ChatGPT’den stilistim olmasını istedim

canvade

Yeni Üye
(Adil olmak gerekirse, iş için kıyafet kurallarının değişebileceğini ve emin değilsem yöneticim veya İK ile kontrol etmem gerektiğini de birkaç kez söyledi.)

İş yerinde giydiğim diğer kıyafet türlerini sorgulamaya başladım. Birkaç yıl önce The Times’daki röportajım için giydiğim orta belli elbiseyi anlattığımda, chatbot etkilenmemişti. Chatbot, “Orta yükseklikte bir elbise, görüşmecinin dikkatini çekebilir ve dikkati aday olarak becerilerinizden ve niteliklerinizden uzaklaştırabilir,” diye uyardı beni. Yakın zamanda onun şirketi tarafından işe alınmayacağımı varsayıyorum.

Yaşımı değiştirdikçe, chatbot farklı türde kıyafetler önerdi. Kaynaklar, 21 yaşındaki bir kadının doğum günü partisinde pullu mini gibi ifadeli bir elbise giymesi gerektiğini söyledi. Ancak doğum gününü kutlayan 29 yaşındaki bir kadın “şık bir tulum” denemeli ve 58 yaşındaki bir kadın “polka noktalı veya çizgili gibi klasik desenli diz boyu shift elbise” giymeli.

Chatbot’a göre 21 yaşındakiler için olan kıyafet, kullanıcıyı “özel gününüzde ilgi odağı haline getirirken”, daha büyük yaş grupları “özel gününüzde kendinizi güvende ve şık hissetmenize yardımcı olan” kıyafetleri çağrıştırdı. . (En azından, kaç yaşında olursanız olun, hala “özel” bir gündü – özellikle payet seviyesinde değil.)

Norma aykırı bir şey giydiğim durumlar hakkında sorular sormaya başladım. Birkaç ay önce yaptığım nikah töreni kapsamında beyaz bir elbise giymem uygun muydu?

Chatbot, “Bir düğünde misafir olarak veya düğün resepsiyonunun bir parçası olarak beyazdan kaçınmak en iyisidir, çünkü bu renk geleneksel olarak gelin için ayrılmıştır” dedi. Gerçekten beyaz giymek istiyorsam, uygun olup olmadığını gelinle kontrol etmem gerektiğini önerdi. Bu soruyu düğünden önce sorsaydım zor olurdu – bu özel düğünde gelin yoktu, sadece damatlar vardı.