Keyifli Pazar Yolculuğu için Birlikte

canvade

Yeni Üye
‘Çarşamba’ aktrisi, Bükreş’teki kahvaltıdan Brooklyn’deki sanat partilerine kadar çalkantılı bir yılı hatırlıyor.

7 Ocak 2023

“Çarşamba” geçen Kasım ayında Netflix’te yayınlanmadan önce, Joy Sunday dizideki rolünün hayatında pek değişmeyeceğini düşündü. “Sanırım bir bakıma buna hazırlandım,” dedi, “inkar ederek.”

Bir Addams Ailesi spinoff’u olan “Wednesday”, Jenna Ortega’nın oynadığı bir yatılı okulda sirenler, gorgonlar, vampirler ve kurtadamlar da dahil olmak üzere “dışlanmışların” korkunç cinayetlerini araştıran genç bir dedektif olarak Çarşamba Addams’ı tanıtıyor. Tim Burton, dizinin yapımcılığını üstlendi ve dört bölümü yönetti, şakacı ve ürkütücü etkisini ödünç verdi.

26 yaşındaki Bayan Sunday, Çarşamba ile çatışan siren ve popüler bir kız olan Bianca Barclay’i canlandırıyor. Karakteri, aşk hayatı söz konusu olduğunda hem havalı bir büyülü güç hem de karmaşık bir duygusal çıkmaz olarak hizmet eden sözleriyle insanları etkileyebilir.

Gösteri rekor bir başarıya dönüştü. The Hollywood Reporter’a göre, Netflix’in dahili verilerine atıfta bulunarak, bir İngilizce dizi için bir hafta içinde en çok izlenen saat için “Stranger Things”i geride bıraktı. İnsanların Bayan Ortega’nın harika tuhaf okul dans hareketlerini yeniden yaratmasıyla viral bir dans akımına ilham verdi. Kısa süre sonra Bayan Sunday ilgi odağı oldu, hayranlar ve takipçiler topladı ve ilk basın turuna çıktı. Cuma günü Netflix, gösterinin ikinci sezon için yenilendiğini duyurdu.

“Bu benim için tamamen yeni bir oyun alanı” dedi. “Geçen ay çok şey öğrendim, şovun gerçek patlamasının hemen dışında, ama halı üzerinde nasıl yürüneceğini bile.”

Film yapımcısı Bayan Sunday, Staten Adası’nda büyüdü ve Manhattan’daki LaGuardia Müzik ve Sanat ve Sahne Sanatları Lisesi’nden ve Güney Kaliforniya Üniversitesi Sinema Sanatları Okulu’ndan mezun oldu. Daha önce Freeform’da Netflix programı Dear White People Good Trouble’da rol aldı; ve “MacGyver”ın CBS’de yeniden başlatılması.

Ancak Çarşamba, onun ilk başrolüydü ve Bayan Sunday, arkadaşlarıyla yaratıcı projeler geliştirmek için yeni ivmeyi kullanmayı dört gözle bekliyor.

Bayan Sunday, New York’taki evinden yaptığı bir görüntülü görüşmede, kamera rulosundaki yedi fotoğraf aracılığıyla geçen yıldaki hayatına baktı. Burada, düzenlenmiş bir röportajda, Bayan Sunday kendi sözleriyle.

Oyuncu kadrosunun çoğu ve “Çarşamba” Bükreş’te bulunan herkes için bir mücadele yemekti. Sağlıklı kalmak zordu, birçok insanın diyet kısıtlamaları vardı. Çok atletik olmak beni nasıl yediğime daha fazla dikkat etmeye teşvik etti. İşte bir sabah kendime güzel bir kahvaltı hazırlayacak vaktim oldu. Meyveler Romanya’da oldukça iyiydi. Çok fazla ev yemeği yaptım. Aslında ilk kez yalnız yaşıyordum, bu yüzden yemeklerimi hazırlamaktan, oturup yemek yemekten gerçekten zevk alıyordum.

Muhtemelen 12 saat önce sarılmıştık. Paris’e uçağa bindim. Sadece bir haftalığına Avrupa’da tatil yapmak istiyordum. Yağmur yağıyordu ama şemsiyem falan yoktu, bu yüzden cebimdeki peçeteyi başımın üzerine örttüm. Hevesli bir yalnız gezginim, bu yüzden tek başıma seyahat ederken bunun gibi anları yakalamayı seviyorum. Penceredeki Fransızları, bisikletleri seviyorum.

“Çarşamba” aslında benim Avrupa’da ilk kalışımdı. Daha sonra bezeme sonrası mini bir tura geldim. Paris, Amsterdam ve Rotterdam’da bulundum. Çantalarımı Paris sokaklarında sürükledim, otelime geldim ve eşyalarımı otele bıraktım. Sonra kapsamlı bir Amerikan kahvaltısı almak istedim. Bu harika restorana gittim. Hiç uyumamıştım.

Arkadaşım Sevinç Ofodu – aslında ikizim olan, ikimizin de adı Joy O – bir komedyen ve etkileyici. Empire State Binası, onu binaya yerleşmeye davet etmişti. Çocukluğumdan beri ilk kez oradaydım. Hiç hatırlamadığım bir çocukken Empire State’e giderken çekilmiş bir fotoğrafımı buldum. İçeri girdiğimde binaya ilk defa geldiğimi düşündüm. Ve o California’lı, bu yüzden turist çantamdaydım.

Joy ve ben burada takıldık ve sadece arayı kapatmak için gerçekten uzun bir konuşma yaptık. Bu fotoğrafımı arka planda ana hatlarıyla çekmişti. Bu, Romanya’dan döndükten sonraki bir ay içindeydi, yani bir New York yeniden tanıtımıydı. silüetine bayılıyorum. Bir insan olarak kim olduğumun neredeyse sembolik olduğunu hissediyorum. New York benim geçmişim ama ben her zaman başka bir yerdeyim.

Bu benim liseden arkadaşım Noni ve arkadaşımız Mar’ın sanat eserinin önünde duruyoruz.Bu, döndüğümden beri ilk sosyal gezimdi. Yaz yaklaşıyordu ve tamam, tekrar yola koyulduğumuzu hissettiğimiz bir zamandı. 10 yılı aşkın süredir arkadaşız. Birlikte LaGuardia dramasındaydık.

Ev gibi hissettirdi. Gergin bir şekilde içeri girmeme rağmen, bunun bir parçası olduğumu hissettim. O da güzel bir gösteriydi. Noni’nin arkadaşının adında bir sanat galerisi var. ev Brooklyn’de, yani burası bu oda. Muhtemelen 7 veya 8 civarında oraya gittim ve sabah 2’ye kadar ayrılmadım. Bir noktada gece gelişti. Sanırım bir noktada McDonald’s’tan sipariş verdik.

Geçen yaz İskoçya’da Edinburgh Fringe Festivalinde çaldım. Bu iki bayan, Laura Jordan ve Sarah Street, Intelligence oyunundaki iki yardımcı yıldızımdı. Temmuz ayında neredeyse her gün New York’ta provalarımız oldu. Kırmızı gözle uçtuk, Boston’dan Edinburgh’a bağlantılı bir uçuştu. Festival, geldiğimiz sabah için teknik provalarımızı planladı. Bu yüzden indik, basitçe eşyalarımızı daireye koyduk, yiyecek bulmak için etrafta dolaştık ama provaya geldiğimizde teknik sorunlar vardı, bu yüzden bir süre uyuduk. Bence Laura iyi bir oyuncuydu ve repliklerini abarttı.

Onu özel kılan, liseden beri oynadığım ilk oyun olmasıydı. Çok korkutucuydu. Bu iki hanımefendi tiyatronun devleridir. Daha iyi bir sahne çıkışı isteyemezdim.

Bienal için Venedik’e yaptığımız bir gezide, arkadaşım Hans ve ben bu tekne turuna pek İngilizce bilmeyen İtalyan şoförümüzle çıktık. O kadar eğleniyorduk ki bir ara şoför bana döndü ve “Sürmek ister misin?” Hans’ın etkileşimi duyduğunu sanmıyorum, bu yüzden aniden tekneyi sürerken beni gördü. Müzik çalıyordu ve Venedik’te güzel bir ilk gündü. yüzyılın gezisi.

İskoçya’yı düşündüğünüzde, pek çok siyah insan olduğunu düşünmezsiniz. Toni ve Ewa Londra’dan ve benim de bulunduğum tiyatroda oynadılar. Temelde tanıştık çünkü dışarıda bir yerde duruyordum ve yanımdan geçtiler. “Keşke onların arkadaşı olabilseydim” diye düşündüğümü hatırlıyorum. Dönüp bana rastgele bir soru sordular ve ben de “Ah, sizler bu oyunun bir parçasısınız!” dedim.

Ondan sonra birlikte takıldık. İskoçya ile ilgili anılarımın çoğu bu insanlarla. Bunların hepsi çok ikonik insanlar. Bunlardan ikisi aktris ve Alloysius, Young Fathers grubunda yer alıyor. Bu benim için neredeyse bir Studio 54 fotoğrafı gibi.