Gwyneth Paltrow, Goop’un 15 yılına ve daha fazlasına şöyle bakıyor: “Bana doğruluk serumu vermeyin.”

canvade

Yeni Üye
Gwyneth Paltrow, “Kimsenin kendi işimi gerçekten yürüttüğüme inandığını sanmıyorum” dedi.

Goop’un kurucusu ve CEO’su olan aktris Bayan Paltrow, Temmuz ayı sonlarında Amagansett, New York’taki evinin oturma odasında bir sandalyenin üzerine yatay olarak uzanmış halde görüldü. “İnsanların beni poster çocuğu olarak gördüğünü düşünüyorum” dedi. “Şirketi kesinlikle yönetiyorum, ancak hiçbir zaman kamuoyunu veya yanlış anlaşılmaları düzeltmeye çalışan biri olmadım. Bunun biraz sonuçsuz bir egzersiz olduğunu düşünüyorum.

Konuşurken elleriyle işaret etti, işaret etti ve vurgulamak için çıplak ayaklarını tekmeledi.

Bu ay Goop 15. yılını kutluyor. Ve 51 yaşındaki Bayan Paltrow dalgın hissediyordu, çayını yudumluyor, Instagram’daki sponsorlu bir gönderiden satın aldığı mavi-beyaz çizgili kaftanı giyiyordu ve üzerinde “Medium” beden dışında başka bir etiket yoktu.

Goop, 2008 yılında, şu anda 19 yaşında olan Apple ve 17 yaşındaki Moses adlı iki küçük çocuğu ve ilk kocası Coldplay şarkıcısı Chris Martin ile birlikte yaşadığı Londra’daki evinde yazdığı bir haber bülteniyle başladı.

“Kuzey Londra’da annemle, anne arkadaşlarımla ve bir rock yıldızıyla evliliğimle birlikte çok küçük ve güzel bir hayatım vardı ve bu da bir takım zorlukları beraberinde getirdi” dedi. “Tura çıkan biriyle evli olduğunuzda genellikle evde yalnız olursunuz. Ben de çocuklarımla birlikte bu küçük baloncuğun içindeydim ve açıkçası seyahat etme, çalışma ve sette olma isteğim yoktu.”

Aşık Shakespeare filmiyle en iyi kadın oyuncu Oscar’ını kazanalı yaklaşık on yıl olmuştu. “Bekle” dedi. “Hangi yıldı?” Onu diğer odada tutuyorum, orada ne olduğuna bakacağım.” 1998 Oscar heykelciğini almak için yan odaya koştu.

Amagansett’teki evinizde bekçi köpeği, mülk yöneticisi ve güvenlik kameralı bir oda dahil olmak üzere kapsamlı güvenlik özellikleri bulunur. İç mekan agresif bir sedir kokusuna sahiptir ve nötr krem tonlarında dekore edilmiştir; misafir banyosunda Ezop el sabunu ve dijital tartı mevcuttur. Dışarıda bakımlı çimler ve terliklerle dolu bir küvet var.

İlk başta Goop çoğunlukla tavsiye niteliğindeydi. “Beni en çok heyecanlandıran ifadenin her zaman ‘Sorunun cevabını biliyorum’ olduğunu hissettim” dedi. “’Köşede harika bir refleksoloji uygulaması var.’”

Bayan Paltrow, şirketin şu anda 170 kişiyi istihdam ettiğini ve bir dizi sağlıklı, sağlıklı yaşam aromalı markayı içerdiğini tahmin ediyor. Bülten var; 100 milyondan fazla indirmeye sahip bir podcast; Goop Beauty adı verilen bir dizi güzellik ürünü; Giysiler – G. Label by Goop – nötr tonlarda yumuşak kumaşlardan yapılmıştır; Vitaminler ve cinsel takviyeler satan Goop Siteness; Netflix’te iki program; beş mağaza; Goop Kitchen adında bir Güney Kaliforniya lokanta zinciri; Bir sağlıklı yaşam zirvesi franchise’ı olan Goop Health’de; ve Harper’s Magazine’in kapak konusu olan bir gemi yolculuğu.

Yıldönümü ürünleri ve hizmetleri arasında Florida Palm Beach’teki Colony Hotel’de banyolarda Goop ürünleriyle tamamlanan ve Goop x Fromental duvar kağıdıyla dekore edilmiş iki yatak odalı bir Goop villası; kuyumcular FoundRae ile işbirliği içinde tasarlanan 2.500 dolarlık sınırlı sayıda Lobmeyr kristal vazo; ve hatıra ambalajında Goopglow Microderm Instant Glow Exfoliator gibi ürünler.

Kendi basın bültenlerinden birinde, “Goop kesinlikle yeri doldurulamaz bir provokatördür” yazıyor. Ancak bunun müşterilerin ve hayranların ötesinde de geçerli olup olmadığı henüz bilinmiyor. Marka, “Bu Benim Vajinam Gibi Kokuyor” ve “Bu Benim Orgazm Gibi Kokuyor” mumlarından sorumludur. Bay Martin’den boşanmasıyla ilgili 2014 yılındaki gönderisi, “bilinçli ayrılma” terimini dünyaya getirdi.

“Tarih bana bir şey gösterdiyse, o da her zaman geriye dönüp baktığımda ‘Vay canına, bu deneyilecek ilginç bir şeydi’ diye düşündüğümdür” dedi.

Bu yılın başlarında, Bayan Paltrow, aralıklı oruç tutmayı ve görünüşe göre katı diyetini tartıştığı filme alınmış bir röportaj nedeniyle internette yoğun bir şekilde alay edildi.

“Kemik suyu hakkında mı? Aman Tanrım,” dedi Bayan Paltrow. “Bunun farkında mıydım? Apple, ‘Anne, TikTok’tasın’ dedi.” Bayan Paltrow, günde üç öğün yemek yediğini ve sağlıklı olduğunu düşündüğü çok çeşitli yiyecekler bulunduğunu söyledi.

“Bu arada, Avrupa kruvasanının süper bir yiyecek olduğunu düşünüyorum” dedi. “Bugün fıstık ezmeli smoothie içtim. Öğle yemeğinde de doğranmış İtalyan tavuk salatası yedik.” (2018 yılında yapımcı Brad Falchuk ile evlendi.)

Bayan Paltrow, 2005’teki “Proof”tan bu yana başrol oynamamış olsa da, Puck News yazarı Lauren Sherman’ın yazdığı gibi “her şeyi ikna edici bir şekilde satabilen” bir oyuncu.

Buna, Mart ayında Utah’taki Deer Valley Resort’ta Terry Sanderson adlı emekli bir gözlükçünün yaralanmasına neden olan kayak kazasıyla ilgili duruşmada ifade verirken giydiği, çoğunlukla Goop’s G. Label’dan olan giysiler de dahil. (Jüri onun hatalı olmadığını tespit etti.) Kıyafetlerini bilinçli olarak satmaya çalışmıyor olabilir ama izleyiciler onun giydiği her kıyafeti not ediyordu.

Bayan Paltrow, “Daha yeni giyiniyordum ve her gün oldukça yoğun bir deneyim yaşıyordum” dedi. “Ve modanın sonucu bana çok tuhaf geldi. Her şey oldukça tuhaftı. İşlem yapıp yapmadığımı bile bilmiyorum. Hayatta kaldığımı hissettiğim bir şeydi. Bazen hayatımda geriye dönüp bakmam, bir şeyleri işlemem ve anlamam uzun zaman alıyor.”

Bayan Paltrow, duruş düzeltici için sponsorlu çevrimiçi içerik yayınladı. Geçtiğimiz yıl, yarışa girmeden önce parti üyeliğini değiştiren, zengin bir emlak geliştiricisi ve eski Cumhuriyetçi olan Los Angeles belediye başkanı adayı Rick Caruso’yu açıkça destekledi. “Herkese açık olduğumu düşünüyorum” dedi. “İnsanların söyleyeceklerini duymayı seviyorum.”

Geçtiğimiz günlerde, aşı karşıtı söylemi ve komplo teorilerini benimsemesi onu tartışmalı bir figür haline getiren başkan adayı Robert F. Kennedy Jr.’la birlikte “All In” podcast’inin bir bölümünü dinledi.

“Onun bakış açısını duymak çok ilginçti” dedi. “O zamandan bu yana yanıltıcı olduğunu düşündüğüm bazı şeyler söyledi, öyle diyelim.” (Daha sonra Bayan Paltrow’un bir temsilcisi beni arayarak onun siyasi görüşlerinin bu makalenin odak noktası olacağına dair endişelerini dile getirdi ve daha çok “bağımsız bir düşünür”.)

Bir girişimci olarak Bayan Paltrow, sıradan bir oyuncuyken sahip olduğundan daha fazla güce sahip olabilir. “Bunu, o dönemde burada olması, onu giymesi ve orada durup bunu tekrar yapması söylenen bir aktör olarak yaşadığım deneyimler çerçevesinde düşündüm” dedi. “Yani bir film setinde hiçbir zaman gücünüzün olduğunu hissetmezsiniz. Bana söyleneni yapmakta zorlandım ama bu sektörde yönetmen olma, hatta perde arkasında olma isteğim de hiçbir zaman olmadı. Her zaman kısıtlamaları biraz zorladığımı hissediyorum.”

E-ticaret sitesi Brit + Co’nun kurucusu arkadaşı Brit Morin, Bayan Paltrow’un Goop aracılığıyla yarattığı kültürel etkinin farklı olduğunu söyledi. Web sitesinde bazen Goop ürünlerine yer veren Bayan Morin, “Filmlerin ve startup’ların kazanç-kayıp oranı benzer olsa da, aradaki fark, startup’ların risk sermayesinden ortalamanın üzerinde getiri elde etmesidir” dedi. “1000 kat yatırım getirisi elde edebilirsiniz ve gişeler bunu daha önce görmedi.” Eğlence, birini etkilemenin kısa vadeli bir yoludur. İnsanların evlerinde bulunan, yüzlerinde kullandıkları, giyip yedikleri ürünler yarattı.”

Goop, Times’a gelir veya gelir rakamlarını vermeyi reddetti ve şirketin karlı olup olmadığını söylemedi.

Bayan Paltrow, 2017’den beri Goop’un CEO’su olarak görev yapıyor. “Nasıl lider olunacağına dair dersleri öğrenmem uzun zaman aldı çünkü iş başında öğrendim” dedi. “Özellikle halk cephesinde. Eğer bir şirket kültürünüz yoksa insanları nasıl yöneteceğinizi ve iyi sınırlar koyacağınızı anlamak gerçekten zor.”

Belirli bir örnek vermedi. Ancak akla giderek daha fazla tanınan eski bir çalışan geliyor: 2020 yılında şirketten ayrılan ve Haberler’ın en çok satanlarından biri olan “En İyi Davranışımız: Yedi Ölümcül Günah ve Kadınların İyi Olmak İçin Ödediği Bedel” yazan Elise Loehnen.

Ağustos ayında Bayan Loehnen, Goop’tan ayrılışı hakkında Times’a konuştu. “İlgilerim bu kendini geliştirme fikrinden geldi” dedi. “Sağlıklı yaşam dünyasında olup bitenin kontrol ve güvenlik arzusu olduğunu düşünüyorum.”

Goop’un uzun vadeli büyüme veya satın alma veya halka arz şeklinde bir çıkış için tam olarak hangi stratejiyi izleyeceği henüz bilinmiyor. New Enterprise Associates’ten Tony Florence, “Gwyneth ve ekibi, şirketi halka açık bir şirket veya bir şirketin parçası olarak büyük, bağımsız bir şirket haline getirecek ölçek ve marj yapısına sahip bir şirket kurmak istiyorsa, biz bunu destekliyoruz” dedi. şirkete yatırım yaptı.

Goop’a yatırım yapan başka bir fon olan Greycroft’tan Dana Settle şunları söyledi: “Onun bu şirketi halka açmasını ve CEO olarak yapmasını çok isterdim ama bu onun hayatı.”

Bayan Paltrow sadece şöyle derdi: “Para almanın getirdiği yük, muhtemelen bu sorumluluğu fazla ciddiye aldım.” Ve hem büyümeye çalışan, hem de kurumsal finansman konusunda muhafazakar biri olmak zordu. Atı tekmeleyip aynı anda dizginleri çektim. Ama şimdi geriye dönüp baktığımda, bu noktaya gelmemiz zaman aldığı ve o kadar çılgın bir meteor yükselişi yaşamadığımız için çok minnettarım.”

Satışların yüzde 60’ını oluşturan Goop’un güzellik markaları, çok sayıda ünlü markanın yer aldığı kalabalık bir pazarda rekabet ediyor. Artık bize benzeyen pek çok markamız var” dedi. “Bu konuda kendimi iyi hissediyorum. Herkesi dürüst tutan şey rekabettir.” Goop, Eylül 2018’de Kaliforniya’daki bölge savcılarının açtığı sahte reklam davasını çözüme kavuşturdu.

Eski nişanlısı Brad Pitt’in bile Le Domaine Skincare adında kendi cilt bakım serisi var. Ona biraz gönderdi. “Güzel” dedi. “Evet, gerçekten çok güzel.”

Yakın zamanda tam uzunlukta bir anı kitabı beklemeyin. Bayan Paltrow, “Romantik ilişkiler türüne fazla girip insanları utandırmak istemezsiniz, bu yüzden bilmiyorum” dedi ve ekledi, “Bana doğruluk serumu sürmeyin.”

Goop’un pek ilgilenmediği bir şekilde geleceği hakkında konuştu. Olası satın almalar konusunda şirkete başvurulduğunu ancak bunun doğru zaman olduğunu asla hissetmediğini söyledi.

“Bu işi sonsuza kadar sürdürebileceğimi sanmıyorum” dedi. “Yatırımcıların parasını geri vermenin güzel olacağını düşünüyorum ve bunu gerçekten yapmak istiyorum. Bu benim için önemli.”

Goop’tan sonraki hayata gelince, “yaşlı” yılları olarak adlandırdığı, “hayatın arka ucunda hissetmeye başladığım o gerçek türdeki tatlılığı” kucaklamak istiyor. ve büyükanne ol. “Kendini ortaya çıkarabilir” dedi.

Bir şeyi hatırladı. “Yani, anneme – oyuncu Blythe Danner’a – eğer şirketi satarsam bir oyun oynayacağımı söyledim.” Bayan Danner’la mı yoksa tek başına mı? Broadway mi yoksa tek kadın gösterisi mi?

“Sadece bunu yapmam gerektiğini ve ona verdiğim sözü tutmam gerektiğini söylüyor.”