Genç teknoloji çalışanları işten çıkarmalarla başa çıkmak için TikTok’a yöneliyor

canvade

Yeni Üye
Bay Javier’in söylediğine göre işin püf noktası, tonu doğru tutturmak: “Potansiyel bir işverenseniz, birinin önceki işvereniniz hakkında yorum yaptığını görmek tehlike işareti olabilir. Herkesi pozitif kalmaya ve yeni bir iş bulmak için attığınız adımlara odaklanmaya davet ediyorum.”

Bazı insanlar bu tavsiyeye kulak verir. Örneğin, Bayan Harris videolarında hangi şirkette çalıştığını söylememeyi tercih etti. “Açıkçası, insanlar araştırma yapmak ve nerede çalıştığımı öğrenmek için LinkedIn’i kullanabilirler” dedi. “Ama ben gerçekten pozitif kalmak ve isim vermemek istedim.”

Kasım ayında Meta’dan kovulduğunu söyleyen 35 yaşındaki Brit Levy, TikTok’u şirketin teklif ettiğini söylediği fesih anlaşmasıyla ilgili hayal kırıklıklarından bahsetmek için kullandı ve yaklaşık 800.000 görüntülendi. Yayınladığı bir dizi videodan sonra düzinelerce eski Meta çalışanının kendisine ulaştığını söyledi. California, Oceanside’da yaşayan Bayan Levy, “Birbirimizle biraz dostluk buluyoruz” dedi.

Ayrıca, işe alım yöneticilerinden kariyerinde atması gereken sonraki adımlar konusunda kendisine profesyonel tavsiyelerde bulunmalarını ve destek vermelerini istediğini söyledi.

Ancak işten çıkarmalarının koşullarıyla ilgili ayrıntıları paylaşan TikTok içerik oluşturucuları, neden bahsettiklerine bağlı olarak yasal sorun yaşama riskini alabilir. Javier, “Kıdem tazminatınızı almak için belge imzalamanızı isteyen birçok şirket var” dedi. “Bir form imzalarlarsa, bunun yasal sonuçları olur.”

Bayan Levy, eski bir işveren hakkında alenen konuşmanın olası sonuçlarından endişe duymadığını söyledi.

“Dürüst olmak gerekirse, benim sonuçlarımdan endişelenmeliler” dedi. “Artık çok önemli olduğunu düşündüğüm bir konuyu nasıl hedefleyeceğimi biliyorum.”