Eşcinsel olduğumu açıkladıktan sonra eski karımın ailesiyle birlikte kaçtım. Yardım!

canvade

Yeni Üye
27 yaşındaki oğlum ve nişanlısının yakın zamanda nişan partisi var. Biraz arka plan: On dört yıl önce eşcinsel olduğumu açıkladım ve evliliğim sona erdi. O zamanlar eşim ve ben ellili yaşlarımızdaydık. O ve ben hâlâ ayrıyız ama üç çocuğumuzla sevgi dolu bir ilişki sürdürdüm. Yaklaşık 25 kişilik partide, 12 yıllık yeni partnerim, (hala bekar olan) eski eşim, anne ve babası, eski kayınbiraderim ve görümcem ve onların çocukları da olacak. yetişkin çocuklar. Eşimin ailesiyle aramda hiçbir sevgi kaybı yok ve onlarla yıllardır temas kurmadığım için mutluyum. Onlarla üç saatlik bir partiyi sabırsızlıkla beklemiyorum. “Merhaba”dan fazlasını söylemek istemiyorum ve muhtemelen onlar da aynı şekilde hissediyordur. Herhangi bir tavsiye?

ESKİ KOCA

Elbette, ne kadar uzun sürerse sürsün, özgün hayatınızı yaşama cesaretini bulduğunuz için sizin adınıza mutluyum. Ama aynı zamanda eski sevgilin için de üzülüyorum, senin tarafından ihanete uğramış gibi hissedebilir, sana uygun olduğunda heteroseksüel gibi davranıp sonra onu orta yaşta terk ettiğin için. Artık gerçekler muhtemelen çok daha karmaşıktır ve sizin açığa çıkmanız, onun ailesiyle olan düşmanlığınızın nedeni bile olmayabilir. Yine de buradaki karmaşıklığı görebileceğinizi umuyorum.

Senin yerinde olsaydım, çocuklarınızın iyiliği için doğru yolu seçerdim. Eski eşinizle aranızı biraz da olsa düzeltmeye çalışın. Mümkünse onu arayın ve partinin kendisi ve çocuklarınız için eğlenceli geçmesine yardımcı olmak istediğinizi söyleyin. Akşamın nasıl geçeceğini tartışmak için önceden buluşmayı teklif edin. Reddedebilir ama sen elinden geleni yapmış olacaksın.

Bu kadar gerilim dolu bir partiye katılmak zorunda kalmanı kıskanmıyorum. Kasıtsız da olsa, bu durumun yaratılmasında oynadığınız rol konusunda alçakgönüllü olun ve herkese karşı kibar olun. Görünüşe göre eski kayınvalideniz, sizin onlarla etkileşime geçmek istediğiniz kadar sizinle etkileşime geçmek istemiyor. Kibarca selamladıktan sonra, daha dostane köşelere çekilin ve partinin oğlunuz için başarılı olmasını sağlamaya çalışın.

Çözümü cömertlik olabilecek bir sözlü problem

Dört çift, fiyatı üç çift için aynı, dört çift için biraz daha fazla olan bir tatil evini paylaşmayı kabul etti. Her çift, toplam bedelin dörtte birini peşin olarak sahibine ödedi. Tatilden bir hafta önce çiftlerden birinin Kovid testi pozitif çıktı. Grubumuzdan iki kişinin bağışıklık sistemi zayıf olduğu için tatilin başında bulaşıcı olmasalar bile iptal ettiler. Ev sahibi fiyatı üç çiftin fiyatına indirdi ve fazla para, ayrılan çifte iade edildi. Ancak dört çift için indirimli fiyat nedeniyle geri ödeme, ödedikleri tutardan 600 $ daha az oldu. Tatile çıkan çiftler, tatile gitmeyen çiftlere kişi başı 200 dolar mı ödemeli?

TATİL

Sorunuzun parayla ilgili olduğunu biliyorum ama umarım arkadaşlarınız Kovid’le iyi vakit geçirmiştir. Kimse ondan iptal etmesini istemedi. Bunu önceden yaptılar, sizin de söylediğiniz gibi tatilin başında sağlıklı olsalar bile. Belki de belirsizlikten endişeleniyorlardı.

Açıkçası, iptal eden çiftin 600 dolarlık zararı karşılaması gerekecek. Aceleci davranmak ve başkalarını hastalığa maruz bırakmamak da dahil olmak üzere hepimiz kendi davranışlarımızdan sorumluyuz. Ancak arkadaşlık her zaman katı değildir: Tatile giden çiftler, tatile gitmeyen çiftin açığını kapatmaya da karar verebilir.

Yavru bir fil için doğru tepki nedir?

30’lu yaşlarımdayım. Beş yıllık eski bir komşum (benden 30 yaş büyük bir kadın) bana her gün Instagram’dan yazıyor. Mesajları, yavru hayvanların ve diğer anlamsız içeriklerin yer aldığı sevimsiz Instagram makaralarından oluşuyor. Bu kadına karşı hiçbir şeyim yok ama nasıl tepki vereceğimi bilmiyorum, bu yüzden de vermiyorum. Aylardır cevaplamadığım mesajlarım var. Kabalık etmek istemiyorum ama aynı zamanda daha fazla içerik davet etmek de istemiyorum. Ne yapmalıyım?

ESKİ KOMŞU

Dengeleme hareketinizin zorluğuna saygı duyuyorum: Kendinize yük olmadan düzgün bir insan olmayı istemek. Bence sessizliğiniz onu üzseydi, eski komşunuz bundan bahsederdi ya da size mesaj atmayı bırakırdı. Onun için mesajlaşma deneyimi gönder tuşuna bastığında tamamlanmış olabilir. Anlamsız içeriğe yanıt vermek zorunda değilsiniz. Onunla iletişime geçmek isterseniz ona bir mesaj gönderin. (Ama baskı yok!)

“Snot, senin sorunun.”

Uzun zamandır arkadaş olan bir çiftle bez peçete restoranlarına giderim. Neredeyse 80 yaşında bir kadın olarak hayatımın, kolumda her zaman bir kağıt mendil bulundurduğum bir aşamasına ulaştım. Sorun: Çiftin kocası kumaş peçetelere burnunu sümkürüyor. O sürtmüyor; esiyor. Ayrıca sağlık durumu da kötü. Bu iğrenç faktöre rağmen ona yine de pas vermeli miyim?

ARKADAŞ

İğrenç olduğunun farkındayım ama davranışları seni gerçekten etkilemeyen başka bir yetişkini düzeltmenin ne kadar küstahça olacağı konusunda endişeleniyorum. Sen bu adamın annesi ya da akıl hocası değilsin. Ona kesinlikle bir paket mendil teklif edebilirsiniz, ancak yemi yutmazsa bırakın gitsin.

Zor durumunuzla ilgili yardıma ihtiyacınız varsa SocialQ@Haber’a, Facebook’ta Philip Galanes’a veya @SocialQPhilip X platformunda.