Karissa Bodnar Thrive Cosmetics'i nasıl kurdu?

canvade

Yeni Üye
Faturalandırma

Bayan Bodnar ayrıntılar konusunda suskun davranıyorsa, bunun nedeni tartışmalarla karşı karşıya kalmış olmasıdır. Şirketin iddia ettiği şekilde hayır kurumlarına bağış yapmadığını iddia ederek 2018 yılında Thrive'a dava açan davacı var. (Dava “kararlı” bir işten çıkarmayla sonuçlandı; Bayan Bodnar, bu konuyu tartışmasını yasaklayan bir aşağılama karşıtı anlaşma imzaladı.) Forbes onu 2019'da listesine eklediğinde onu sosyal medyada taciz eden troller var. En zengin kadınların listesi”.

Zamanını Seattle ve Thrive'ın genel merkezinin bulunduğu Los Angeles arasında geçiren Bayan Bodnar, “Bu liste ortaya çıktığında aslında oldukça korkutucuydu” dedi.

Bayan Bodnar, Washington Eyaleti'nin kırsal kesiminde büyüdü. “Her pazar kiliseye giderdik ama Allure benim İncil'imdi” dedi. Devlet üniversitesine geçebilmek için Sephora'da çalıştı ve bu da L'Oréal'in 2011'de satın aldığı mekanik yüz fırçası üreticisi Clarisonic'in Seattle ofisinde bir işe girmesine yol açtı.

L'Oréal ABD satın alma müdürü Carol Hamilton, “Takımdaki tüm bu adamlar arasında o çok etkileyiciydi” diye anımsıyor. “İşin 'nedenini', büyük şirketlerin nasıl çalıştığını anlamak istiyordu.”

2013 yılında, Bayan Bodnar'ın kar amacı gütmeyen sektörde çalışan yakın arkadaşı Kristy LeMond, nadir görülen bir kanser türü olan yumuşak doku sarkomundan öldü. Bayan Bodnar'ın bir hesaplaşması vardı. L'Oréal'den ayrıldı. Bir sürü makyaj malzemesi satın aldı. iPhone'un Notes uygulamasına bir iş planı yazdı: Bir tane satın al modelinin öncüleri Toms ve Warby Parker'ı taklit eden bir iş modeliyle vegan makyaj.

Bayan Bodnar, “kirpikleriniz olsa da olmasa da işe yarayan” takma kirpikler gibi mesai saatleri dışında yaptığı yenilikleri finanse etmek için takviye şirketi Bulletproof'ta günlük bir iş bulduğunu söyledi. “Başlangıçta sık sık şunu duyardım: 'Bir kadın kansere yakalandığında ona makyaj yapmamasını söyleriz.' 'Bu kabul edilebilir bir cevap değil' diye düşündüm.”