Göztepe-Altay maçında rakip tribüne işaret fişeği atan kişinin sözü ortaya çıktı

Dogus

Aktif Üye
Spor Toto 1’inci Lig’de yer alan İzmir’in 2 temsilcisi Göztepe ile Altay içinde oynanan müsabakanın 19’uncu dakikasında, Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarların bulunduğu tribüne atılan işaret fişeği ile Mehmet Çakır yaralandı.

Sağlık grupları, Göztepeli taraftar Çakır’a müdahale ederken, alana atlayan Göztepe taraftarı Nihat Aydın ise korner direğiyle rakip kadronun kalecisi Ozan Evrim’e saldırdı.

Evrim, başına aldığı darbeyle yaralandı. 2 yaralı, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olaylar niçiniyle maç, tatil edildi.

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada, sis bombası ve işaret fişeğinin, statta bakılırsavli özel ambulans sürücüleri Anıl Gügercin ve Hakan Keçiyatağı tarafınca karşılamadan evvel Altaylı taraftarların bulunduğu yerdeki tuvalete saklandığı açıklandı.

Şoförlerin, saat 16.34’te 2 sırt çantasıyla konuk tribününün olduğu tuvalete girdiği ve tuvaletten çantasız çıktığı tespit edildi.

20 KİŞİ TUTUKLANDI

Başlatılan soruşturma kapsamında 1’i Göztepe taraftarı 29 kişi, gözaltına alındı.

Şüphelilerden, ortalarında işaret fişeğini atan Furkan Ersanlı ile sis bombası ve meşale üzere yanıcı unsurları stadyuma sokan ambulans sürücüleri Anıl Gügercin ve Hakan Keçiyatağı’nın da olduğu 20 kişi tutuklanırken, 5’i isimli denetim kuralıyla 4’ü ise savcılıktan olmak üzere 9’u hür bırakıldı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan işaret fişeğini atan Furkan Ersanlı’nın savcılıkta verdiği söz ortaya çıktı. Ersanlı’nın, olayda kullandığı işaret fişeğini pankartın altında bulduğunu, kimseden almadığını söylemiş olduği öğrenildi.

Yaralanan Mehmet Çakır’ı tanımadığını belirten Ersanlı’nın, karşı tarafı gaye almadığını öne sürüp, “İşaret fişeğini meşale sandım, bilmeden yaktım” dediği kaydedildi. (DHA)