Çocuk sahibi olmak için kime güveniliyor?

canvade

Yeni Üye
Artık bir çocuk doktoru olduğum için bu bakışlardan daha az karşılaşıyorum; belki de bu yüzden tıp fakültesine gittim ve başkalarıyla olan etkileşimlerim doktor-hasta ilişkisinin sınırlarıyla sınırlıydı. Rolleri yerine getirme konusunda her zaman iyi oldum; iyi yapılan bir işin onaylanması bana asla hak etmediğimi düşündüğüm bir onay sağladı. Ve çocuklar genellikle insanlardan daha çok rol görüyorlar – baba, anne, yabancı, arkadaş – bu yüzden onların yanında kendimi bu kadar rahat hissediyorum.

Bazen daha iyi bir doktor olduğumu hissediyorum çünkü kendimden çok rolüme odaklanabiliyorum ve çocuğu bir hasta olarak görebiliyorum, gözyaşlarını ve ağlamalarını umutsuzluk duygularından ziyade hastalık belirtileri olarak görebiliyorum. Ama başka zamanlar da vardır, genellikle sessiz bir günde küçük anlar, kendimi bu kadar uzun süre görmezden gelmenin yarattığı boşluk, karşımdaki hayatın, yeni doğmuş bir bebeğin, bu kadar küçük olmanın bana yettiğini fark ettiğim zamanlar beni vurur. ellerimde ve bu kadar değerli ve bu kadar sevilen bir şeyin benim gibi birinin yanında kendini evinde gibi hissedebileceği bir gelecek hayal ediyorum.

Çocuk doktoru olduğumdan beri çocuk sahibi olmak benim için daha da zorlaştı. Açıkçası bakış açım çarpık. Her fırsatta bronşiolite ve sürekli zatürre ve sepsis tehdidine hazırlıklı olmak için eğitildim. Pek çok kez göğüs tüpleri, matkap delikleri, yara dolguları ve sinir blokları nedeniyle derinin kırıldığını, kan alma, sıvı ve antibiyotik almak için tombul kol ve bacakların delindiğini gördüm.

Yeğenim ve yeğenim daha yeni yürümeye başlayan çocuklar, ikisi de durdurulamaz ve onları gördüğümde, bana ne kadar az ihtiyaç duyduklarını, ne kadar yetenekli olduklarını, ne kadar kırılgan olduklarını her zaman bir alışma süreci olarak görüyorum.

Özellikle pediatrik acil tıp bursuna başladıktan sonra edindiğim tecrübeler bana felaketleri öngörmeyi öğretti. Meslektaşlarım arasında, çocuklarımızın yapmasına asla izin vermeyeceğimiz şeylerin giderek büyüyen bir listesi şeklini alan bir şaka vardır: kesilmemiş üzüm veya sosisli sandviç yemek, ATV’ye binmek ve trambolin parkını ziyaret etmek.

Bu bir şaka çünkü bunu anlaşılmaz bir uç noktaya taşıyoruz. Herhangi bir nesne ancak geldiği trajediden yeterince uzaklaştığında gülünç olur; hiçbir şeyin – hiç kimsenin – asla gerçekten bize ait olmadığı dersi çok geç öğrenildi.