Exxon Mobil Beni Petrol Platformunda İstiyor: TikTok'un Yeni Şakasını Keşfediyoruz

canvade

Yeni Üye
Bazı sosyal medya fenomenleri için marka sponsorluğundaki geziler işin sadece bir parçası. Şanslılarsa, Yunan adalarının Instagram'da paylaşılabilen mavi sularına veya Bali'nin pembe gün batımlarına hayran olabilirler. Peki ya açık denizdeki bir petrol platformunun metal güvertesinden sonsuz okyanus manzaralarına ne dersiniz?

Genç bir kadın geçen hafta erkek arkadaşına telefonda “Bu geceye kadar öğrenmem gerekiyor ama bu marka gezisine davet edildim” dedi. “Exxon Mobil'de.”

TikTok'ta yapılan yeni bir şaka, düzinelerce fenomenin sevdiklerini arayıp onlara aynı hikayenin bir versiyonunu anlatmasına neden oldu: Exxon Mobil tarafından ödenen, Teksas kıyısındaki bir petrol platformuna markalı bir geziye davet edilmişlerdi. Çağrıyı karşılayanlar (şakaya dahil olmayanlar) karışık tepkiler verdi.

Bir baba, kızı hoparlörden bunu önerdiğinde genellikle bu fikri destekliyordu. Onun argümanı mı? “Orada hiç kimse ölmez.” Bir başkası bu öneriye kafası karışık bir şekilde tepki gösterdi. Etkileyici arkadaşının kişisel markası hakkında “Bu kesinlikle onun takipçisi değil” dedi. “Takipçileri sınırlı sayıda Chanel çanta isteyen kızlardan oluşuyor.”

Los Angeles'ta yaşayan 24 yaşındaki etkileyici Soph Mosca, babası Chuck'tan nasıl bir tepki alabileceğini görmek istedi. Kızına yerinde bir şekilde şöyle dedi: “Özgeçmişini koymak çok büyük bir şirket.”

Bayan Mosca bir röportajda “Bunu Senin İçin sayfamda gördüm” dedi. “Sadece birkaç rastgele kişiden geldi, ama sonra birkaç kişi Yaratıcı Yaratıcı. Ve evet, yukarı atlamak zorunda kaldım.

Los Angeles merkezli başka bir içerik yaratıcısı olan Zachary Weinberg de eğlenceye katılmak istiyordu. Bay Weinberg'in TikTok videoları büyük ölçüde realite TV'ye odaklanıyor ve “The Traitors” ve “The Bachelor” gibi programların bölümlerini inceliyor. Ancak hafta sonu takipçilerine farklı bir şey sunmaya çalıştı.

26 yaşındaki Bay Weinberg, “Bu trendin gerçekten eğlenceli bir tarafı vardı, çünkü bunu yaparsam ailemden birinden gerçekten samimi bir tepki alabileceğimi biliyordum.”

Bu eğilimin zaten farkında olan bir arkadaşına yaptığı başarısız şaka girişiminin ardından babasını aramaya karar verdi. Bay Weinberg'in babası Elliot bu teklif karşısında şaşırmış görünüyordu. “Öncelikle daha önce hiç dalmadınız” dedi.

Bu konuda şaka yapmayı sevmesine rağmen Bay Weinberg, eğer gerçekten böyle bir fırsat ortaya çıkarsa muhtemelen buna direneceğini söyledi.

Bay Weinberg hayal ettiği çalışma tatili hakkında “Bu yapmak istediğim bir şey değil” dedi. (Açıklaması “su altı kaynağı” ile ilgiliydi.) “Ama ben de gittim ve bunu yapan insanların fotoğraflarını çektim.”

60'tan fazla ülkede faaliyet gösteren 400 milyar dolarlık petrol devi Exxon Mobil'in, sosyal medya fenomenlerini imajını okyanusun ortasından yönetmeye çağırması ne kadar uzak görünse de, son ortaklıklar bu fikrin pek de doğru olmadığını gösteriyor. tamamen dışlandı.

Geçen yıl, bir başka sektör lideri olan ultra hızlı moda perakendecisi Shein, bir grup Amerikalı fenomeni Çin'deki fabrikalarından birine gönderdi ve şirket hakkında çok sayıda olumlu gönderi yayınladı. (“Terlemediler bile,” yaratıcılardan biri orada gördüğü fabrika işçileri hakkında şunları söyledi.)

Ancak Shein gezisinin içeriğine verilen yanıt neredeyse evrensel düzeyde kritikti; pek çok kişi şirketin iş yasalarını ihlal eden tedarikçilerle çalıştığı yönündeki iddialara işaret ediyordu.

Salı günü röportaj için temsilcilerine hemen ulaşılamayan Exxon Mobil, aslında sosyal medya fenomenlerine ortaklık anlaşmaları yapmak için yaklaşmıyor. Yine de TikTok'ta iki milyondan fazla takipçisi olan Bayan Mosca'nın bir şirketle çalışmaya başlamadan önce iki kişisel şartı var.

“Benim için en önemli şey şu soruyu kendime sormamdı: 'Bu şirketi seviyor muyum?' Peki izleyicilerim bu şirketi beğenir mi?”