Küçük aşk hikayeleri: “Babam ayaklar hakkında durmadan yazan bir şairdi”

canvade

Yeni Üye
Deniz kabuğunun keskin kenarı

Babama ölmeden önce “Nereden bileyim?” diye sordum. “Benimle şimdiki gibi konuş ve dinle” dedi. Aylar geçti. Onunla konuşmaktan korkuyordum. Ya onu duymasaydım? Babalar Günü'nde sahilde yalınayak yürüdüm ve “Baba?” diye bağırdım. Bir merminin keskin kenarı ayağımı kesti. Babamın babası ayak hastalıkları uzmanıydı. Babam durmadan ayaklar hakkında yazan bir şairdi. Şuna inanıyordu: “Ruh ayağa kök salmıştır Yedi dikiş, tek bir güzel yara izi.” Kayıptan dolayı kendimi boşlukta hissediyorum ama babam hâlâ yanımda. — Hannah Sward

“Saçın nerede?”

Ergenlik çağında saçlarımı kaybetmeye başladım. İnce saçlarım vardı. 25 yaşıma geldiğimde neredeyse kel olacağımı biliyordum. Hindistan'daki lise ve üniversite yıllarımda insanlar bana sürekli şu soruyu sorardı: “Bhavik, saçın nerede?” Cevabını bilmiyordum. Görünüşümden dolayı kendimden nefret ediyordum. Daha sonra bir kadınla tanıştım. Dedi ki: “Kel görünüşünü seviyorum. Kendini sev, Bhavik.” Şimdi 31 yaşındayım. Cesur, neredeyse kel görünümümü seviyorum ve tüm soruları yanıtlıyorum: “Saçın nerede?” Şu yanıtla: “Karım ve kızımla birlikte.” — Bhavik Sarkhedi

Güç bizimle

Ben 14 yaşımdayken babam bana “Annen ve ben torun istiyoruz” dedi. Eşcinsel bir televizyon programı izlemiştim ve bana heteroseksüelliğin tek seçeneğim olduğunu anlamamı sağlama ihtiyacı hissetti. Bütün gece ağladım. Ancak yıllar geçti ve yavaş yavaş mucizevi bir şekilde değişim geldi. Babam alışılmadık kıyafetlerim için bana iltifat etmeye başladı ve sonunda ona gözyaşları içinde gerçeği söylediğimde bana sımsıkı sarıldı. Şimdi kız arkadaşımla en iyi Star Wars filmi hakkında şaka yollu tartışırken değişimi görüyorum. Hayranı değilim ama nedense Star Wars'u hiçbir zaman bu kadar takdir etmedim. — Cadence Cooper

Sade krem peyniri denemeye cesaret etmeyin

New York'taki ücretli iznim sırasında küçük bir simit dükkanına girdim ve sade krem peynirli kızarmış susamlı simit sipariş ettim. “Hayır” dedi tezgahın arkasındaki kadın, siparişimi not defterine yazdı, yırttı ve hatta uzattı. “Krem peynirini yeşil soğanla kullanıyorsunuz.” Şaşkınlıkla, değiştirilmiş simitim gelene kadar sessizce bekledim. Çiğnenebilen, lezzetli, yeşil soğanla doldurulmuş her lokma gözlerimi yaşartıyordu. Kadının içten ilgisi bana yirmi yıldan fazla süre önce ölen annemi hatırlattı. 48 yaşındayım ve yeniden ortaya çıktığında hâlâ onun sert ve şefkatli aşkını hissetmekten keyif alıyorum. — Natalie Serianni