Ege Yordamı Zeytinyağlı Taze Bakla

canvade

Yeni Üye
Ege Metodu Zeytinyağlı Taze Bakla Tanımı İçin Malzemeler

• 500 gram bakla
  • 1/2 (yarım) demet dere otu
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşık un (Yemek için)
  • 1 yemek kaşık un (Suyu için)
  • 1/2 (yarım) limon
  • Tuz/karabiber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Ege Yöntemi Zeytinyağlı Taze Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Merhabalar baklaları yıkayıp, kararmaması için uygun bir kaba üzerini örtecek kadar su un ve birkaç dilim limon ve limonun geri kalanını suyun içine sıkıp baklalarımı ekleyip, tüm gereçleri karıştırıp, 20 dakika kadar beklettim.
  2. Yemeğim için uygun bir tencere de küçük küçük doğramış olan soğanlarımı zeytinyağ ile buluşturup pembeleşene, kadar kavurdum.
  3. Ardından baklalarımı ekleyip, soğanlarla birlikte kavurmaya devam ettim. Yemeğimin kıvamı için farklı bir kabın içine 1 kaşık un ve bir ölçü su koyarak güzelce çırptım (Burada dikkat edilmesi gereken unların topak topak kalmamasıdır)
  4. Güzelce çırptığım karşımı yemeğime ekledim. Son olarak tuz ve karabiberimi de ekleyip 2 su bardağı kadar su ekleyip, pişmeye bıraktım.
  5. Yemeğim pişmeye yakın, ocağı kapatmadan 5 dakika evvel ince ince kıydığım, dere otlarını tencereye ekleyip 5 dakika daha pişirdim. Ege yolu zeytinyağlı taze bakla yemeğimiz artık hazır.
  6. Servis için; tabağa aldığımız baklayı dilerseniz sarmısaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ege Tarzı Zeytinyağlı Taze Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı