David Byrne, Maria Cornejo, GBA’nın son sanat ‘düşüşünü’ kutluyor

canvade

Yeni Üye
Geçen hafta, yaratıcı endüstri uzmanları, yeterince temsil edilmeyen sanatçı toplulukları için yeni bir sanat, ticaret ve yaşam tarzı platformu olan GBA’nın en yeni Drop’unda Lakea Shepard’ın çalışmalarını görmek için Brooklyn şehir merkezindeki Ace Hotel’in beton ve ahşap lobisini doldurdu.

30 Ocak’a kadar sergilenecek parçalar, Yeni Dünya’da köleleştirilmiş insanlar üzerinde kullanılan kontrol ve ceza araçları olan “köle maskelerine” dayanıyor. Bayan Shepard, Siyahların günümüz toplumunda karşılaştığı zorlukları tasvir etmek için geleneksel Afrika sepet yapımı, nakış ve süsleme tekniklerini kullanarak maskeleri boncuklar, değerli taşlar, iplik ve efemera ile birleştiriyor. 32 yaşındaki Bayan Shepard, Winston-Salem, NC’de büyümüş ve Detroit Yaratıcı Çalışmalar Koleji’nden mezun olmuş bir heykeltıraş, karma medya tasarımcısı ve şapkacıdır.

“O parlaklığa sahip olmasını istedim. Ama aynı zamanda, ne kadar yakından bakarsanız, o kadar çirkinleşiyor, ”dedi Bayan Shepard, sergilenen 10 parça için. “Sosyal sorunları kabul ederken bir izleyici kitlesinin ilgisini nasıl çekeceğimi bulmak için çok zaman harcadım.”

Guilty By Association olarak da bilinen GBA, 2021 yılında Manhattan’daki New Museum’da 15 yıl yönetici olarak görev yapan Karen Wong ve mobil pazarlama platformları geliştiren ve Nike, Supreme ile sokak giyimi işbirlikleri kuran Derek Wiggins tarafından kuruldu. ve Adidas .

Bayan Wong, “Bence çok uzun zamandır hem akademi hem de galeri sistemi, insanların başarı olarak gördüğü şeye giden çok dar bir yol çizdi” dedi. “Umudumuz, nasıl şubelere ayrılabileceğimize ve daha fazla şans ve fırsat yaratabileceğimize bakmak.”

Bayan Wong ve Bay Wiggins, daha davetkar alanlarda etkinlikler düzenleyerek erişimi genişletmeyi ve bölgesel şehirlerden queer sanatçıların ve beyaz olmayan sanatçıların çalışmalarını öne çıkararak sanatsal temsili genişletmeyi umuyor. İkili ayrıca, galeri standardı olan yüzde 50’nin aksine, sanatçılara çalışmalarının perakende satış ücretlerinin yüzde 75’ini sağlayacak.

Mr.

Aralarında sanatçıların, müzisyenlerin ve galeri sahiplerinin de bulunduğu dinleyicilerin çalışmayla yoğun bir şekilde ilgilenmesi, katılımcıların kişisel ilgi alanları, koleksiyonları ve 2023 umutları hakkında sohbetleri ateşledi.

Röportajlar düzenlendi.

Margaret Zhang, 29

Baş Editör, Vogue Çin

Şu anda ne yapıyorsun?

Gençlerin geleneksel zanaata bu kadar hevesli olmasına hayret ediyorum. Bence özellikle Çin’de, zanaatın 2.000 yıl veya daha eski olduğu yerde, gençler bu konuda tutkulu olmalı ve nesilden nesile aktarılan bu disiplinleri ustalarından çok otantik ve yüzeysel olmayan bir şekilde öğrenmeli.

Ne topluyorsun?

Dünyanın farklı yerlerinden minik garip seramikler. Çok içgüdüsel, çok işlevsel olmayan ama bana bir şeyi hatırlatan veya sadece ilginç ve düşündürücü olan bazı küçük seramiklere, küçük kaplara bir tepki.

Şu anda ne yapıyorsun?

25. yıl dönümü koleksiyonum üzerinde çalışıyorum, bu yüzden kendi arşivlerimi karıştırıyorum. 25 yıl öncesinden kendimi sevdiğimi keşfediyorum. Moda endüstrisinde olmak istemedim. Bir şeyleri kendi tarzımla yaratmanın bir yolunu yeniden keşfediyordum. Yani çok içsel bir ilham.

Şu anda ne yapıyorsun?

Tekstile takıntılıyım. Birkaç farklı sanatçıyla çalışıyorum. Bu harika zincir dikiş ve iğne işi parçalarını en sıra dışı renk paletlerinde yapıyorsunuz. Bir diğeri, bu harika neredeyse makrome asılı işleri yapmak ama yine gerçekten harika kumaşlar ve ipliklerle.

2023’te neyi dört gözle bekliyorsunuz?

Büyük mobilya parçaları veya küçük masa üstü nesneler olsun, el yapımı nesnelere doğru bir eğilim görüyorum, ancak sanatçının elini görebileceğiniz bir şey. İçinde parmak izlerine ve hatta kusurlarına bakılarak nesneden çıkarılabilecek bir hikaye var.

David Byrn, 70

Müzisyen

Şu anda ne yapıyorsun?

Şu anda Dünyayı Anlamayı Bıraktığımızda adlı bir kitap okuyorum, bu bir tür bilim tarihi ama bir kısmı uydurma. Ve o [author Benjamín Labatut] ne zaman bittiğini size söylemez. Bazı eleştirmenler için büyük bir sorun olan gerçek ve kurguyu karıştırıyor. Ama yazı gerçekten çok iyi ve onunla devam ediyorsun ve okuduktan sonra “Bir dakika?”

Lütfi Canania, 33

Botanik Heykeltıraş

Şu anda ne yapıyorsun?

İşimi daha nesnel heykeller yaratmaya odaklıyorum. Pek çok büyük ölçekli çiçek enstalasyonu yaptım ama pratiğimi kalıcı, geçici ve işlerin izleyicinin evine getirdiği hayal gücünü taşıyabilecek bir şeye dönüştürmek istiyorum.

Ne topluyorsun?

Doğadan bir şeyler topluyorum. Bitkiler, ahşap, her türden kurutulmuş malzemeler, korunmuş malzemeler. Bitkilerimi ve organik malzemelerimi kendilerinin gerçekleştirilmiş versiyonlarına dönüştürmenin pratiğini yapıyorum. Kalıcı olmaları için.

Ne topluyorsun?

Süslü spor ayakkabılar. Ve erkek ayakkabıları. Erkek topuklu ayakkabılar için en iyi şirkete Syro denir. En eksantrik ayakkabıları yapan New York merkezli bir şirket – 15 numaraya kadar siyah çizme veya pembe süet alabilirsiniz.

2023’te neyi dört gözle bekliyorsunuz?

Yedi yıl sonra ilk kez bir albüm tamamlamayı dört gözle bekliyorum. Siyahi bir gey olarak kimliğimle ilgili ve bir Afrikalı olarak kadın kimliğini benimsemek, üzerinde çalıştığım şey.

Ne topluyorsun?

dergi ve kağıt. Birinci nesil göçmenler olarak kitaplar bir lüks, bir eğitim ve fırsat kaynağıydı. En son alışverişim, One Love Community Fridge’deki dergimizin bir sonraki sayısı. Bu gençlik baskısı, yani tüm katkılar topluluğumuzdaki çocuklardan. Açlık ve gıda güvensizliği ile uğraşıyoruz, yani hepsi çocuklar tarafından yapılmış çizimler, röportajlar, tarifler ve oyunlar.

Nisan Avı, 41

DJ

Şu anda ne yapıyorsun?

Topluluğumun bir toplantısına katıldığımda bunun gibi anlar beni etkiledi. Bu büyük bir anlaşma. Mutluluk bugünlerde benim için çok önemli çünkü hepimizin buna ihtiyacı var. Hepimizin bir koşuşturmaya ihtiyacı var, biliyor musun?

Ne topluyorsun?

Ayakkabı. Şu anda bu Giuseppe Zanottis’leri giyiyorum. Bu bir açıklama ayakkabısı ama aynı zamanda bir platform içerdiği için rahat. Pek çok tasarımcının kadınlar için düz stiletto istedikleri için platform yapmadığını düşünüyorum. Ama küçük bir yastığa ihtiyacımız var.