canvade
Yeni Üye
Eşkili Ufak Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
Not EkleTanımı Yazdır
Köftesi için;
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane yumurta
- 500 gram kemikli et
- 1 su bardağı nohut
- 1 tane soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım tatlı kaşığı limon tuzu
- 2 yemek kaşıği nar eşkisi
- Yeteri kadar tuz
- 1.5.yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yada biraz sıvı yağ ben sıvı yağ kullandım (Etiniz yağlı ise yağ ölçüsünü azaltabilirsiniz)
- Karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncellikle kemikli etler ve nohut tencereye alınır. Üstünü aşacak kadar su eklenir.
- Bir tane soğan doğranarak düdüklü tencerede pişirilmeye bırakılır.
- Mümkünse nohutları bir gün önce yada bir kaç saat öncesi suda bekletebilirsiniz.
- Dolabınızda etli nohut var ise direk onuda kullanabilirsiniz ben genelde o denli yapıyorum.
- Köftesi için yoğurma kabına bulgur, irmik, baharatlar ve su alınarak karıştırılıp üzeri örtülerek 20 dakika bekletilir.
- sonrasındasında elle yoğrulur ve üzerine bir tane yumurta ve un eklenerek yorulmaya devam edilerek köfte toparlanır.
- Elinizi bir kaseye aldığınız soğuk suya batırarak avucunuza aldığınız köfteyi uygunca sıkıp misket büyüklüğünde kesimler koparıp düzgünce yuvarlayın.
- Öteki taraftan pişen et ve nohutları bir kenara alınır. Kemikler etlerinden sıyırılır. Tencereye etin suyu alınır yaklaşık 8 su bardağı.
- Tenceredeki et suyunun içine evvel salça eklenir ,bir taşım kaynadıktan daha sonra üzerine ayırdığımız et, nohut, limon tuzu ve tuz eklenerek bir iki taşım kaynatılır.
- Üzerine hazırladığımız köfteler alınır yaklaşık on dakika kadar kaynatılır. Köfteler pişince suyun yüzüne yanlışsız yükselir.
- Gerekirse suyuna bakılıp sıcak su eği yapılır. Köfteler piştikten daha sonra ocağın altı kapatılır.
- Küçük bir tavanın içine yağ alınır, ısınan yağa nane ve karabiber eklenerek yemeğin üzerine gezdirilir.
- Tarife birebir uyulursa köftelerde katiyen dağılma olmaz sonraki güne kalsa bile. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. Bence hepiniz denemelisiniz ????.