Kız yemeği nedir? – Haberler

canvade

Yeni Üye
Dışarısı 30 derece ve doğru düzgün bir yemek hazırlamak için uzun bir çalışma gününden dolayı çok sıcak ve bitkinsiniz. Neyse ki, evde yalnızsınız – çocuk yok, oda arkadaşı yok, eş yok – böylece başkalarının yiyecek tercihlerini veya beslenme ihtiyaçlarını dikkate almak zorunda kalmadan akşam yemeğinde ne istersen yiyebilirsin. Bir torba patlamış mısır, bir kadeh şarap, biraz ekmek, biraz peynir ve bir parça çikolata alıp bir akşam atıştırmalıklar ve TV için kanepeye kıvrılırsınız. Daha görkemli bir şey var mı? “Kız Yemeği” ne hoş geldiniz.

Trendin 30 milyondan fazla görüntülendiği TikTok’a göre, kız yemeği estetik açıdan hoş bir öğle yemeğine benziyor: ustalıkla düzenlenmiş, yeterli miktarda yenildiğinde bir yemek oluşturan atıştırmalık yığını. En azından biri öyle varsayar.

Tipik bir kız yemeği, bir çeşit meyve, bir blok çedar, dilimlenmiş salam, bir paket süslü kraker ve bir kase zeytin içerebilir. Bir TikTok yorumcusunun dediği gibi, kızların akşam yemeği “hem dağınık hem de doyurucu” ve gerçek bir yemeğin gerektirdiği öngörü, yemek pişirme veya servis yapmayı gerektirmiyor. Başka bir yorumcu, “Bu hazırlıkla ilgili değil, sadece ruh haliyle ilgili.”

Bu akım, yazarların grevi nedeniyle şu anda işsiz olan dizi sorumlusu yardımcısı Olivia Maher’in bu bahar TikTok’ta “kız maması” adını verdiği mütevazı, ortaçağ köylü derlemesinin erdemlerini öven bir video yayınlamasıyla başladı.

28 yaşındaki Maher Hanım, “Sanırım kız yemeği fikri, başka bir arkadaşımla ateşli bir kız yürüyüşüne çıkarken aklıma geldi” dedi. Los Angeles’taki dairesinden.

Kendisinin ve arkadaşının ekmek ve peynirin eşsiz mükemmelliğinden, doyması kadar kolay, bağımsız bir yemek olarak bahsettiklerini söyledi. “Böyle yemeyi seviyoruz ve bir kız yemeği gibi hissettiriyor çünkü bunu arkadaşlarımız etrafta yokken yapıyoruz ve ‘tipik bir akşam yemeği’ yemek zorunda değiliz – esasen protein, sebzeler ve nişasta ile.” dedi Mahir Hanım.

İfadeyi TikTok’ta yayınlamaya karar verdi. Maher videoda “Bu benim akşam yemeğim” diyor ve yayılmasını göstermek için telefon kamerasını çeviriyor: tereyağı ve peynir parçaları, bir parça baget, biraz üzüm ve turşu ve bir bardak kırmızı şarap. “Bu kıza Akşam Yemeği diyorum.” Mayıs ayında yayınladığından beri 15 saniyelik klip bir milyondan fazla görüntülendi.

Bu ifadeyi hemen benimseyen Londralı 28 yaşındaki bir gıda içeriği yaratıcısı olan Alana Laverty, “atıştırmalık tabakları” denen yazın havanın üzerinde çalışamayacak kadar sıcak olduğu günlerde akşam yemeği için yapmaya başladığını söyledi. sobayı yakmak

Bayan Laverty, “Özellikle yaz aylarında tam öğün yemek yapmanın monoton ve yorucu olduğunu hissediyorum” dedi. “Akşam yemeği geldiğinde, sadece bir ana peynir veya protein alır, biraz taze ekmek alır ve hepsini tabağa atardık. Artık benim için tamamen normal bir yemek yeme şekli.”

Bayan Laverty, güzelce düzenlenmiş atıştırmalık tabaklarını geçen yıl TikTok’ta paylaşmaya başladı. Kızların akşam yemeği trendi ivme kazandığında, “‘Hiç bu kadar çekici olmamıştım’ gibiydim” diye hatırladı.

Bayan Laverty, “‘Aman Tanrım, tek ben değilim’ duygusu vardı” dedi. “Bütün kadınların yaptığı bir şeyi kutlayan her şeyi seviyorum ama hepimiz bunu yaptığımızı bilmiyoruz.”

Bazıları, otlatmanın kendi iştahlarını doyurmak için yeterli olmadığını ve bazı durumlarda yeme bozukluklarını da maskeleyebileceğini öne sürdü.

Tiktok’ta bir kullanıcı “‘Kız yemeği’ daha çok ‘Kızım lütfen ED’n var doktora görün’ gibi bir şey” diye yazdı.

Ancak takipçiler, kızların yemek yemesinin yoksunlukla ilgili olmadığını çabucak anlarlar. Kadınlar uzun zamandır yiyecekleri düşman olarak görmeye programlandı, ancak kızların akşam yemeği trendi, atıştırmanın basit zevkini yemek olarak kullanmakla ilgili. Kızların akşam yemeği, yemek pişirmenin ve bulaşık yıkamanın zorbalığından kaçmak için bilinçli bir seçimdir. Aynı zamanda, buzdolabını boşaltmanız gereken o gün için uygun bir cevaptır.

Ve trend kulağa şüpheli bir şekilde tapas, meze veya şarküteri tabağı gibi gelse bile, kız yemeği önemli bir noktada farklılık gösterir: Super Bowl tarzı meze çeşitlerinin aksine, kız yemeği genellikle bir kişi tarafından hazırlanmış bir zevkle tüketilir. kişi.

Laverty, “Yemek hazırlamaya çalıştığımı ama beceremediğimi hatırlıyorum. “Çaba yapabilirsin, ama neden birkaç kavanoz açıp damak tadını aynı şekilde tatmin etmiyorsun?”

Cleveland’da bir sanat tarihçisi olan Seema Rao, kızların yiyecekleri ile kadınların her gece kocaları için doyurucu bir yemek hazırlamasını zorunlu kılan yerleşik cinsiyet normları arasında tarihsel bir bağlantı görüyor.

49 yaşındaki Bayan Rao, “Akşam yemeği pişirme fikri geleneksel olarak evde bir kadının işiydi” dedi. ” birlikte.” Yani onu iyi yapan ve sizi gerçek bir kadın yapan yiyeceği üretmenin önemli olduğu bir konumdan, bunun böyle olduğu fikrine geliyorsunuz. sahip olmak Seni değerli bir kadın yapan şey yemektir.”

En az bir beslenme uzmanı bu trende onay mührü verdi. Portland, Oregon’da bir beslenme uzmanı ve sağlık koçu olan 27 yaşındaki Kathrine Kofoed, kız yemeklerinin bu kadar yaygın olmasının bir nedeninin, kadınların zaten yemek yeme şeklini pekiştirmesi olduğunu söyledi: “Yemek kültüründen ve … tüm bunlardan güzel bir ayrılma. Yiyeceklerin ne olması gerektiğine dair katı beklentiler.”

Kofoed, “Aşırı yiyip kendilerini sınırlayan ve sonra belki aşırı yemek yiyen ya da sadece yemekle bu çok karmaşık ve çoğu zaman işlevsiz bir ilişkiye sahip olan insanlar için çok daha fazla sorun görüyorum” dedi. yemek yerken”. yediğimiz yemekler.”

Kız yemekleriyle ilgili belki de en önemli şey, tadını çıkarmak için kız olmanıza gerek olmamasıdır.

Maher, “Arkadaşlarım ve ben kız yemeği diye şaka yaptık ama herkes yiyebilir” dedi. “Ama bu kızlar, geyler ve onlar için.”

Bir “erkeğin yemeğinin” aksine nasıl görünebileceğini merak ediyor olabilirsiniz. Komedyen Brian Lee, TikTok’ta “Saat 18:30’da yerel süpermarkete gidin, yalnız bir adamın arkasında durun ve sepetinde ne olduğuna bakın” dedi. “Dondurulmuş pizza, şarküteri ürünleri, patates cipsi, sebze yok.”

Maher Hanım için yemeğin içeriği değil, verdiği duygu önemlidir. “Kızların yemeği baş döndürücü bir deneyim” dedi. “Bir dilim donmuş pizza yiyebilirsin, ama yanında bir kadeh şarap ve biraz üzüm de alabilirsin. Ve sen kendinle çok mutlusun. “Bunun için neredeyse hiç çalışmadım ve bu bir ziyafet gibi hissettiriyor” diyorsunuz.