Küçük aşk hikayeleri: “Her şey çok masumca başladı”

canvade

Yeni Üye
Yukarıya doğru düşmek

Her şey çok masum bir şekilde başladı: akşam karanlığında yağan kar, çıtırdayan bir ateş, üç eski dostun kucaklaşması. Kısa süre sonra kocam ve arkadaşımızla birlikte aşk nehrinde yüzüyordum. Her iki adam da her şeyin net, açık ve sahiplenici olmadığı konusunda ısrar etti. Yine de endişeleniyordum: Arkadaşımızın kız arkadaşı bizim ménage à trois'e ne derdi? Daha sonra eve döndüğünde, “Nasıl bu kadar aptalca bir şey yapabildin?” dedi. “Biz de yatağa düştük,” diye kekeledi. Yüksek tavan arasına çıkan merdiveni işaret ederek, “Bu yatağa mı düştün?” diye bağırdı. Hata. — Pamela Jane

Olasılığa tutun

On ikinci hamileliğimi kaybettikten sonra kocam beni Yosemite yakınlarında kamp yapmaya götürüyor. Bir boşluk duygusuyla ilişkimizin başında kutladığımız yılbaşı gecesini düşünüyorum: yarı sarhoştuk, başımız dönüyordu ve olasılıklarla doluyduk. Eşim son zamanlarda bunu bilmiyor, anne olamayınca dünyada var olmanın anlamını bulmaya çalışıyorum. Ama burada, kadim dağların gölgesinde dönüp gülümsüyor ve yılbaşında bana uzandığında ne kadar heyecanlandığımı hatırlıyorum. Kalabalık geri sayarken, “Beni şimdi bırakmayın” dedi. Gitmeyeceğim. — Hanna Bartels

Nasıl onarılır

Eşim iPhone'undan paket servisi sipariş ediyor ancak kartı reddediliyor. Yardım etmeye çalıştığımda bana kızıyor. Sessizliğe gömülüyorum, koruyucu bir kalkan. Yaralandığımızda küçülme eğilimindeyiz. Snippy. Kötü niyetlilik. Bu anlarda, eğer ikimiz de birbirimizi sevmeye kararlıysak, nispeten küçük ihlalleri telafi etmek yerine hata bulmayı tercih edersek, dünyadaki çatışmaların nasıl çözülebileceğini merak ediyorum. Sarılmak istiyor, ben de ona sarılıyorum. İki fincan çay yapıyorum. Omuzlarınıza bir battaniye koyun. Belki küçük jestler. Ama kalbim çok büyük hissediyor. — Nicole R. Zimmerman

Yeni bir aile türü

Kocam ve benim hiç çocuğumuz olmadı. Ancak 60'lı yaşlarımızın sonlarında bize bir genç miras kaldı. Kız arkadaşımın tüp bebek yoluyla hamile kalan oğlu. Bu 17 yaşındaki bekar anne, kanser tedavisi sırasında beklenmedik bir şekilde öldüğünde bizimle yaşamak istedi. Hepimiz için bu yaşam değişikliği tsunamisine evet dedik. Geniş biyolojik ailesiyle birlikte bu derin, belirsiz sularda yol alıyoruz. Artık yeni bir tür aileyiz: Gerçekleşmesini hiç istemediği, hiç beklemediğimiz, hepimizin yasını tuttuğu ve kutladığı aile. Bu günden itibaren birlikteyiz. — Bev Mondillo Wright