Gerçekten çirkin bir Noel kazağı giymem gerekiyor mu?

canvade

Yeni Üye
Çirkin bir Noel kazağı partisine davet edildim ama kazaklar bana her zaman para israfı ve çevre için kötü bir şey olarak göründü. Ve ben buna sahip değilim. Bu kıyafet kuralının dışında oturabilir miyim yoksa bu beni Grinch mi yapar? —Tom, Kansas City, MO.

Belki de “Çirkin Noel Kazakını” veya UCS’yi yeniden tanımlamanın zamanı gelmiştir (sadece kısaltmayı kullanalım). Sonuçta, artık bu tür giysilerin tipik olduğunu düşündüğümüz stiller (kırmızı ve yeşilin en kötü versiyonlarındaki, tatil klişeleriyle dolu sentetik kreasyonlar) neredeyse gardırop tchotchkes’lerine eşdeğerdir. Ama onlar böyle başlamadı!

“Jingle Bell kazağı” ilk kez 1940’larda ve 1950’lerde raflarda göründü ve büyük ölçüde bir örgüye neşeli bir kar tanesi veya ren geyiği motifi eklemeye yönelik samimi bir girişimdi. Bugün bildiğimiz şakacı versiyonlar, Cliff Huxtable’ın “The Cosby Show”daki ve 1989 yapımı “National Lampoon’s Christmas Vacation” filmindeki imzalı kötü kazakları sayesinde 1980’lerde popüler olmaya başladı.

2001’de Bridget Jones’un Günlüğü ve Colin Firth’ün Mark Darcy rolündeki unutulmaz performansı, ön tarafında gerçek boyutta bir ren geyiği yüzü olan sıfır yaka bir kazakla geldi. Bir yıl sonra, “Çirkin Noel Kazak Partisi Kitabı: Çirkinliğinizi Giymek İçin Kesin Kılavuz”a göre Çirkin Noel Kazak Partisi (UCSP) doğdu.

Ancak bu noktada her şey biraz daha az eğlenceli ve eğlenceli görünüyor. Çirkin kazaklar, tek kullanımlık modanın en kötü örneklerinden biri haline geldi: Bunlar aslında neredeyse hiç giyilmeyecek ve büyük olasılıkla atılacak şekilde üretiliyor, aynı zamanda genellikle geri dönüştürülemez (bol miktarda akrilik). Ancak yılın bu zamanında, normalde hızlı modayla uğraşmayan tüketiciler bile ürünlerini selamlıyor ve şunu düşünmeye başlıyor: Ne kadar ucuzsa o kadar iyi. Belki de UCS ve ilgili taraflarının yerinde kalmasının nedeni budur.

Partilerdeki kurallardan birinin de ev sahiplerine saygıdan dolayı kıyafet kurallarına uymak olduğunu düşünürsek ne yapmalıyız?

UCSP’nin yol gösterici ilkesini göz önünde bulundurun. Eğer amaç, tatil için giyinmenin yükünü hafifleterek ve yaş ve cinsiyetten bağımsız olarak herkesin yapabileceği şekilde geleneklerle ve kendinizle biraz eğlenerek neşeyi yaymaksa ((tüm güzel şeyler), o zaman teorik olarak giyinebilirsiniz. aslında klasik bir UCS takmadan bir UCSP için

Mesela geçenlerde bir UCSP’deydim, eğlence düşkünleri arasında dolabındaki en gösterişli kazağı seçen bir adam vardı (çizgili bir modeldi). Bir diğeri güvelerin kurbanı olan bir kazağı seçti ve ona “delikli” kazağı adını verdi. Şahsen ben kabarık gümüş örgü bir kazak giyiyordum ve herkese cicili bicili olduğumu söyledim.

Bu beni, Noel süslerini basit bir pamuklu kazak veya sweatshirt’e tutturmanın geçici bir versiyonu olan ve sizi her türlü eğlenceli, kurnazca yöne götürebilecek DIYUCS’a getiriyor. Veya yeni çirkin kazaklar satın almak yerine eski bir UCS’yi başkasınınkiyle değiştirebileceğiniz bir oyun öncesi UCSP takasına ev sahipliği yapabilirsiniz; bu, mevcut çirkin kazaklara yenilerine göre öncelik veren, nakitsiz bir alışveriş şeklidir. (Giysilerin yaşam döngüsünü uzatmak, modanın iklim değişikliğindeki rolüyle mücadele etmek için hepimizin yapabileceği en etkili şeylerden biridir.) Bir kişinin UCS’si, bir başkası için mükemmel bir Noel hediyesi olabilir.

Önemli olan şu: ruhu canlı tut ama özü güncelle. Meyveli kekinizi yemenin de bir yolu bu.

Stil sorularınızın yanıtları

Vanessa her hafta Açık Konu başlığında bir okuyucunun modayla ilgili sorusunu yanıtlıyor; bu soruyu kendisine istediğiniz zaman şu adresten gönderebilirsiniz: E-posta veya heyecan. Sorular düzenlendi ve kısaltıldı.