Bu iş, ortaokul değil

canvade

Yeni Üye
sakinleştirici olmak istiyorum

Büyük bir gayrimenkul geliştirme şirketinin pazarlama departmanında çalışıyorum. Bunu itiraf etmekten çok utanıyorum. Emlak piyasası o kadar sıcak olmadığı için şirketim çalışanlardan “bağlı” olduklarını göstermelerini istiyor. Artık tüm ev ofis ekibimizden her toplantıda kameralarımızı açık tutmaları, uygun ekip geçmişleri oluşturmaları ve genel olarak işle daha meşgul olduğumuzu göstermeleri isteniyor. Dürüst olacağım – En azından bu şirketin muhtemelen olmasını istediği şekilde nişanlı değilim. Patronlarım olmamı istedikleri kadar “kararlı” olmadığımı düşünürlerse beni kovarlar mı? Oldukça iyi rol yapıyorum ve kesinlikle yakın zamanda bir “katılım” derecesi beklemiyorum.

– Grace, San Diego
California’da, çoğu istihdam istenildiği kadardır. Herhangi bir nedenle istifa edebilirsiniz ve sınırlı istisnalar dışında, işvereniniz kendi takdirine bağlı olarak işinize son verebilir. Bağlılık öncelik verdikleri bir şeyse, bağlılığın olmaması kesinlikle feshin olası bir nedenidir. Umarım toplantılar sırasında kamera önünde olmaktan ve sizden yapmanızı bekledikleri diğer kozmetik şeylerden daha katı bir bağlılık ölçüsü kullanırlar, ancak iş yeri kararsız bir canavar olabilir. Böyle devam edin ve kameraya gülümseyin!

Nefret edenler nefret edecek

Geçenlerde tanınmış bir kuruluşta teknik bir rolde çalışmaya başladım. Bu iş kısmen bana çekici geldi çünkü yeni işverenim tamamen uzak bir organizasyona tercih ettiğim hibrit bir çalışma sistemine sahip. Daha büyük bir departmanda dört kişilik bir ekibin parçası olarak çalışıyorum ve iş arkadaşlarımdan biri normal ofis taleplerimizden hoşlanmadığını dile getiriyor.

Pek çok vasıflı işçinin karışık bir rolü düşünmeyi reddetmesi nedeniyle pozisyonumun olağan sayıda başvuranı çekmediğinden defalarca şikayet etti. Bu yorumları, beni küçük düşürmeye çalıştığı için değil, örgütün hibrit çalışma politikasını değiştirmesini istediği için yaptığına inanıyorum.

Bu yorumların yanı sıra, iş arkadaşlarımı cana yakın ve misafirperver buldum. Bu açıklamaları yaparsa ona meydan okumalı mıyım? Bir parçam onu görmezden gelmem ve işimin konuşmasına izin vermem gerektiğini düşünüyor. Ama bir parçam işyerinde daha iddialı olmak istiyor ki bu, ağırlıklı olarak cis, heteroseksüel, beyaz erkek bir ortamda çalışan beyaz olmayan queer bir kadın için özellikle önemli. Ayrıca, onun yorumlarına itiraz etmek akıllıcaysa ne diyebilirim ki?

– anonim
Meslektaşınız yalnızca iş tercihlerini yansıtan yorumlar yapar. Kim bilir neden? Hibrit çalışma politikaları oldukça popülerdir çünkü esneklik sunarlar – evden çalışma ve ofise gitmek zorunda kalmama, aynı zamanda yüz yüze etkileşimlerden ve iş arkadaşlarıyla işbirliğinden yararlanmaya devam etme yeteneği.

Seni bu şekilde zayıflatmasına izin verme. Onu görmezden gelebilir ve işinizin kendi adına konuşmasına izin verebilirsiniz, çünkü başarı mükemmel bir intikamdır. Ama kendin için ayağa kalkman da önemli. Yorumları, işvereninizi hibrit politikalarını değiştirmeye zorlamaz. Siz sadece onun şikayetlerini dile getirmesinin ve sizi tatminsizliğine zorlamasının bir yolusunuz. Bir dahaki sefere pozisyonunuzun normal sayıda aday çekmediğini öne sürdüğünde, ona kalitenin nicelikten daha önemli olduğunu hatırlatın ve uzaklaşın.

Bir öğrenme çıkmazında

Kariyerimin çeyrek asırındayım ve şu anki şirketimde 6. yılım. Meslektaşlarımı ve amirlerimi seviyorum ve iş ödüllendirici. Ancak işte öğrenecek başka bir şey yok ve profesyonel gelişimim yavaşladı.

İş tatmini (artı büyük faydalar) ile can sıkıntısı ve bilgimi artık pek geliştirmiyormuşum gibi hissetmekle nasıl denge kurabilirim? İnsanların geçimlerini sağlamalarına yardım etmekten aldığım başarı duygusunun tadını çıkarırken birkaç yıl yerinde kalmak sorun olur mu?

– anonim
Uyumluluğun yeterli olup olmadığını yalnızca siz belirleyebilirsiniz. İş başında öğrenmeye ne kadar değer veriyorsunuz ve bu sizin için insanlara yardım etmekten daha mı önemli? Ödüllendirici bulduğunuz bir iş yaparken hareketsiz kalmanızda yanlış bir şey yok. Birçok insanın hayali budur.