Diane von Furstenberg, kışın moda dişi aslanı

canvade

Yeni Üye
Bayan von Furstenberg, hayatını en çok şekillendiren anın, Belçika Direnişi için çalışan Yahudi-Yunan göçmeni annesi Lily Nahmias'ın, 1945'te savaşın sona ermesinin ardından ölüm kampından kurtarılması olduğunu söylüyor.

Auschwitz ve Ravensbrück'te geçirdiği 13 ayın ardından ancak 29 kilo gelen 22 yaşındaki genç, sol koluna mavi 5199 sayısını dövme yaptırdı. Her birkaç dakikada bir kuş gibi beslenmesi gerekiyordu. Bir yıl sonra, elektronik ve daha sonra yarı iletken endüstrilerinde çalışan, Besarabya'dan gelen Leon Halfin adlı Yahudi göçmen nişanlısıyla evlendi. Doktorunun normal bir bebek sahibi olamayacağı uyarısına rağmen Diane'i doğurdu.

Bayan von Fürstenberg gülümseyerek “Ve ben normal değilim” dedi.

Annesi, “Korku bir seçenek değil” ve “Kurban olma” diyerek ona karşı katı davrandı. Küçük kız karanlıktan korktuğunda annesi, korkusuyla yüzleşebilmesi için onu karanlık bir dolaba kilitledi. .

Bayan von Furstenberg belgeselde “Bugün bunun için hapse girebilir” diyor. “Ama haklıydı.” Annesi, eğer böyle bir travma yaşamak zorunda kalırsa onu “donatmak” istiyordu.

Bu korkunç haberlerle yüzleşme yeteneği, Bayan von Furstenberg'e, 47 yaşında dil kanserine yakalandığında çok yardımcı oldu. Bana önemli olanın “kurban olmamak, kızmamak ve 'Neden ben?' dememek olduğunu söyledi. Sadece 'Bu benim durumum' deyin. Doktorun yapabileceği budur. Yapabileceğim şey bu.'”

1980'li yıllarda Bayan von Fürstenberg'in işi iflas ettiğinde babasını başka bir adam için terk eden annesi, yeni ortağıyla birlikte Almanya'ya iş gezisine çıktı. Otelde bir grup erkeğin yüksek sesle Almanca konuştuğunu duyunca paniğe kapıldı ve resepsiyon masasının altına sinmiş halde bulundu.