulusal siyaset muhabiri olan 34 yaşındaki Bayan McKend, “Gerçekten ne zaman evlenme zamanının geldiğini bilen var mı?” dedi. Bunun kendisine doğru geldiğini de ekledi.

Bay Bates, Ocak 2019’da flört uygulaması Bumble aracılığıyla tanıştıklarında Bayan McKend hakkında iyi hisler besledi. Bay Bates’in profili, gazeteyi okumak için daha fazla zamanı olmasını dilediğini söylüyordu, Bayan McKend bunu hemen fark etti. En çok hangi bölümü okumayı sevdiğini sordu.

Birkaç gün mesaj attıktan sonra, Herndon, Virginia’da büyümüş bir muhasebeci olan 36 yaşındaki Bay Bates, ona çıkma teklif etti. “Çok zeki ve dünyevi görünüyordu ve bu beni gerçekten heyecanlandırdı” dedi.

Washington, DC’de bir İrlanda barı olan Kirwan’s on the Wharf’ta ilk buluşmalarında ve ardından Captain White’s Seafood City’de iskelede bir balık yemeğinde vurdular. Sevgililer Günü’nde Bay Bates, onu şehirdeki bir İtalyan restoranı olan Filomena’s’ta akşam yemeğine davet etti.

Bayan McKend, “Bundan çok etkilendim,” dedi. “‘Bu adam çok tatlı ve benden gerçekten hoşlanıyor olmalı’ gibiydim.”

Bir genç olarak Bayan McKend, romantik seçeneklerinin “sınırlı” olduğunu hissetti ve 20’li yaşlarının sonlarına kadar ciddi bir şekilde çıkmaya başlamadı.New York’ta çoğunlukla beyazların yaşadığı bir ortamda büyüdüm ve çok fazla beyaz olmayan insan yoktu” dedi. “Bu alanlarda gerçekten çekici veya ‘çıkılabilir’ olarak görülmedim.”

Bayan McKend, “Toplumda siyahi kadınların “güzel ya da değerli olmadığına” dair her türlü mesaj vardı. Medyada siyah kadınların tasviri geliştikçe ve devletler Kraliyet Yasası gibi önlemler aldıkça işler değişmeye başladı. “Bence daha koyu tenli kadınlar, ben küçükken olmadığı kadar güzel ve çekici görülüyor” dedi.

Bayan McKend hak ettiği partneri Bay Bates’te bulduğunu söyledi. “Bana saygı duyuyor, benim dengim ve bana inanıyor” dedi.

2019 İlkbaharında, korku filmi meraklısı Bay Bates ve annesine Jordan Peele’nin Biz filmini izlemek için eşlik etti. Nisan ayında, erkek kardeşinin Queens’teki evinde bir doğum günü partisinde Guyanalı baba ailesiyle tanıştı.

Çift ilk tanıştığında, Bay Bates bir kariyer değişikliği üzerinde çalışıyordu. Daha önce bir özel sermaye şirketi olan Carlyle Group’ta vergi müdürüydü ve 2021’de Washington’da kendi gayrimenkul geliştirme işini kurmak için ayrıldı. Virginia Üniversitesi’nden ticaret alanında lisans derecesi alan Bay Bates, aynı zamanda kar amacı gütmeyen bir eğitim kuruluşu olan Montgomery County Devlet Okulları Eğitim Vakfı, Inc.’de yarı zamanlı muhasebecidir.

[Click here to binge read this week’s featured couples.]

Bay Bates, çocuk istemek ve birbirlerinin kariyer hedeflerini desteklemek de dahil olmak üzere “büyük şeyler” üzerinde anlaştıklarını söyledi. Emlak işine girme ve tam zamanlı işinden ayrılma arzusunu dile getirdiğinde, Bayan McKend onu destekledi. Bayan McKend’e Ocak 2021’de Washington’da bir apartman dairesi satın alabilmesi için emlak piyasasında gezinme konusunda tavsiyelerde bulundu; O ay onun yanına taşındı.

Bayan McKend, Swarthmore College’dan İngilizce lisans derecesine ve Syracuse Üniversitesi’nden yayın gazeteciliği alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. 2018’de Burlington, Vt.’den Washington’a taşındı ve burada bir kablolu haber kanalı olan Spectrum News kongresini haber yaptı. Tazminat ve Donald Trump’ın görevden alma davası gibi konularda özellikle Kentucky Cumhuriyetçi Senatörü Mitch McConnell’e yönelttiği sert soruları, 2021’de CNN’deki mevcut konumuna gelmesine yardımcı oldu.

Temmuz 2022’de Bay Bates, Champlain Gölü boyunca Burlington’a yaptığı bir gezi sırasında evlenme teklif etti. Planını göl kenarında doğaçlama bir öğle yemeği olarak gizleyerek Bayan McKend’in programını değiştirdi – ki bu onun şüphelerini uyandırdı. Evet dedi ve yakın arkadaşları onlarla kutlamak için dışarı çıktı ve öğle yemeğini sürpriz bir nişan partisine çevirdi.

Çift, 6 Ağustos’ta, Frederick, Maryland’deki bir mekan olan Morningside Inn’de, Bayan McKend’in Vermont’taki zamanını anımsatan engebeli yeşil tepelerin ortasında evlendi. Kutlamalar, konukların alabalık ve alabalık yediği Frederick’teki Jerk N’ Jive Caribbean Kitchen’da başladı. Bates, çiftin “atalarımızı ve Afro-Amerikan mirasımızı onurlandırmak” için düzenlenen törenin bir parçası olarak süpürge sopası atladığını söyledi. Tören, gelinin arkadaşı ve Brooklyn’deki Crown Heights First Baptist Kilisesi’nin papazı Rashad Raymond Moore tarafından yürütüldü.

Şiddetli yağmur yağıyordu ama hiçbir şey düğün günlerini bozamazdı. Bay Bates, bakanın işaretini beklemeden, her yıl en az bir Washington Commanders futbol maçını “tam olarak ve şikayet etmeden” izleyeceğine yemin ettikten sonra gelini öptü.

Heyecanı, ilk tanıştıkları andaki duygularını yansıtıyordu. Bay Bates, “Kendimi çok küçük yaştan itibaren onunla evlenirken görebiliyordum” dedi. “Aslında ilk buluşmadan.”