Jim Jarmusch, LA'daki 'Sole Collages' sergisinin açılışında yer aldı

canvade

Yeni Üye
Yüzlerce film ve sanat sever, James Fuentes Galerisi'nde bir araya geldi “Biraz daha kolaj” ın açılışını kutlamak için Jim Jarmussch'un ilk Los Angeles'ta tek sergi.

Cumartesi akşamı oldu ve sohbet, ziyaretçiler yudumladığında ve New York film yapımcısı ve indie Luminary ile Bay Jarmusch ile fotoğraf çekmek için şarap ve Seltzer'i denediklerinde galerinin beton zeminlerinden sıçradı.

Bay Jarmusch'un küçük, minimal gazete kolajları tarafından yirmi sekiz, üç büyük litograf baskısı ile birlikte duvarlara asıldı. (Hangi kağıtlarla çöktüğü seçici olmasa da, genellikle Haberler'ı kullanır.)

Mağara benzeri odayı keşfettiğinde 68 yaşındaki Scarlet Sobranie, “Jim'i son derece orijinal ve yenilikçi buluyorum” dedi. “Burada Los Angeles'ta büyük bir hayran kitlesi var.”

72 yaşındaki Jarmusch, “Yasa By Law” (1986) ve “Kahve ve Sigara” (2003) dahil olmak üzere bir düzineden fazla film yaptı -genellikle yabancılar diğer şehirlerde dolaştıklarında yakaladı. Ayrıca müzik üretti, şiirler yazdı ve görsel sanat, özellikle yüzlerce kolaj yarattı. Takipçiler tarafından özetlenen bir odada, elbette belirgin bir beyaz saç grubundan çıkan sessiz bir varlıktı.

2021'de ilk solo sergisini New York'taki James Fuentes Galerisi'nde düzenlediğinde küçük gerçeküstü kolajlarını halkla paylaştı.

Bu parçalar, eşleşmeyen bedenlerde gazete ve ünlü kafaları kapalı soyut kompozisyonlar iken, daha yeni çalışmaları biraz daha korkutucu ve halkın yüzlerinin yerine siyah alıntılar bırakıyor.

Jarmusch, bir bardak beyaz şarap içtiğinde, “Prosedürümde analitik ya da çok hassas değilim, bilerek biliyorsunuz – bu benim gücüm,” dedi. “Kusurlamayı seviyorum ve bu yüzden gazeteyi seviyorum.”

Bay Jarmusch New York'ta kök salmış olmasına rağmen, Los Angeles için kalıcı bir takdir var.

“Şehirleri seviyorum ve burada sevdiğim insanlar var,” dedi Jarmusch. “Bu gerçekten Hollywood sahnesi değil -tanıdığım daha müzisyenler ve sanatçılar -ama LA'yı seviyorum çünkü öyle. Özel.”

Siyah tulumlar giymiş 51 yaşındaki bir sanatçı ve düzinelerce çok renkli güneş gözlüğü ile kaplı bir şapka olan Tay Trong, Bay Jarmussch'un üniversitedeki çalışmalarıyla ilk kez tanıştığını ve Bay Jarmussch'un özgünlük konusundaki açık perspektifinde ilham aldığını söyledi.

“Diyor ki:” Hepsini işgal edin, çünkü herkes orijinal olamaz ve bu herkesi orijinal hale getirir, “dedi Trong ve Bay Jarmuss'un en popüler alıntılarından biri.

“Onlara iyi bir başlangıç noktası veriyor ve suçlu olmak zorunda değiller.” “Ama o zaman ironik çünkü tamamen orijinal.”

Meksika, Tijuana'dan sürülen 37 yaşındaki Aralia Molina ve San Diego'dan seyahat eden arkadaşı Maria Cochinita (51), şovun yolculuğa değdiğini söyledi.

MX, “Büyüdüğümde ve Jim Jarmusch'un filmlerini izlediğimde, her zaman gençlik kültürümün bir parçasıydı ve karşı kültürdü.” Dedi. Cochinita. “Ama bunun olmasına sevindim. Bu tanınırlığı alacağına sevindim.”

Gece boyunca Bay Jarmusch hakkında insanlar zamanının bir dakikasını almaya çalıştığında çok şey vardı.

Fumsup Silver'ın arkasındaki metalmiti Brianna Lara, 2013'ten itibaren “Sadece Sevilenler” filminden esinlenen bir mücevher parçası vermek için elverişli bir an bekledi.

27 yaşındaki Bayan Lara, “Parçalarımın hayran olduğum bazı insanlar arasında var olmasını istiyorum” dedi. “Bence nüans için bir gözü var ve muhtemelen aynı kumaştan kesilmiş birinden gelen bir şeyi takdir ediyor.”

Resepsiyondan sonra, Bay Jarmusch'un arkadaşları ve meslektaşları rahat bir akşam yemeği partisi almak için İtalyan restoranı ètra'ya gitti.

LCD Sound System, restoran sözcüsü üzerinde nazikçe çalındığında, konuklar rahat standlarda oturdu ve masaların etrafında gruplandırıldı. Bay Jarmusch, Wu-Tang Klanının müzisyeni ve baş mimarı RZA'nın yanında oturuyordu ve eşi Talani Diggs.

“Kolajları seviyorum,” dedi Bay Jarmussch'un 1999 kült klasiği “Hayalet Köpek: Samuray Yolu” için müzik oluşturan RZA. “Ben ve eşim eve getirmek isteyen iki tane görüyoruz.”