Küçük aşk hikayeleri: “Erkek arkadaşınla evlenme”

canvade

Yeni Üye
Durugörü sahibi bakış

Ekim ayından önce bir medyumun kapısından içeri girdim. Gri gözleri etrafta gezinirken beni inceledi. “Sevgilinle evlenme.” dedi. “Benim yok.” diye blöf yaptım. İkisinin de gözü üzerimdeydi: “Öyle yapıyorsun.” Zaten onunla evlendim. Kocamın Afganistan’a gönderilmesinden sonra, erkek kardeşimin ölümünden sonra, kızımızın akciğeri iflas ettikten sonra, ikinci çocuğumuz doğrudan YYBÜ’ye gittikten sonra, paramız bittikten ve babama metastatik kanser teşhisi konulduktan sonra bana şunları söyledi: ” Sanırım biz ‘Lanetlendik.” “HAYIR. “Bu sadece hayat,” dedim, sadece kahinlerin bakışını düşünerek. Catherine Stern

Olağanüstü bir yıldönümü

36. yıl dönümümüzü Charlotte, NC’deki favori küçük restoranımızda kutladık. Masalar birbirine yakın olduğundan coşkulu bir genç kadının garsona şunu duyurması kolaydı: “Bu bizim üçüncü yıl dönümümüz!” Yanlarında oturan çift kendilerinin de kutlama yaptıklarını itiraf etti. Çok geçmeden başkaları da olaya karıştı. Yaşları üç ile 38 arasında değişen toplam yedi çift yıldönümlerini kutladı. Çiftlerden biri ayrılırken hepimiz güldük ve şöyle dedik: “Gelecek sene görüşürüz!” Yeni bir çift otururken, genç karısı şaka yollu bir şekilde sordu: “Yıldönümünüz mü?” Şaşıran koca şöyle cevap verdi: “Nereden bildin? ” — Leslie Marsicano

Birlikte büyümek

25 yaşındayken kendimi küçük hissettim, yılların korkusuyla, tuhaflığımı kabul etmek için uzun bir mücadeleyle, nasıl bırakacağımı bilmediğim bir ilişkiyle küçülmüştüm. Tayvan’da ilk kez öğretmenlik yapacak sınıfımın önünde dururken öğrencilerime ne vermem gerektiğini merak ettim. 14 ve 15 yaşlarındaydılar ve fırsatın eşiğindeydiler. Onlara dikkatli okumayı gösterdim; Karşılığında bana hayatın ne kadar canlı olabileceğini gösterdiler. Bazen onlara olan sevgim çok büyüktü ama iki yıl onların öğretmeni olarak çalıştıktan sonra ne kadar genişlediğimi, ne kadar büyüdüğümü gördüm. — Christine Huang

Benim sessiz kovboyum

Colorado’da terk edilmiş bir okul binasında ilk karşılaştığımızda gülümsedi ama merhaba demedi. Taşra hayalleri kuran bir şehir kızı olan bu sessiz, yakışıklı kovboy beni büyüledi. Sonunda evlendik ve o bana sığırları, atları, karı, saman yapımını ve rodeoyu öğretti. Endişelerimi sakin bir güçle ve en sevdiği sözle yatıştırdı: “Her şey yoluna girecek bebeğim – eğer izin verirsen.” Tanıştığımızdan 53 yıl sonra, bu yaz sessizce son kez şunu söyleyene kadar hiç tereddüt etmedi: “Her şey yoluna girecek” Kendine iyi bak bebeğim.” Şimdi yalnız başıma şunu eklemem gerekiyor: “Eğer izin verirsen.” – Barbara Jean Stratman