Fall Out Boy, Billy Joel’in “We Didn’t Start the Fire” şarkısını yeni kapak resmiyle güncelliyor

canvade

Yeni Üye
Billy Joel’in 1949’dan 1989’a kadar kültürel ve tarihi olayları anlatan hit single’ı “We Didn’t Start the Fire”ı yayınlamasının üzerinden otuz yıl geçti. Hızlı tempolu sözler, dinleyicileri Harry Truman ve Marilyn Monroe gibi sayılara ve Kore Savaşı ve Woodstock gibi olaylara göndermelerle bir zaman makinesinden geçirdi. Şimdi Fall Out Boy, şarkının güncellenmiş bir cover versiyonuyla kaldığı yerden devam ediyor.

Single’ın kapağında “Billy Joel’in ‘We Didn’t Start the Fire’ şarkısının 1989-2023 yılları arasında haber değeri taşıyan temalara sahip A Fall Out Boy cover’ı” yazıyor ve yeni şarkı sözlerinde Myspace, Mars Rover, Jeff Bezos ve ölümlere atıfta bulunuluyor. Prens ve Kraliçe Elizabeth’in.

Basçı Pete Wentz bir e-postada “Şarkıyı çocukken duyduğumu hatırlıyorum,” diye yazdı. “‘JFK beni bayılttı’ cümlesi her zaman gözüme çarpıyordu. Her zaman ayetlerle başladım ama orada birkaç ima kaybettim.

Devam etti, “Bu şarkı bu dönemde her yerdeydi, ama bir şekilde pop kültürünün çatlaklarından sızdı. Tarih dersinde şarkı sözleri hakkında konuştuğumu hatırlıyorum.”

Bay Wentz’e göre grup, şarkının saf bir cover’ından ziyade şarkı sözlerini çıkışından bu yana geçen 34 yılı yansıtacak şekilde değiştirmek istedi.

“Billy Joel’in şarkılarını dinliyorum ve içlerindeki parçaların çoğu ya güçlü anlar ya da hikayenin bir tür omuz silkmesi” diye yazdı. “50’ler ve 60’lardan neleri kastettiğini ve neyi kastetmediğini görmek ilginç. Ve bir bakıma onlar sadece bir mağaradaki gravürler – bizim var olduğumuzun ve hem muzaffer hem de korkunç bu şeylerin gerçekleştiğinin kanıtı. Bu şarkıyı kendimiz için yaptık ve hayranlarımızın beğeneceğini umduk.”

Brady Gerber, New York ve Pitchfork için yazan bir rock müzik eleştirmenidir. Orijinalin hayranı olarak, Fall Out Boy versiyonunu gerçekten seviyor.

Bay Gerber, “Bence her nesil kendi ‘Yangını biz başlatmadık’ diye anlıyor” dedi. “Melodiyi hâlâ akılda kalıcı ve eğlenceli buluyorum. Ve Billy Joel’in orijinal versiyonuna verilen ilk tepkinin pek de iyi olmadığını hatırlıyorum. Bence o zamanlar pek çok insan bu şarkıdan gerçekten nefret ediyordu. Bu yüzden komik çünkü birçok insanın şarkıyı eleştirdiğini ve saçma olduğunu düşündüğünü görüyorum ama bu aynı zamanda sadece saçma bir şarkı.”

Her tarihi anı yakalamak zor olsa da şarkı, iklim değişikliğinin yanı sıra Pokémon ve “Alacakaranlık” filmlerini kapsayan geniş kapsamlı referansları nedeniyle orijinali taklit ediyor.

Ancak Fall Out Boy, son tarihi olaylardan birini atladı: “Bence en büyük eksikliğimiz Kovid’e atıfta bulunmaktı,” dedi Bay Wentz, “ve bunu tartıştık, ancak bunu bir sonraki nesle bırakacağız.” güncelleme!”