Bu saat kartondan mı yapılmış?

canvade

Yeni Üye
HONG KONG — Bu sahil şehrinin sanayi bölgelerinden biri olan Kwun Tong’daki bir Starbucks’ta Gabe Lau cebinden küçük kara bir kutu çıkardı ve içindekileri masaya boşalttı.

Bir an için eski Rolex’ler, Omega Speedmaster’lar ve Cartier Crashes’lerde kraliyet fidyesi gibi görünen şey tepetaklak oldu. Ancak ikinci bir bakış, her bir parçanın oluklu mukavva ve plastik ambalaj gibi basit malzemelerden titizlikle üretildiğini, ardından akrilik boya ve mürekkeple bolca detaylandırıldığını ortaya çıkardı.

Bay Lau’nun kreasyonları kopya değil, onun tarzı ve kişiliğiyle yeniden yorumlanmış orijinaller: elle çizilmiş düzensiz çerçeveler, kusurlu şekilli kadranlar ve ilginç kaligrafi. 36 yaşındaki Bay Lau, “Saatleri dünyaya getirmek gibi, sadece biraz daha eğlenmek gibi, çok ciddi değil,” dedi. “Ve rahatsız edici derecede komik olduğu için insanları güldürmek.”

Bay Lau, Toronto’da doğdu ve 10 yıldır Hong Kong’da yaşıyor. Bay Lau, ilk gönderisini @labeg (adının ve baş harfinin bir anagramı) yayınladığı 2019’dan beri, Instagram’daki saat hayranları arasında bir tür süperstar haline geldi ). Bir Rolex GMT Ref. Saat çizmeyi göze alamıyorum.”

O zamandan beri, Bay Lau’nun çalışmaları iki boyuttan üç boyuta ve siyah beyazdan renkliye doğru evrildi. Saatleri artık giyilebilir değil; Sert, esnek olmayan desteklere sahip sunum sanatı parçalarıdır. O zamandan beri Instagram kitlesi genişledi (şu anda 7.700’den fazla takipçisi var).

Lüks saatler, çağdaş sanat ve üst düzey, ısmarlama modanın birbirine bağlı dünyalarında ilgi bulmuş gibi görünüyor.

En son saat haberleri ve özellikleri

Erkek giyim perakendecisi The Armory’nin kurucu ortağı ve Instagram’da @labeg’in ilk takipçilerinden biri olan Mark Cho, Bay Lau’yu sattığı iki H. Moser & Cie saatin ve bunların yaklaşık üçte ikisinin basılı versiyonlarını oluşturması için görevlendirdi. koleksiyonu Kasım ayında bir Phillips Hong Kong müzayedesinde. Bay Lau’nun çizimleri, saatlerle birlikte kazanan teklif sahiplerine gitti.

Bay Cho, “Gabe gerçekten önemli olan ve saat tasarımının özü olan önemli küçük ayrıntıları iyileştirebiliyor, yakalayabiliyor ve yeniden yaratabiliyor,” dedi. “Bu işte gerçekten çok iyi. Neredeyse bir çizgi film gibi, ama iyi bir şekilde.”

Birçok sanatçı gibi, Bay Lau’nun da tek bir ana işi var: 1960 yılında büyükbabası tarafından kurulan bir Hong Kong mimari kaplama ve metal işleme şirketi olan Kam Pin’in uluslararası satış ve pazarlama müdürü. Bay Lau, “Seattle’daki Amazon genel merkezi üzerinde çalışıyoruz ve Google kampüsünü geçen yıl San Jose’de inşa ettik” dedi.

Bay Lau’nun çocukluğunda sanat sevgisi vardı, ancak Toronto’daki Ontario Sanat ve Tasarım Koleji’nden ürün tasarımı diploması almaya karar verdi. “İllüstrasyonda, resimde veya herhangi bir şeyde kendimi asla yeterince iyi düşünmedim” dedi. “Tasarımcı olarak da. Ben en iyisi değildim.”

Cesareti kırılarak sanat ve tasarım dünyasını bıraktı ve Brezilya jiujitsu ve Tayland boksunda yarışmaya başladı. 2012’de sonunda kendisini bir sürprizin beklediği Hong Kong’daki aile şirketine katılmaya karar verdi.

“Toronto’da bir çocukken saatleri her zaman sevmişimdir” dedi. “Ama saatlere olan tutkum, Hong Kong’da yaşadıklarım yüzünden patladı. Her yerdeki dükkanlara bakın – böyle bir şey var 2 Rolex mağazaları yan yana! Ve müzayede evlerine gidip bir daha asla elime alamayacağım saatleri görebilmek inanılmazdı.” (Şehir, hem 2020 hem de 2021’de İsviçre saat ihracat pazarları arasında üçüncü sırada yer aldı.)

Kendini küresel çağdaş sanat ve sokak sanatına adamış bir Hong Kong galericisi olan Tim Yu, bu Rolex GMT’deki ilk gönderilerinden kısa bir süre sonra Bay Lau ile Instagram aracılığıyla tanıştı. Eski Rolex saatleri toplayan Bay Yu, çalışmayı “çok eğlenceli ve ilginç – ancak ilk başta iş çok kaba görünüyordu, sadece iki boyutlu kalem ve kağıttan ibaretti.”

Erkekler, sonunda yerel bir alışveriş merkezinde kahve içerek devam eden sanat ve saatlerle ilgili bir Instagram sohbeti başlattı. Bay Yu, “Eğer gerçekten bir sanatçı olmak istiyorsan ona söyledim,” dedi, “belki kartonla çalışmayı deneyebilirsin, belki akrilik ve diğer malzemeleri kullanmayı deneyebilirsin.”

Ayrıca Bay Lau’yu Jean-Michel Basquiat ve Andy Warhol gibi sanatçıların yanı sıra çalışmaları Bay Lau’nunki gibi yüksek ve düşük sanat arasındaki boşluklarda oynayan Tom Sachs ve Bill Barminski gibi çağdaş sanatçıların çalışmalarını incelemeye yönlendirdi. , orijinal ve replika, el yapımı ve seri üretim.

Tarzını geliştirmek için bir yıl boyunca ciddi ve sıkı çalışarak akıl hocasının önerilerini uygulayan Bay Lau, “Tim potansiyelimi görmeme gerçekten yardımcı oldu” dedi.

Bugün Bay Lau’nun tek bir saati tamamlaması birkaç gün sürüyor. Richard Mille’in ünlü karmaşık kreasyonlarının versiyonları, büyüteç yardımı olmadan ince bir kalemle çizilmiş her bir dişliyi içeriyor. Bay Chos Mosers versiyonları için, tüm görünür ışığı yutuyor gibi görünen kadranlardaki Vantablack kaplamayı taklit edebilecek özel bir mat akrilik boya bulana kadar aradı.

Son zamanlarda Bay Lau, müze kalitesinde bir çerçevede ısmarlama bir saat üretimi için dünyanın dört bir yanındaki koleksiyonculardan komisyon alıyor ve 3.000-4.000 HK$ (yaklaşık 385-512 ABD$) alıyor.

Bay Lau, bir gün bir galeri sergisi açmayı umduğunu söyledi. Ama şimdilik, aldığı desteğin tadını çıkarıyor ve keyif alıyor.

“Benim saat koleksiyonum tanıdığım bazı insanların saat koleksiyonlarıyla karşılaştırılamaz” dedi. “Ama saati anlayabildiğim için, çünkü onu inceleme ve kopyalama sürecinden geçtim.

“Saatin sahibi sensin ama ben saati yeniden yarattım, bu yüzden ikimiz de saati kişisel olarak tanıyoruz. Ve böylece birbirimizle bağlantı kurabiliriz.”