Hem Lezzetli Hem Sağlıklı Fırında Nefis Patatesli Patlıcan Oturtma

canvade

Yeni Üye
Hem Lezzetli Hem Sağlıklı Fırında Nefis Patatesli Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Malzemeler

• 1 kilo patlıcan
  • 3-4 adet patates
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3-4 yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 300 gr kıyma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
Patates ve patlıcanları fırına verirken yavaşça yağlamak için

• Sıvı yağ
Sos için

• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 diş doğranmış sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
Süslemek için

• Domates
  • Biber
Hem Lezzetli Hem Sağlıklı Fırında Nefis Patatesli Patlıcan Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Patlıcanları alacalı soydum bir kaşık tuz döküp karıştırdım yarım saat beklettim.
  2. Diğer tarafta patatesleri soydum bir santim kalınlığında halka halka kestim.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim artlı önlü fırça ile yağladım hafifçetende tuzladım.
  4. 200°fırında yaklaşık yarım saat kızarana kadar pişirdim. Fırından fırına değişebilir denetimli olmakta yarar var
    ☺
    .
  5. Harç için başka bir tavada zeytinyağı yemeklik doğranmış soğan, yeşil biber birlikteinde kıymayı da ekleyip pembeleşene kadar kavurdum.
  6. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırdım tuzu ve baharatları, soyulmuş küp küp doğradığım domatesleri de ekledim. Bir defa daha karıştırıp ocaktan aldım.
  7. ondan sonrasında tuzladığım patlıcanları yıkadım suyunu sıktım, birebir biçimde tepsiye dizdim artlı önlü fırça ile yağladım.
  8. 200°fırında yarım saat tıpkı biçimde kızarana kadar pişirdim.
  9. Sos için başka bir tavada zeytinyağı salça dilimlediğim dört diş sarımsağı 1-2dk. Cevirdim tuzunu ekledim bir bardak sıcak su ekleyip karıştırdım.
  10. Dikdörtgen borcama en alta fırınlanmış patatesleri sıraladım.
  11. Kıymalı harcı üzerine serdim.
  12. Onun üzerine fırınlanmış patlıcanları sıraladım.
  13. En üste.
  14. Hazırladığım sosu gezdirdim.
  15. Domates ve biberle süsledim 170°fırında 15 -20 dk pişirdim
    ♨
    .
  16. 15-20 dk. Fırında dinlendikten daha sonra servis yaptım ????????.
  17. Hem sağlıklı hem lezzetli bu enfes patlıcan yemeğini kesinlikle deneyin pişman olmazsınız????????.
Hem Lezzetli Hem Sağlıklı Fırında Nefis Patatesli Patlıcan Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı