Hayalinizdeki kışlık mont nasıl bulunur?

canvade

Yeni Üye
İnsanlar yün paltolarıyla sanki birer yük beygiriymiş gibi çok sıkılıyorlar. Aylarca aynı sıkıcı paltoyu giymek – aylarca!!!!! – yalnızca sıcaklık, yenilginin bir ifadesidir. Ne de olsa, bir süreliğine tüm insanlar seni sokakta görüyor. Soğuk havanın veya mevsimsel depresyonun sizi yenmesine izin vermeyin.

Ya kışlık montunuz bir yük beygiri değil de bir gösteri midillisiyse? Ya size verdiği sıcaklık sizi saran süper lüks kumaştan gelseydi? Ya siyah, lacivert ya da camel renginden farklı bir renk olsaydı ve köpeğinizi gezdirirken gördüğünüz adam size “şu sarı mantolu hanımefendi” deseydi? Ya bir kışlık montun potansiyeli varsa?

Vintage harika bir hareket. Etsy veya RealReal’de (veya bu yerleri eBay, Grailed, Poshmark, Vestiaire Collective ve hatta LiveAuctioneers gibi sitelerle birlikte arayan Gem uygulamasında) Phoebe Philo-era Celine Llama yün paltolarından birini arayın (2015’ten 2018’e kadar düşünün) ), satın alın ve fiyatı daha sonra merak edin. Lama ararken kaşmir veya daha da iyisi vicuna gibi diğer kumaşları deneyin.

İade edilebilecek mont sipariş etmek muhtemelen iyi bir fikirdir. Uyum kesinlikle bir husustur, ancak koku da öyle. Paltolar kokuları emer ve kurutucu çarşaflar ve bir vantilatör uzun bir yol kat edebilirken, Bonwit Teller’ın 1970’lerden beri zincir sigara içenlerin evinde olan en mükemmel kaşmir paltosu için pek bir şey yapamazlar.

Bir arkadaşıma orta sınıf bir Fransız markasının pahalı ama kalitesiz bir montunu vazgeçirmek için konuştum ve ona MaxMara, Jil Sander veya The Row’dan eski model montları aramasını ve sonuçları bana mesajla göndermesini söyledim çünkü alışverişe gitmeyi ve orada olmayı seviyorum. buyurgan İşe yaradı. Şimdi, ödemeye hazır olduğunun yaklaşık dörtte birine mal olan espresso kahve kaşmir bir paltonun gururlu sahibi.

İşte benim hayalimdeki mont gardırobu ne olurdu, herkes iyi yaşamış bir kış dersinde.

MaxMara’dan bahsetmeden şık kışlık montlardan bahsedebilir misiniz? Markanın her yıl birkaç stili vardır. 101801 kruvaze mont, Manuela anvelop mont ama benim gözüme çarpan A-line silüeti olan anvelop mont olan Ludmilla. Alt kısımdaki dolgunluk 1950’leri anımsatıyor ve biraz iyimser hissettiriyor. Siyah renkte ve hatta daha iyisi tütün kahvesinde mevcuttur. Ama ya parlak peygamber çiçeği mavisi kaşmir giyseydin? Hemen hemen her şeyle (siyah, lacivert, kahverengi, yeşil, pembe, sarı) iyi görüneceğine söz veriyorum. (6.590 dolar)

Noel arifesinde Meatpacking Bölgesi’ndeki Hermès butiğine gittim ve bir onarım getirdim. Ama dükkândayken bana verilen bedava suyu içtim ve yukarı çıktım, burada yulaf ezmesi ile fildişi arasında bir yere düşen bu çift yüzlü bebek kaşmir şalına odaklandım. Onu sevip fotoğraflamak için iyi bir beş dakika harcadım. Anahtarlarınızı takmak için ön ceplerden birinde küçük bir halka vardır. Bu garip olur mu? Bence kasabada Hermès paltoyla dolaşmak seni istediğin kadar delirtecek. (8.050 $)

Büyük boy, süper lüks tavus kuşu avında iki farklı arkadaşım var. Bu Alaïa’nın formu var. Önü iş: dizlerin hemen altında, geniş yakalı, vinil kaplı düğmeler. Ama bu, dantelli bir görünüm veren düşük bir martingale (bir tür tanga) ile arkada bir parti. Ayrıca daha klasik bir tavuskuşu şekli için kalçalara vuran iki düğmeli versiyonu da mevcuttur. Neden karar ver? ikisini de alıyorum (5.050 $)

Beyaz önlüklerin pratikliği hakkında sorular sormayacağım. Beş figürlü kaban satın aldığınız bir dünyada yaşıyorsanız pratiklik de sizi ilgilendirmemeli. Eski İtalyan markalarıyla gerçekten iç içe olduğunuzda, moda yolculuğunda belirli bir nokta olduğunu düşünüyorum. MaxMara geçiş ilacı olabilir, ancak son nokta Brunello Cucinelli veya Loro Piana gibi bir etikettir. Bu mont, neredeyse tüvit gibi görünen ipek ve kaşmir karışımıdır. Onu giy ve altına eşofman giymiş olsan bile bir Hitchcock kahramanı gibi görün. (10.125 dolar)

Şal kaban bu sene çok revaçta. Bunu aşağılayıcı bir şekilde kastetmiyorum, sadece ayıklanacak pek çok potansiyel olarak iyi olan var. Toteme’nin bir versiyonu var, Tove’un bir versiyonu var ama benim favorim New York plak şirketi Kallmeyer’den. Kaşmir ve yün karışımından yapılmıştır ve – en önemlisi – takılı atkı çıkarılabilir, bu da size birçok seçenek sunar. 18 derecelik havada eşarbı dev bir başlık olarak kuş tüyü bir ceket ve deri pantolonla ya da mont eşarbını Etsy’den yeni aldığım siyah vintage Levi’s 501s ve siyah Lucchese kovboy çizmelerimle 50 derecelik ayı havasında giyerdim. . (1.575 dolar)

Bir keresinde iptal edilen bağlantılı bir uçuş nedeniyle Roma’da beklenmedik bir öğleden sonra geçirdim. Massimo Alba mağazasına gitmeye karar verdim. Yürüdüm, tamamen kayboldum, salamlı sandviç yedim ve butiğin önünden geçerken kapalı olduğunu gördüm. Bence ders, yolculuğun ödül olmasıyla ilgili bir şeydi.

Özel dikim, erkek giyiminden ilham alan kabanlar bugünlerde her yerde bulunuyor ama benim favorim Massimo Alba’nın lacivert Praga kabanı. Görünümü biraz yumuşatan düşük omuzlara sahiptir. Ve yumuşaklıktan bahsetmişken, paltolar kostüm değildir. Instagram akışımın her yerinde, 1990’ların bir filminden kariyer kadınlarını oynuyormuş gibi özel dikim ceketleri, pantolonları ve ipek üstleri giyen kadınları görüyorum. Böyle yapma. Normalde giydiğiniz her şeyle giyin. Julia Heuer pantolonunun üzerine giy! (2.635$, satışta 1.581$)