Kocaelispor’un yeni teknik yöneticisi Fırat Gül birinci idmanına çıktı

Dogus

Aktif Üye
Kocaelispor’un yeni teknik yöneticisi Fırat Gül, ayağının tozuyla birinci idmanına çıktı. Genç teknik adam, egzersiz öncesinde grupla toplantı yaptı. İdmanın başlangıcından evvel basın mensuplarıyla tanışan Gül, değerli açıklamalarda bulundu.

“Tek gerçek, Kocaelispor’un ligi istediği yerde bitirmesi”

Kulübün ortasında bulunduğu durumu kıymetlendiren Fırat Gül, “Takımın ortasında bulunduğu durum malum. Bu saatten daha sonra idaremiz, futbolcu arkadaşlarımız ve taraftarımızla birlikte tek kaygımız var; Kocaelispor, bulunduğu durumdan nasıl çıkar? Ligi istediği üzere bir finalle nasıl bitirir? Bunu yapabilecek oyuncu takımımız, kalitemiz ve oyun planımız da var. Coşkumuz ve heyecanımız da var. İnşallah bundan daha sonraki maçları nasıl oynanması gerekiyorsa o denli oynayarak istediğimiz skorları alarak tamamlayacağız. Bu saatten daha sonra rakiplerin fazlaca fazla değeri yok. İç saha yahut dış sahanın da değeri yok bizim için. Tek bir gerçek var, o da Kocaelispor’un dönem sonunda ligi istediğimiz yerde bitirmesi” halinde konuştu.

“Oyuncularımız davaya inanmış”

Oyuncuların motivasyonuna değinen Gül, “Futbolcuların şu an inanmışlık düzeyi yüksek, güçleri yüksek. Alışılmış bu şekil değişikliklerde tepki alırsınız, bu çok olağan. Ama ben onun ötesinde bir şey gördüm. Oyuncularımız davaya inanmış durumda. İnşallah dönem sonunda da isteklerimizi karşılayacaklar” dedi.

“Nasip bugüneymiş”

Kocaelispor’a geliş sürecini kıymetlendiren Fırat Gül, “Başkanımızla görüştüğümüzde doğal ki birtakım mevzular üzerine konuştuk. Fikir alışverişi yaptık. Fikirlerimiz örtüştü. aslına bakarsan daha evvel de görüşmüştük. Nasip bugüneymiş. Liderimiz büyük sorumlulukları alarak burada kimi işleri yapıyor. Onun da farkındayım. İnşallah biz de onun bize olan inancını boşa çıkarmayacağız ve inşallah takımımla birlikte, futbolcu kardeşlerimle birlikte ligi istediğimiz yerde bitireceğiz. Bu dönem bizim kısa vadedeki maksadımız bu” sözlerini kullandı.

“Aynı lisandan karşılık vermemiz lazım”

Sıradaki maç olan Bandırma uğraşına dair de açıklama yapan Gül, “Bandırma sıkıntı bir rakip, ne yaptığını bilen bir rakip. Üstte olmaları tesadüf değil. Dönem başından beri birebir istek, istek ve oyun planıyla oynayan bir grup. Gücü çok yüksek bir ekip. Tıpkı lisandan yanıt vermemiz lazım. İnşallah da istediğimiz skoru alacak oyunu oynayacağız o maçta” diye konuştu.

“Çok dar bir takvimin arasındayiz”

Fazla vakit içinderı olmadığı için bir an evvel sonuç almaları gerektiğinin altını çizen Fırat Gül, “İlk etapta iki formasyon deneyeceğiz. Doğal formasyonlar değişebilir fakat bizim takım olarak oyuna bir bakış açımız var. Bu oyuna bakış açısını mümkün olduğu kadar gruba geçirmeye çalışacağız. Çok dar bir takvimin ortasındayız. Bu süreçte de vaktimiz olmadığı için vaktimizi verimli kullanmaya çalışıyoruz. Buraları en güzel biçimde geçerek mümkün olduğu kadar bize sonuç veren oyun planını uygulamaya çalışacağız. Artık ortasında bulunduğumuz ortam benim daha evvel deneyim ettiğim ortamlardan diyebilirim. Zira hem İstanbulspor tıpkı vakitte Boluspor’a da benzeri durumlarda gitmiştim ve dönem sonunu alnımızın akıyla getirdik. Burada da benzeri bir durum var ancak alışılmış bu biçimde atmosferler, bu biçimde gerginlikler, oyuncuları ruhsal olarak aşağı çekebilir. O yüzden bizim evvela işin bu tarafını halletmemiz lazım. Gerisinden oyun planımız oturtup oyuncuları da maçlara yanlışsız hazırlayarak sonuca gideceğimizi düşünüyorum” diyerek kelamlarını tamamladı.

Mehmet Ekrem Ceylan – Mustafa Taşören / KOCAELİ (İHA)