canvade
Yeni Üye
Fırında Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 orta uzunluk kabak
- 2 orta uzunluk patates
- 2 küçük havuç
- 1 al biber
- 1 yeşil biber
- 1 orta uzunluk soğan
- 7-8 diş sarımsak
- 2 domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, baharat
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı şeker
- Taze nane
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabaklar 1 cm kadar kalınlıkta doğranıp tuz (Arzuya gore) toz kırmızı biber ve karabiber ile karıştırılarak suyunu salmak üzere süzeğe alınır.
- Patates ve havuçlar soyulup doğranır, tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile harmanlanarak turbo ayarda 200 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika ön pişirme yapılır (Ben patatesi de yarım saat kadar sirkeli soğuk suda bekletip fazla nişastasını alıyorum).
- Bu sırada domates, soğan, sarımsak soyulup doğranır. Biberler temizlenip, doğranarak hazırlanır.
- Fırından çıkarılan patates ve havucun üzerine doğranan bu materyaller, kalan zeytinyağı, yeteri kadar tuz, istek edilen baharatlar ve hazırlanan sos eklenerek karıştırılır.
- İçi pişirme kağıdı kaplı alüminyum folyo ile üzeri kapatılarak 180 derece turbo ısıtmada 30 dakika kadar pişirilir.
- Fırın özellikleri farklı olduğu için ortada pişip pişmediğini denetim etmekte yarar var.
- Ben piştikten daha sonra üzerini kızartmadım fakat isteyenler 5-10 dakika da üzeri açık olarak pişirip, kızartabilirler, o da başka bir lezzet olur.
- Fırından çıkarınca tercihe bakılırsa taze nane, dereotu yahut maydanoz üzere yeşilliklerle süslenebilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.