Gelin stilisti tutmak için bazı ipuçları

canvade

Yeni Üye
6 Mayıs’taki düğünü için giyinmeye gelince, Ashley Oliver Thomas yeni bir işe alışmaya çalışırken mevcut birçok seçeneği daraltmakta zorlandı.

Cincinnati merkezli bir işe alım firmasında çeşitlilik direktörü olan 35 yaşındaki Bayan Oliver Thomas, “Başlangıçta, mükemmel elbiseyi bulma baskısı da dahil olmak üzere tüm düğün planlama süreci beni korkuttu” dedi.

Atlanta, Georgia merkezli bir düğün ve etkinlik planlama ajansı olan Sharp Standard’ın sahibi olan düğün planlayıcısı Brittany Sharp, Kentucky, Lexington’dan Bayan Oliver Thomas’a kendisi ve nedimeleri için seçtiği elbiseleri özelleştirmesine yardımcı olması için bir gelin stilisti tutmasını önerdi. “Düğün planlamacım bana bir stilistin gelin konsiyerjim, kişisel alışverişçim, avukatım ve danışmanım olacağını açıkladı, hepsi bir arada” dedi. “Bu desteğin düşüncesi beni hemen rahatlattı.”

Bayan Oliver Thomas, Atlanta merkezli bir gelin stilisti olan Vainglorious Brides’ın kreatif direktörü Selina Howard’ı işe aldı.

Bayan Howard ve ekibi, Bayan Oliver Thomas’ın düğün havası panosunu aldıktan sonra (sanırım Pinterest ilhamı), gelin, nedime ve gelinin annesi için aksesuarlar bulmaya koyuldular.

Bayan Oliver Thomas, “Stilistimin bir araya getirdiği, benim fiyat aralığımdaki 12 çift gelin ayakkabısı listesine göz atmak, internette binlercesini aramaktan çok daha kolaydı,” dedi. “Selina sektörün jargonunu bildiği için benim adıma elbise satıcılarıyla iletişim kurarak, her iki gelinliğimde yapmak istediğim değişiklikler için lobi yaparak ve görünüşümü iyileştirmek için önerilerde bulunarak beni çok fazla duygusal işten kurtardı.”

Bir planlamacının bir düğünün yaratıcı yönlerini denetlemesi gibi, gelin stilisti de düğün kıyafetlerinin çeşitli unsurlarını koordine eder. Stilistler, pandemiden bu yana işlerin önemli ölçüde arttığını söylüyor.

New York merkezli bir stilist olan Anny Choi, “Elbiseleri butiklere kilitlenen birçok gelin, alternatiflerden yardım istedi” dedi ve yalnızca 2021-2022’de satışların yüzde 47 arttığını sözlerine ekledi. “Çiftlerin artık kıyafetlere ihtiyaç duydukları büyük veya çok günlük etkinlikleri var” diye ekledi. “Ve pek çok gelin, geleneksel olmayan rotayı takip ederek vintage, hazır giyim veya couture kıyafetler giydi. Bu nedenle kıyafetlerini alabilecek bir uzmandan yardım almaları gerekiyor.”

Damatlar ayrıca düğün günü görünümlerini geliştirmeye daha fazla ilgi gösterdi. Bayan Howard, “Damatlar da stil sahibi olmak ve ilgilenilmek ister ve bazen damatlarımızın standartları gelinlerden daha yüksektir,” dedi.

Düğünlerini sosyal medyada belgelemek isteyen birçok çift için, gelinlik stilistleri genellikle tedarikçi listelerinin başında gelir. Bayan Choi, “İnsanlar stilistlerin sadece kırmızı halı etkinlikleri için orada olduğunu düşünüyor, ancak bunun son iki ila üç yılda nasıl değiştiğini görmek ilginç oldu,” dedi. “Artık gelinlerin nişanlandıktan hemen sonra, hatta bir planlayıcı veya başka bir düğün hizmeti sağlayıcısı tutmadan önce bir stilisti işe aldıklarını görüyorum.”

Maliyetler, bazı stilistlerin saat bazında ücretlendirmesi ve diğerlerinin paketler sunmasıyla büyük ölçüde değişir. Bayan Howard’a göre, “Sanal bir stil, kısmi bir stil veya tam hizmet deneyimi rezervasyonu yapmanıza bağlı olarak, bir gelin stilistinin maliyeti genellikle 1.500 ila 8.700 ABD Doları arasındadır.”

Tam hizmet genellikle bir gelinlik ve tüm aksesuarların satın alınmasının yanı sıra saç ve makyaj önerilerini içerir. Kısmi stil, aksesuar alışverişi gibi hizmetlerin yanı sıra değişiklik tavsiyesi ve düğünle ilgili etkinlikler için görünüm seçiminde yardım içerebilir.

Bayan Choi, “Gelin ihtiyaçlarınıza ve stilistinizin katılımına göre seçeneklerinizi seçip özelleştirebilirsiniz” dedi.

Gelin kuaförü tutmanın bir avantajı da, yeni ve trend olan şeylere içeriden erişebilmenizdir. “İyi bir gelin stilisti, Gelin Moda Haftası boyunca tüm defilelere katılır ve tasarımcılar ve butiklerle ilişkilerini sürdürür. New York merkezli bir gelin stilisti olan Julie Sabatino, bu nedenle, gelecek sezon nelerin çıkacağını, şu anda hangi mağazaların sunduğunu ve o alanda her müşteri için en iyisinin ne olduğunu iyi anlaması gerekir.

Hannah Johnstone, 24 Haziran 2023’teki düğünü için rahat alanından çıkmasına yardımcı olması için Vogue dergisinin eski moda editörü Bayan Choi’yi tuttuğunu söyledi. California, Palo Alto’da bir eğitim teknolojisi şirketi olan Ladder’ın kurucusu olan 28 yaşındaki Bayan Johnstone, “Kendime stil verme konusunda daha muhafazakârım ve tarzımı zorlamama ve düğün haftasonum hakkında beni iyi hissettirmeme yardım edebilecek birini istedim,” dedi. “Yedi nedimemin farklı renk ve elbise tarzlarına sahip olması fikrini de beğendim, ancak deneyimli bir gözün yardımı olmadan tutarlı bir görünümü bir araya getirebileceğimden emin değildim.”

Stilistler genellikle bir satıcı ekibinin parçası olarak çalışarak çiftin düğün günü ve onu çevreleyen olaylar için vizyonunu oluşturur. Bayan Sabatino, “Çiftin düğün planlayıcısı ve hatta bazen çiçek tasarımcısıyla, düğünün genelinin nasıl görüneceği ve hissedileceği hakkında konuşmak için çok zaman harcıyoruz, böylece tekliflerimizin planlananla güzel bir şekilde örtüştüğünden emin olabiliriz,” dedi.

New York merkezli bir gelin stilisti olan Gabrielle Hurwitz, “Bir gelin stilisti seçerken, estetiği sizinkiyle uyumlu ve fikirlerine güvenebileceğinizi düşündüğünüz birini seçin” diyor.

“Stilistinle çok zaman geçireceksin, bu yüzden anlaşabileceğin birini bul” dedi. “Gelinlik alışverişi, belirsizliklerin ortaya çıktığı ve aile dinamiklerinin devreye girdiği gerçekten samimi bir deneyim olabilir. Planlama ve satın alma sürecinden keyif alabilmeniz için ekibinizin bir parçası olan ve sizi tüm stresli durumlarda destekleyen biriyle çalışmak istiyorsunuz.”

Saatlik ücret alan Bayan Hurwitz, tüm bir hafta sonu etkinliklerine hazırlanmak için ortalama 30 saat harcadığını söylüyor.

New York merkezli başka bir gelin stilisti olan Jackie Avrumson, gelin stilistlerinin normal moda stilistlerinden çok farklı olduğu için, gelinlikleri ve değişiklikler dahil tüm prova sürecini anladıklarını bilmenin önemli olduğunu söyledi.

“Beklentilerinizi karşılamak için sizinle nasıl çalışacaklarını en başından beri net bir şekilde anlayan birini arayın” dedi.