Biyolojik saatimi işletiyorum ve ağzı sıkı bir arkadaşım. Yardım!

canvade

Yeni Üye
30’lu yaşlarımın sonunda bekar bir kadınım, aynı zamanda bir beyin cerrahıyım ve tıp eğitimim hayatımın 15 yılını yedi. Pişman değilim. İşimi seviyorum ama bu genellikle özel hayatımdan fedakarlık etmek anlamına geliyor. Sorun: Çocuk sahibi olmak ve geç başlamak istiyorum. On hafta önce internette harika bir adamla tanıştım. İlgi alanlarımız örtüşüyor, çok iyi anlaşıyoruz ve o da çocuk istiyor. Ama ben gelecekten – birlikte yaşamaktan ya da ilişkimizin nasıl gittiğinden – bahsettiğimde kendini geri çekiyor. 40 yaşına kadar çocuk istiyorsam kaybedecek vaktim yok. Onun isteksizliği tehlike işareti mi?

SARA

Zamanın bitiyor korkusunu anlıyorum. Ama gördüğüm tek kırmızı bayrak, yakında bir bebek istediğin için yeni erkek arkadaşını aceleye getirmen. Sadece 10 haftadır birliktesiniz! Arkadaşınız muhtemelen birlikte geleceğinizden henüz emin değil. sen Bu adam senin hayat arkadaşın mı yoksa sadece şu an karşında duran adam mı?

Doğurganlık endişelerinizi ilişki endişelerinizden ayırmaya çalışın. Kadınlara hamile kalmaları için yapılan baskıyı haykıran aptal olmayacağım. Yine de, mevcut doğurganlığınızı ve gelecekteki hamilelik seçeneklerinizi değerlendirmek için bir uzmana görünmenizi şiddetle tavsiye ederim. Uygun fiyatlı ve uygulanabilirse, şimdi kendinize biraz nefes alma alanı sağlamak için biraz yumurta dondurmanın zamanı geldi.

Büyük kararlarla boğuşuyorlar: ortaklık ve ebeveynlik. Acele ederek bir hata -yanlış kişiyle evlenmek ya da doğru kişiyi korkutmak- görmekten nefret ederim. Arkadaşınız önümüzdeki aylarda suskun kalırsa, tehlike işaretleri hakkında konuşabiliriz. Ve unutmayın, sevgi dolu bir aile kurmanın evlat edinme veya koruyucu ebeveyn olma gibi birçok yolu vardır.

Sext’in erkek kardeşi, Fret’in kız kardeşi

Abim ve ben annemizin doğum gününü kutlamak için eve gittik. Biz oradayken tesadüfen kardeşimin nişanlısı olmayan bir kadınla seviştiğini gördüm. (Yolculuğu yapmadı.) Çok üzgünüm. Nişanlısını iğrenç davranışı konusunda uyarmalı mıyım?

KARDEŞ

Kardeşinizin telefonunu dinlemenize neden olan “kaza” ile ilgili sorular soralım ve bir dizi metni yeterince yakından okuyarak hem konuyu hem de karşı tarafın kimliğini belirleyelim.

İşiniz söz konusu olduğunda, ki bundan şüpheliyim, neden ağabeyinizle konuşmaya başlamıyorsunuz? O konuşmanın koşullarını, ondan ne çıktığını veya kardeşinizin nişanlısıyla çevrimiçi bir flört anlaşması olup olmadığını bilmiyoruz. Amacınız onun nişanını bozmak değilse, neden ilk uğrayacağınız noktanın nişanlısı olması gerektiğini anlamak zor.

İlk merhabayı özel yapan uçuş değildir

Kocamın babası ölüyor ve yaşamak için sadece birkaç haftası kaldı. Yeni doğmuş bir bebeğimiz var ve kocam üçümüzün yaşadığımız New York’tan babasının yaşadığı Paris’e uçmamızı istiyor, böylece babası bebekle ölmeden önce tanışabilecek. Bize babasının şu anda en çok üzgün olduğu söylendi. Şu anki Covid enfeksiyonu, grip ve RSV Plus oranlarıyla yeni doğmuş bebeğimiz ile uçmaktan korkuyorum, bir bebekle sekiz saat anne sütünü sağarken uçmak bana çok geliyor! Ne yapmalıyım?

KADIN EŞ

içgüdülerine güven Ancak, davanızı açarken kocanıza karşı nazik olun. Muhtemelen, ikiniz de yeni bebekten bunalmışsınızdır ve kocanız yakında büyük bir kaybın yasını tutacak. Aynı anda bu kadar çok şey olduğu için üzgünüm.

Kocanızın ölmekte olan babasının torununu kucağına almasına izin verme dürtüsü sevgi dolu ama şu anda pratik değil. Yolculuğu tek başına yapması için onu cesaretlendirin. Yeni doğan bebeğinizin bağışıklık sisteminin uzun uçuşları değerli kılamayacak kadar hastalığa karşı çok hassas olduğunu – gerekirse doktorunuzla birlikte – açıklayın. Bebeği gösteren bir video iyidir, ancak kocanızın onu görmek için yardımınıza ihtiyacı olabilir.

Faiz istemediğime sevin

Geçen yaz kendim ve üç arkadaşım için bir konsere dört bilet aldım. Biletleri almadan önce 400 dolar ödemeyi kabul ettiler. Güzel zaman geçirdik! İki arkadaşım konserde bana geri ödeme yaptı; biri değil. Birkaç hafta sonra ona hatırlatmak için mesaj attım. Bolca özür diledi ve bana hemen ödeme yapacağına söz verdi. Aradan dört ay geçti ve hâlâ ödemedi. Bir hatırlatma daha göndermek istiyorum ama yapmaya korkuyorum. Ya hala bana geri ödemezse?

arkadaş

Ya kız arkadaşın sana para ödeyecek ya da vermeyecek. Sanırım (ikinci) talebinizi erteleyerek bunun bir çıkmaz sokak olduğu kesinliğinden kaçınabileceğiniz doğru. Yine de, o seni aylardır beceriyor ve sen de onun bir sonraki hamlesine karşı tedbirli bir şekilde kızıyorsun. Mükemmel arkadaşlık davranışı değil!

Doğrudan parayı ondan isteyin. Ne kadar erken harekete geçerse, onunla ilgili hislerinizi o kadar çabuk işlemeye başlayabilirsiniz. Bu zamanla düzelecek bir sorun değil.

Garip durumunuzla ilgili yardıma ihtiyacınız varsa, SocialQ@Haber adresine, Facebook’ta Philip Galanes’e bir soru gönderin veya @SocialQPhilip Twitter’dan.