Çirkin bir yerde güzelliğe bir bakış

canvade

Yeni Üye
“Evet,” dedi.

Ertesi Pazar, son ilahiden sonra, gözleri benimkini arka sıradan güvensiz ve arama yaptı. Başını salladım ve cesaretlendirdim.

Bir parça kağıt etrafında minbere gitti ve şöyle dedi: Rab bu odadaki herkesi barış, sevgi, mutluluk, anlayış ve affetme ile kutsasın. Tanrı'nın uzlaşması ve günahkarlardan ve düşmandan düşmana gitmesi için günahımızı ve Tanrı ile emdiğimiz kanepemizi emmeliyiz.

Alnım karıncalanma hissi süpürdü.

Duadan sonra, sessizlik birkaç saniye sürdü. Daha sonra bedenler değiştiğinde plastik gıcırdadı, geri döner döner ve gözlemlenebilir her şeyi normalleştirdi. Bunun dışında – dua eden adam gülümsedi. “Asla sahip olmadım,” dedi, “daha önce böyle bir şey yaptı.”

Bunlar kocama getirdiğim hikayelerdi – hapishane nişinin ritimleri, günün pürüzlü kenarları, topluluğumuzun duaları, beklenmedik güzellik ve zarafet anları. O gittiğinde, bu anların benim için ne anlama geldiğini bilen kişiyi kaybettim.

Şimdi bu şiddetli yerde, desteği olmadan buradaydım ve insanların birbirimizle yaptığımız her şeyin riskini düşündüm. Ve sevginin tehlikeli olduğu da doğru olsa da, sevdiğimiz insanlar bize zarar vermek için en fazla güce sahipler, her zamankinden daha iyi.

Sık sık bana gözaltına alınan adamlardan nefret etmeye çalışmam gerektiğini söyleyen memuru düşünüyorum. Diğerleri benzer duyguları ifade etti. “Onları şapelde görüyorsun,” dedi. “Onları konut biriminde görüyorum. Ve orada onlardan çok farklılar.”