İlker Yanar: Maç yönetmek bu kadar sıradan olmamalı

Dogus

Aktif Üye
Spor Toto 1. Lig’in 29. haftasında Boluspor, deplasmanda Menemenspor’a 3-2 mağlup oldu. Maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında Boluspor Teknik Yöneticisi Reha Erginer’in kırmızı kart görmesi niçiniyle Yardımcı Antrenör İlker Yanar açıklamalarda bulundu. Yanar’ın maç sonu değerlendirmesi şöyle:

‘Bunları yıllardır yaşıyoruz’

“Tansiyonu yüksek bir maç oynadık. İki devrede bizim için farklı oldu. Yaklaşık 2-3 haftadır sıradan ve kolay goller yemeye başladık. Bu bizim kendi problemimiz. Adaletli maç yönetilmesini istiyoruz. Geçen hafta Bursaspor maçında da faul olmayan durumlardan oyuncularımız kırmızı kart gördü. Burada da anlaşılmaz bir biçimde 3-0 geriye düştük. 10 kişi kaldıktan daha sonra inanılmaz bir tepki göstererek 3-2’yi yakaladık. Spor kamuoyu da izledikten daha sonra nasıl karar verir bilmiyorum fakat yan hakemin evvela orta alana koşarak golü verdiği, orta hakemin de hem fikir olarak bir arada karar verdiği ve 5-10 saniye içerisinde anlamsız bir biçimde iptal edilen bir gol var. Ne kadar hakikat bilmiyorum fakat rakip antrenör bile maçtan daha sonra gelip ‘Çok nizami bir gol iptal edildi. Hakkınızı helal edin’ dedi. Bunları yıllardır yaşıyoruz, bundan daha sonra da yaşayacağız.”

‘Çok fazla konuşmanın manası da yok’

”Profesyonel futbolcu olmalarına karşın çocuklar içeride ağlıyor. Daha adaletli bir idare istiyoruz. Kayrılmak da istemiyoruz. Gördüklerini çalsınlar kâfi. Kiminin gücü kime yetiyorsa, kim daha yeterli hazırlandıysa, hafta sonundaki maçı kim daha epey istiyorsa o kazansın. Çok fazla konuşmanın manası da yok. Lig devam ediyor. Biz bu kaybettiğimiz puanları telafi ederiz. Skor olarak kaybetmiş olabiliriz biz fakat oyun olarak ekibimizin ortaya koymuş olduğu inanılmaz gayretten mutluyuz. Ben burada Reha hocamın yerine toplantıya gelmek zorunda kaldım. Reha hocam da hiç bir şey yokken anlamsız bir biçimde açıklaması yapılamayacak biçimde kırmızı kartla cezalandırıldı. yıllardır bu liglerde çalışan insanlarız. hiç bir biçimde hiç kimseye hakaret ederek kart görmüşlüğümüz, oyundan atılmışlığımız yoktur. Futbol oynamak kolay değil ancak maç yönetmek de bu kadar sıradan olmamalı”

İHA