Boluspor Lideri Abdullah Abat: Sporda siyasi lobiye gerek yok

Dogus

Aktif Üye
Bolu’da bugün oynanan Boluspor- Bursaspor müsabakası 1-1’lik birliktelikle sonuçlandı. Bolsupor’un 9 kişi tamamladığı müsabakanın akabinde Boluspor Lideri Abdullah Abat verilen kararlara ve federasyon temsilcisinin tavrına reaksiyon gösterdi. Abat, maç sonunda yaptığı açıklamada, kulüp yöneticilerine hakaret ettiği argüman edilen federasyon temsilcisi hakkında karakola gidilerek şikayetçi olunduğunu söz ederek, “Aslında bu yalnızca bu hafta olmuyor. Biz daima sustuk. Hiç konuşmadık. Geçen haftaki maçta da bariz bir penaltımız verilmedi. Daima konum yanılgıları, bundan evvelki maçta golümüz iptal oldu. Alakası olmayan bir durumda penaltımız verilmedi. Bugün de hakem futbolculardan gelen bilgilere göre biz gol atınca ‘niye seviniyorsunuz, adamlar küme düşüyor’ demiş. bu biçimde saçma saçma şeyler söyleyen bir hakemle karşı karşıya kaldık. Hiç olmaması gereken kırmızı kartlar. Hakem büsbütün denetimi kaybetti. Bunlardan daha vahim olanı da şu. Türkiye Futbol Federasyonu üzere beğenilen bir kuruluşun temsilcisi bizim yöneticilerimizle muhatap olarak ‘bunları da yazın, bunları da not alın’ diyen yöneticilerimize makûs kelamlar sarf ediyor. Şahsen ben duymadım. Burada 25-30 tane yönetici ağza alınmayacak hakaret ettiğini söylüyorlar. Şu anda da şahitleriyle bir arada şikayetçi olmak için karakola gittiler” biçiminde konuştu.

“Boluspor sahipsiz değildir”

Boluspor’un önünü kesmeye çalışanlara hakkını helal etmediğini söyleyen Abat, “Ama sahiden zahmetli bir müddetç. Boluspor asla sahipsiz değildir. Siyasal güçler her ne kadar her insanın Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediye Liderleri ekiplerinin yanında olup maddi manada, kulis manasında, lobi manasında bir şeyler yapmaya çalışıyorsa da maalesef bunlarla Türkiye’deki futbol bir yere kadar geliyor. Biz gecemizi gündüzümüze katıyoruz. O kadar borcun ortasında grubu bir yere getirmeye çalışıyoruz. Lakin bu yenilen hak her insanın çoluğu çocuğu var. Benim bu mevzuda yaptığım emekler, yönetici arkadaşların, teknik heyetin, futbolcularımızın alanda verdiği çaba şayet federasyon manasında bir kadro problemlere sebep oluyorsa, Boluspor’un maksat manasında önünü kesmeye çalışıyorlarsa hakkımı helal etmiyorum. Boluspor sahipsiz değildir. Bundan daha sonra her maç gönderdikleri hakemi geçtim, gözlemci dahil olmak üzere lütfen bizim idaremizle, protokolle, taraftarla ikili diyaloglara girecek deneyimsiz insanları Boluspor maçlarına vermesinler” açıklamasını yaptı.

“Sporda siyasi lobiye gerek yok”

Abat, son olarak futbolda siyasi lobinin gereksiz olduğunu belirterek şunları söylemiş oldu:

“Siyasi lobi yapılması bana nazaran sporda gerekmiyor. En gereksiz, en sıradan olan şey biz alandaki çabamızla bir yerlere gelmeye çalışıyoruz. Hakikaten bu ligde uğraş etmek epey sıkıntı. Zira bir biçimde sponsoru, mali, maddi manalarda bu işleri çözmüş kulüplerle çaba etmek bizim üzere kent kadroları için epey sıkıntı. Fakat alanda da hakkımızı bu türlü gasp eden kasıtlı olarak buraya gelen arkadaşları bir biçimde hakemleri Allah’a havale ediyorum. Boluspor hiç bir biçimde çabasından ödün vermeyecektir. Her seferinde daha hırsla daha azimle hak ettiği yerlere gelecektir.”

İHA