canvade
Yeni Üye
Kabak Ograten ( Kabağın En Hoş Hali ) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet kabak (aynı uzunlukta olucak )
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 250 gram dana kıyma
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Muskat
- Kaşar peyniri rendesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar evvela tavamızı ocağa koyup ısınmaya bıraktım.
- Ardından zeytinyağı ve soğanları küçük yemeklik doğrayıp,ısınan tavamın ortasında,soğanlar yumuşayıp renk aldıktan daha sonra içerisine bir tutam tuz (mevcut suyunu daha kolay atması için)koyup yumuşacıktan daha sonra iki diş sarımsak ekleyip güzelce bir karıştırıp,kıymayı da ekleyip ezerek topaklanmadan kavurup tuzunu ve karabiberini ekleyip iç harcı pişirdim.
- Soğuması için bir kenara aldım. Küçük uzunluk kabaklar seçtim.
- Kabaklarımın başını ve uç kısmını borcamın içine tam sığacak biçimde diklenesine tam olarak ortadan ikiye kestim.
- Bir tane tatlı kaşığı alıp,kabağın ortasındaki çekirdekli kısmı çıkarıp sandal üzere oyup genişçe bir yatak yaptım. (bu süreci kabağın iki tarafına da yapıyoruz. )beşamel için uygun bir tavaya iki kaşık tereyağı,iki kaşık un ekleyip güzelce çırptım.
- Unum kavrulduktan daha sonra sütümü ve baharatlarımı ekleyip sıvı ve akışkan bir beşamel hazırladım.
- Kabaklarımı tatlandırmak için içlerine bir tutam tuz ekleyip,iç harcımdan eşit bir ölçüde doldurup üst kapağını kapattım.
- Ardından beşamel’imi ,kabakların üzerinden,aşağı gerçek,kenarlarına köşesine,sağına, soluna eşit bir ölçüde dolduracak biçimde,kabaklarımın üzerine gezdirdim.
- Üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyip önce ısıtmış olduğum 190 derece fırında birinci vakit içinderda 35 dakika üzerine yağlı kağıt sererek fırının alt ayarında denetimli pişirip dışarı çıkartım.
- Üzerine yeniden kaşar peyniri serpip bir 15 dakika da üzerini pişirdim.
- Toplam da 50 dakika da ograten’im pişmiş oldu. (kabak pişerken biraz suyunu salıcak,hafifçe sıvı kıvamda olucak)afiyet olsun.