Cumhuriyetçi Moda Saati: 2024 Adayları İçin En Sıcak Trend

canvade

Yeni Üye
Bazı politikacıların tanıtıma ihtiyacı yoktur. Geri kalanlar ise Cumhuriyetçilerin başkanlık adaylığı için yarışıyor.

Ron DeSantis, balıkçı tarzı gömleklerinin göğüs kısmında “Ron DeSantis” yazısını taşıyor. Güneşli günlerde Tim Scott, üzerinde “Tim Scott” yazan beyaz bir beyzbol şapkası takıyor. Vivek Ramaswamy’nin polo gömleklerinde “Vivek” yazıyor ve Doug Burgum ile Asa Hutchinson şapka takıyor Ve Üzerinde isimlerinin yazılı olduğu tişörtler.

İlk üç suçlamadan sonra sabıka fotoğrafına ihtiyaç duymayacak kadar tanınan Donald J. Trump bile, üzerinde kendi adının ve “Amerika’yı Yeniden Büyük Yap” sloganının yer aldığı ünlü kırmızı şapkayı takıyor.

2024’e girerken neredeyse tüm Cumhuriyetçi başkan adayları, kampanyaları için insan reklam panolarına dönüştü. Bu, eyalet yasama meclisine özgü bir moda tercihi ve daha önce eyalet çapında bir seçim kampanyasında bu kadar büyük ölçekte görülmemişti.

Adaylar bunu neden yapıyor? Nispeten bilinmeyenler için bu bir zorunluluk olabilir. Diğerleri için bu, anketlerde açık farkla önde olan marka impresario Bay Trump’ın artan nüfuzunun bir başka ifadesi olabilir.

Tabii ki, bu başkan adayları grubu kolayca tanınabilecek üniformalar giyen ilk grup değil. Dört yıl önce Demokratların ön seçim adayları hep aynı kıyafetleri giyiyordu. Belki Pete Buttigieg’in beyaz gömleğini ve mavi kravatını, Elizabeth Warren’ın siyah pantolonunu ve hırkasını veya blazerini veya Beto O’Rourke’nin kot pantolonunu ve terden lekeli düğmeli gömleğini belli belirsiz hatırlıyorsunuz.

Bu Cumhuriyetçi adayların bize gösterişli konuşma kıyafetleriyle neler anlattığını anlamak için Haber’ın baş moda eleştirmeni Vanessa Friedman’la görüştüm. Moda sohbetimiz biraz düzenlendi.

Reid Epstein: Merhaba Vanessa. Sizce bu adaylar neden üzerinde isimlerinin yazılı olduğu gömlek ve şapka giymeyi gerekli görüyorlar? Başkanlığa aday olurken insanlar size gelirse, onların kim olduğunuzu bilmelerini beklemeniz gerekmez mi?

Vanessa Friedman: Hepsi, şu anda sattıkları şeyin, herhangi bir siyasi platformdan ziyade kendilerini tanımlayan marka olduğunun farkında. Dört yıl önce markalaşma biraz daha soyuttu. Artık sosyal medyada her şey tam anlamıyla gerçek.

Kendilerini sevimli göstermek için kıyafetlerini kullanıyorlar: Sloganlı tişört sever misin? Ben de! Özellikle tişörtün üzerinde benim sloganım varken.

– Reid: Donald Trump ilk kez göreve aday olduğunda, kırmızı MAGA şapkalarını her yerde en çok satanlar arasına sokmuştu. Şimdi 2024 rakipleri kendi markalarını bir adım daha ileriye taşıyor. Ron DeSantis nadiren bir balıkçı gömleği veya “Başkan için DeSantis” yazan bir yelek olmadan bir yere gider. Iowa’daki bir dondurma salonunda, üç yaşındaki kızı bile üzerinde “Başkan için DeSantis” yazan bir tişört giyiyordu. Artık DeSantis’in kim olduğunu bilmiyor muyuz?

Vanessa: Herkesin kendine bir emoji eklemesi gerekiyor. Bu Trump’ın miraslarından biri. Bunu şapkadan önce yapmıştı; saçları, ten rengi, çok uzun kravatları vardı ama bu noktada şapka, onu gören herkeste neredeyse Pavlovvari bir tepkiyi tetikliyordu. Bu anlık göstergebilimdir ve oy açısından ağırlığına değer. Cumhuriyetçilerin geri kalanının mümkün olan her şekilde kalabalığın arasından sıyrılması gerekiyor.

İlk Cumhuriyetçi tartışmada Nikki Haley dışındaki tüm adayların kırmızı kravat, beyaz gömlek ve mavi takım elbiseden oluşan Trump üniforması giymesi beni çok etkiledi; bu da hepsinin orada bulunan adamın mini-ben versiyonları gibi görünmesini sağlıyordu. DeSantis donanımı muhtemelen öne çıkma girişimidir. Balıkçı gömleklerine ve polar yeleklere adını yazdırmasının bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Bunlar çok özel iki seçim bölgesinin üniformaları.

– Reid: Doğru, zamanlarının çoğunu yün yeleklerle balık tutarak ve insanların yaptıklarını yaparak geçiren çok sayıda Cumhuriyetçi erkek var. Burada herhangi bir polar yeleğimin olmadığını itiraf etmeliyim.

Herkes bunu yaparken DeSantis’in adını gömleğinin üzerinde taşıyarak öne çıkmasını zorlaştırabilir. Bu, kalabalık bir Cumhuriyetçi sahada Trump’a karşı mücadele eden daha büyük sorununun bir metaforu olabilir.

Vanessa: Kimlerin yün yelek giydiği biliniyor biliyor musunuz? Sun Valley kalabalığı. Birçoğu Kovid sırasında Florida’ya kaçtı. DeSantis, derin cepleri ve bağlantıları nedeniyle birçoğunu etkilemek istiyor. Bu kıyafetlerin tümü, belirli gruplara, onların kıyafetlerini paylaştığınız için onların değerlerini de paylaştığınızı bilinçaltına aktarmaya yönelik kamuflaj girişimleridir. Aptalca gelebilir ama bu doğru.

Bana göre risk, sahte görünmeniz, kelimenin tam anlamıyla bir şeyler denemenizdir. John Fetterman, Carhartt ve Dickies kıyafetlerinin içinde kendini rahat hissediyor çünkü bunlar açıkça kendisine ait. Peki Mike Pence’i hayal edin? Bu çok saçma olurdu.

– Reid: Tamam, Mike Pence hakkında konuşalım.

Vanessa: Peki ya deri motorcu yeleği?

– Reid: Iowa Eyalet Fuarı’nda mavi-beyaz çizgili bir gömlek giymişti. İsimsiz! Ancak Senatör Joni Ernst’in motosiklet bağış toplama etkinliği için Iowa’ya yaptığı önceki gezide, sayılamayacak kadar çok yaması olan bir deri yelek giymişti. Üzerinde kendi adının yazılı olduğu bir tane de var.

Vanessa: Bu kampanyada gördüğüm en çelişkili kıyafet-kişi kombinasyonuydu; ancak Mike Pence’in Cehennem Melekleri’yle birlikte yarıştığı bir fotoğraf onun imajı açısından ilginç şeyler yaratabilir. Bana göre Pence’in imzası, hareketsiz beyaz saçların mükemmel başıdır. Henüz adını bilmiyorsak daha büyük bir sorunu var demektir.

Bu da beni… Vivek’e getiriyor! Markalaşması hakkında ne düşünüyorsunuz?

– Reid: Bu kampanyadaki hiç kimse Trump modelini Vivek kadar kopyalamaya çalışmadı. Kendine özgü şapkaları var – MAGA değil, GERÇEK diyorlar – ve “VIVEK 2024” yazan gömlekler giyiyor. Bu, kendisini Millennial Trump olarak tasvir etmeye yönelik daha geniş girişimine uyuyor.

Markasında ilk adı olan Vivek’i kullanıyor ve bu adın telaffuz edilmesi (telaffuz edilmese bile “pasta” ile kafiyeli) olması) soyadı Ramaswamy’den daha kolay.

Vanessa: Kesinlikle. Ayrıca tasarım açısından “V”yi de iyi kullandı ki bu oldukça akılda kalıcı (Vs’ye taraf olsam da). Bu bana biraz Andrew Yang’ın “Yang Gang”ını hatırlatıyor, tıpkı Vivek’in “GERÇEK”inin bana Yang’ın “MATH”ini hatırlatması gibi. Ve etkilidir. Bu ön seçimde başına ne gelirse gelsin insanlar sembolleri hatırlayacaktır.

İlginçtir ki, anladığım kadarıyla bu oyunu oynamayı reddeden tek yarışmacı Chris Christie.

– Reid: Christie’nin yıllar içinde gardırobunu pek değiştirdiğinden emin değilim. Halen göğüs cebinin üzerinde ve manşetlerinde baş harfleri (CJC) bulunan gömlekler giyiyor. Christie ile yarışa girmeden önce yaptığım görüşmelerde kendisinin Trump dışında bu alanda herkesten daha iyi tanındığı fikrinden büyük gurur duyuyordu.

Vanessa: Christie aslında şöhreti ve hafifçe buruşmuş hali ile tanınıyor (“Ben gerçek bir insanım, medya eğitimi almış bir robot değilim!”). Ayrıca kampanya web sitesi ürün satmıyor ki bu da ilginç. Etrafında “Christie 2024” gömleği yok.

– Reid: Daha az tanınan adayların kendilerini seçmenlere tanıtmak için yapacakları daha çok iş var. Kuzey Dakota Valisi Doug Burgum ve Arkansas eski Valisi Asa Hutchinson, hem şapka hem de üzerinde isimlerinin yazılı olduğu bir polo tişört giyerek iki katına çıktılar. Oldukça zengin olan Burgum, Iowa Eyalet Fuarı öncesinde üzerinde “Doug Kimdir?” yazan ücretsiz tişörtler dağıtarak kampanya yürüttü.

Vanessa: Evet, anonimliğiyle ilgili şaka yapıyor ki bu iyi bir fikir. Mizah siyasette her zaman bir nimettir, ancak bu durumda yeterli olacağından emin değilim.

– Reid: Ayrıca Doug komik bir isim. Doug!

Vanessa: Hatırla…Jeb!?

– Reid: Trump hakkında konuşmalıyız.

Vanessa: Merch ismiyle ilgili sorunlardan biri de her şeyin biraz yüzeysel görünmesi. Biraz ucuza yapılmış (ancak adayların çevrimiçi mağazalarına göre her şey ABD’de üretiliyor).

– Reid: Trump’ın performansı tutarlı olmaya devam ediyor ve birçok siyasi girişimi gibi bu performansı da başka birinin başarması neredeyse imkansız. İktidar bağları, onu hem 45. başkan (doğru) hem de 47. başkan (yanlış… şimdilik) ilan eden şapkalar. Adını dünyanın dört bir yanındaki binalara yazdıran adam, bunu kendi gömleğine yazmaya cesaret edemiyor gibi görünüyor.

Vanessa: Sadece görünüşünü ikiye katlıyor. Herkes dalga geçti ama son gülen o oldu çünkü beğensek de beğenmesek de kimse unutamaz.