canvade
Yeni Üye
Ofis, para, kariyer ve iş-yaşam dengesi sorularını şu adrese gönderin: iş arkadaşı@Haber. Adınızı ve konumunuzu belirtin veya anonim kalmayı isteyin. Harfler düzenlenebilir.
ikramiye avı
Bu kadar kötü muamele görmekle ilgili gönderi paylaşmanın profesyonelce olmadığını bilmiyorum. Bu insan. Ve şirketlerin insan olmadıkları için duyguları yoktur. Yazsan da umursamazsın. Muhtemelen bilmeyeceksin bile. Bununla birlikte, yeni bir iş aradığınızı varsayıyorum, bu nedenle şikayetlerinizi herkesin önünde dile getirmekten çekinmek mantıklı. Gelecekteki eski işvereniniz size yakıt ve meşale verse bile profesyonel köprüleri asla kırmak istemezsiniz.
O değil, benim sanırım
ikramiye avı
Kızgın olmalısın. Sana nasıl davranıldığı can sıkıcı. Ne yazık ki şirketler, bağlılığınızı ve sadakatinizi yıllarca hatta on yıllarca umursamıyor, eğer bu şeyler onlara çok pahalıya mal olursa. Kurumsal kayıtsızlık korkakça ve adaletsizdir. Kaybedecek hiçbir şeyiniz yok, bu nedenle kesinlikle işvereninize son tarihinizin ikramiye dağıtımı sonrasına ertelenip ertelenemeyeceğini sorabilirsiniz, ancak ayrılma tarihiniz muhtemelen bilerek seçilmiştir.Büyük bir uluslararası bankada çalışıyorum ve yeniden yapılanma ve maliyet düşürme önlemleri nedeniyle işten çıkarıldım. 25 yıldır orada çalışıyorum, bu yüzden kıdem paketim bir yıllık maaş olacak ki bu harika. 2022 ikramiyelerinin ödenmesine bir aydan az bir süre kala son günüm olacak ve dahili politika, ikramiyenizi almak için ikramiye gününde meşgul olmanız gerektiğini belirtiyor. Öfkeliyim – 25 çok başarılı yılın ardından, 20 gün içinde tüm yıl boyunca çok çalışarak kazandığım ikramiyeyi benden alacaklarına inanamıyorum. Yasal olarak yapabilirler, bu yüzden bir avukat tutmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Başka hangi kaynaklarım var? Bu konuda gönderi paylaşmak istiyorum ama daha sonra bu kadar profesyonelce olmayan bir karardan pişman olacağımı biliyorum.
– anonim
Bu kadar kötü muamele görmekle ilgili gönderi paylaşmanın profesyonelce olmadığını bilmiyorum. Bu insan. Ve şirketlerin insan olmadıkları için duyguları yoktur. Yazsan da umursamazsın. Muhtemelen bilmeyeceksin bile. Bununla birlikte, yeni bir iş aradığınızı varsayıyorum, bu nedenle şikayetlerinizi herkesin önünde dile getirmekten çekinmek mantıklı. Gelecekteki eski işvereniniz size yakıt ve meşale verse bile profesyonel köprüleri asla kırmak istemezsiniz.
O değil, benim sanırım
Bu şimdiye kadar karşılaştığım en tuhaf ikilemlerden biri. Şimdi ihtiyacın olan şey netlik. Şirket şu anda size bitiş tarihi olmayan hiçbir şey yapmamanız için para ödüyorsa, yöneticileriniz muhtemelen kıdem tazminatından kaçınmaya çalışmıyordur. Burada neler olduğunu gerçekten anlayamıyorum. Görünüşe göre sizi sebepsiz yere kovuyorlar ve sorun istemiyorlar, bu yüzden yeni bir pozisyona geçişinizi sübvanse etmeye hazırlar. Sonraki adımları planlayabilmek için işvereninize bu belirsizliğin zaman çizelgesini sorabilirsiniz, ancak korkarım bu oldukça tatlı bir anlaşmaya dikkat çekecektir. Ne olursa olsun, yeni bir pozisyon aramalı ve sahip olabileceğiniz herhangi bir finansal güvenlik ağını desteklemelisiniz. Hatta bu tuhaf durumla ilgili tavsiyeleri için birkaç iş avukatına bile ulaşabilirsiniz. Bir şeyler kesinlikle yanlış.Yaklaşık iki yıldır orta ölçekli bir şirkette çalışıyorum. Yıllık incelemem için ikramiyem hakkında bilgi bekliyordum. Bunun yerine, bana “uyum sağlamadığım” ve “burada geleceğim olmadığı” söylendi. İddia edilen sebep, takıma pek iyi “uyum” sağlamamamdı. Bu noktaya kadar iş yerinde kendimi rahat ve mutlu hissettim. Kararlarını verdikleri açıktı ve ben çoğunlukla hiçbir şey söylemedim.
Daha sonra olanlar garipti: Kovulmadım. Kovulmadım bile. Yeni bir şirketle çalışmayacağım söylendi. Üzerinde çalıştığım herhangi bir işi tamamlamak zorunda değildim (ama istersem yapabilirdim) ve görevleri neden tamamlamadığım konusunda ne söyleyeceğimi seçebilirdim. Ayrıca yeni bir iş bulmamda beni “destekleyeceklerini” ve normal maaşımı ödemeye devam edeceklerini söylediler.
Uzaktan çalışabiliriz o yüzden gelmedim. Sorum şu ki, bu şirkete borcum nedir? Bir yandan bu büyük bir iyilik ve yeni pozisyonlara başvurmayı kolaylaştırıyor. Öte yandan, bana bir program vermediler. Her an maaş çeki gelmeyecek diye endişeleniyorum. El kitabımızda, işten çıkarılırsak üç aylık kıdem tazminatı alıyoruz. Bunların hepsi sadece bunu aşmanın bir yolu mu? Bütün durum o kadar tuhaf ki bundan ne anlayacağımı bilmiyorum.
– anonim