Fırında Kabak Yemeği

canvade

Yeni Üye
Fırında Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

• 3 orta uzunluk kabak
  • 2 orta uzunluk patates
  • 2 küçük havuç
  • 1 al biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, baharat
Sosu için;

• 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı şeker
Üzeri için;

• Taze nane
Fırında Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Kabaklar 1 cm kadar kalınlıkta doğranıp tuz (Arzuya gore) toz kırmızı biber ve karabiber ile karıştırılarak suyunu salmak üzere süzeğe alınır.
  2. Patates ve havuçlar soyulup doğranır, tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile harmanlanarak turbo ayarda 200 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika ön pişirme yapılır (Ben patatesi de yarım saat kadar sirkeli soğuk suda bekletip fazla nişastasını alıyorum).
  3. Bu sırada domates, soğan, sarımsak soyulup doğranır. Biberler temizlenip, doğranarak hazırlanır.
  4. Fırından çıkarılan patates ve havucun üzerine doğranan bu materyaller, kalan zeytinyağı, yeteri kadar tuz, istek edilen baharatlar ve hazırlanan sos eklenerek karıştırılır.
  5. İçi pişirme kağıdı kaplı alüminyum folyo ile üzeri kapatılarak 180 derece turbo ısıtmada 30 dakika kadar pişirilir.
  6. Fırın özellikleri farklı olduğu için ortada pişip pişmediğini denetim etmekte yarar var.
  7. Ben piştikten daha sonra üzerini kızartmadım fakat isteyenler 5-10 dakika da üzeri açık olarak pişirip, kızartabilirler, o da başka bir lezzet olur.
  8. Fırından çıkarınca tercihe bakılırsa taze nane, dereotu yahut maydanoz üzere yeşilliklerle süslenebilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.
Fırında Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı