Çocuğumun arkadaşına farklı bir cinsiyet tarafından kullanılan bir isimle hitap edilmesini istedi. Yapmalı mıyım?

canvade

Yeni Üye
14 yaşındaki çocuğumuzun harika bir arkadaş grubu var. Ben genellikle onların şoförüyüm. Çocuklar ve ben arabada dostça sohbet ediyoruz. Son zamanlarda, onlardan biri gruba farklı bir adla gitmek istediğini söyledi – genellikle farklı bir cinsiyetle ilişkilendirilen bir ad. Çocuklar arkadaşlarına bir iyilik yaptı ve ben de aynısını yapmayı çok isterim. Ama eşim bana çocuğun annesinin diğerlerinin uymaması gerektiğini söylemediği halde bu isteği yerine getirmeyeceğini söylediğini söyledi. Nasıl ilerlemeliyim? Kimseyi üzmek veya arkadaşlıkları bozmak istemiyorum.

EBEVEYN

Kendinizi ebeveyn ve çocuk arasına koyma konusundaki isteksizliğinizi anlıyorum. Ancak burada, transgender meselelerinde kültür savaşlarından kaçınmak ve dostluk yolunu izlemek oldukça düşük riskli görünüyor. Genç bir genç olarak, bu arkadaş hala bir çocuk – ama bebek değil. İstenen isim değişikliğinin yıllarca süren bir çileden sonra mı yoksa bir deney olarak mı geldiğini bilmiyoruz. Ve anne kimseden pozisyonuna bağlı kalmasını istemedi. Bu yüzden çocuğun isteklerine saygı duyar ve herkesin içinde kabul edildiğini hissettiği bir aile arabası yaratırdım.

Şimdi çocuğun annesi hakkında eşinizin anlattıklarından başka bir şey bilmediğimizi kabul edelim. Çocuğunu kabul etmek için çok çalışıyor, onu reddediyor veya işlerin nasıl gelişeceğini görmeyi bekliyor olabilir. Başaramayan -her biri başaran- ebeveynlere ve bu nedenle zarar görebilecek çocuklara merhamet edelim.

müttefik ol Burada ortaya çıkan dram için o kadar marjinalsin ki yanlış gitmen neredeyse imkansız. Sevdikleriniz sıcak olmayabilirken çocuğunuza sıcak olun. Ve kendisi için rahatsız edici olabilecek haberleri işlerken anneyi destekleyin. Umarız meydan okumaya hazırdır. Durum böyle değilse ve müdahale etmek için kendinizi iyi hissediyorsanız, tekrar iletişime geçin.

Şanssız ya da kalpsiz, iyi bir açıklama değil

Arkadaşım gelişigüzel bir şekilde, ilk tanıştığımız zamanki gibi görünseydim (bir buçuk yıl önce), benimle ilgilenmeyeceğini söyledi. Yaralandım ve şok oldum. Başlangıçta özür diledi ve uzun süredir büyük bir hukuk firmasında çalıştığım için yaşam tarzımdan bahsettiğini ve beni daha sağlıklı bir yaşam sürmem için motive etmeye çalıştığını iddia etti. Ama yorumu benim görünüşümle ilgiliydi ve kilo almamın beş ila on kilo olduğunun gayet iyi farkında olduğumu biliyor. Sonunda özür diledi. Yine de üstesinden gelmekte zorlanıyorum. Güvenlik duygumu sarstı. Genelde düşünceli bir adamdır ve bana güzel olduğumu söyler. Bunu bırakmak için daha çok çabalamalı mıyım?

KIZ ARKADAŞI

Dürüst olmak gerekirse, bunun peşini nasıl bırakabileceğini anlamıyorum. Ya erkek arkadaşınızın sözleri doğruydu (ve içinde bulunduğunuz koşullar ne olursa olsun sizin için bir kilo sınırı öneriyor) ya da kabaydı (ve sizi dengeden çıkarmak niyetindeydi). Yanlışlıkla doğrudan bir vuruş yapması bana pek olası görünmüyor.

Geriye özrü kalıyor – ki bu iyi olsa iyi olur. Seni nasıl ve neden incittiğini paylaşamadığı sürece, bunun bir daha olmayacağına dair söz ver ve içtenlikle özür dile, bırak onu ve arkana bakma. Birçoğumuz ortaklarımıza incitici şeyler söyleriz. Bunu yaparsak, bize olan güvenlerini geri kazanmak bizim elimizde. Erkek arkadaşın bunu yapamıyorsa, muhtemelen bu ilişki sağlıklı olmayacaktır.

Sevdiğim Birine Sarıldım: Hayatta Kalma Hikayesi

Oğluma, eşine ve torunlarına daha yakın olmak için taşınan bir anneanneyim. Birbirimize selam verdiğimizde sarılıyoruz. Vedalaştığımızda sık sık “Seni seviyorum” deriz Sorun: Gelinimin yakınlarda yaşayan annesi benim beğendiğim türden biri değil. Kurban zihniyeti var ve hayatı yok. O da beni kucaklayarak karşılıyor. Aile olduğumuzu düşünüyor. Onu tahammül edilmesi gereken bir insan olarak görüyorum. Onların iğrenç selamlarıyla nasıl başa çıkacağım?

HUKUK

Buradaki gerçek kurban sizken, bu kadının kurban kartını oynama cüreti – geniş bir aile üyesine evdeki herkes gibi davranmaya zorlanıyor!

Kimin sana sarılacağı elbette sana kalmış. Ama “kaba kızlar” gibi göründüğünüz için oğlunuzun evinde rahatsızlığa ve incinmeye gerçekten istekli misiniz? Burada yeminli değilsin! Diğer büyükanneye nazik davranırsanız, kendini daha güvende hissedebilir ve daha az kurban gibi davranabilir.

Tanrıya şükür (ve başka kimse yok)

Trafik ışıklarında dilenen insanlara vermek için arabamda granola barları bulunduruyorum. Alıcılar genellikle “Tanrı sizi korusun” derler, bir ateist olarak yüzümü buruşturuyorum. Dindar insanların iyilik yapma tekelleri yoktur. Cevap vermek isterim: “Tanrı’yı bu işin dışında tutalım.” Bundan didaktik bir an çıkarabilir miyim?

ELIZABETH

Granola barlarla olan jestin çok nazik ve cömert. İhtiyacı olanların kendi yöntemleriyle teşekkür etmelerine izin verip bu işi olduğu gibi bırakamaz mısınız? Ayrıca: Sözlükte “didaktik” ifadesine bakın. Genellikle kaçınılması gereken beceriksiz, küçümseyici bir tavır sergiler.

Zor durumunuzla ilgili yardıma ihtiyacınız varsa, SocialQ@Haber adresine, Facebook’ta Philip Galanes’e veya @SocialQPhilip Twitter’dan.